Леле леле дајте чаре. Седев пред компјутер на стол два саати, ко станав леле подолу кај јајниците околу препони ме кине во движење. Ааа за другпат да знам. Магнезиум спасува малце да земам?
35+5 do denes. Sledna cel ni e da docekame 37ma,38 nedela. Mora da miruvam zaradi cerviks, a voopsto ne sum umna. Od utrovo od 6h nautro,tek sea sednuvam. Se plasam mnogu..
Да поможи денешна Богородица на сите мајки. Не ти пишав за менструалните болки. Ги имам ама кога како. Се одморам секако повеќе и поминуваат. Сега препониве нешто ме заболеа, некои мускули околу нив од тежина што седев на стол. Магнезиум немам земено со денови можда. Крвнава слика ми е следна. Железо 28.8 над горна граница шо е 27. А хемоглобин 110 точно на долна граница. Шо да прам малку соодносот да го поправам... Бепчето здравје следен преглед за полче, таман ќе биде.
Не пиеш редовно магнезиум? Слободно пиј си редовно за да се спасиш од тие тегоби и болки. Можеш и по два на ден, а при големи болки и по три.
Да ни поможи Богородица на сите. Амин. Јас се одлучив, и сепак прошетав. По пат на почеток бев како мачка вкопана со ноктите ама после се опуштив. Убаво ми дојде, малку се изморив ама сега ќе одмарам до сабајле. Јас една имам правено кс и добра беше, сега наредна со прегледот наредна недела здравје.
Го немам користено ова , за викенд го имав проблемов што се не пробав магнезиум директ, кафе, ленено семе и јогурт, компот од модри сливи, сок од цвекло и до вечерта завршив работа. Можеш да побараш и од бебешките сокчиња во Зегин со модри сливи.
Ништо сега беше мајка ми до аптека да ги земе овие ама рекле за трудни не,а пишува во нив дека се за трудни незнам. Го прашав и мојот доктор рече глицерински чепчиња да земам,и земав ке пробам со нив сега,да јадам свежи или компот од модри сливи,сега и тоа ке земам да јадам па ке видам што ке направам. Поарно дијареа да има човек него ова,не е нормално колку е мачно.
Земи свежи смокви на сабајле на гладно пробај види некој многу ги протерува од нив со комбинација од свежи сливи.
@АнаМаријаД Ако имаш хемороиди мачкај кантарионово масло. И јас сум со запек, мачно е многу. Се надевам после породувањето нема да го имаме веќе овој проблем
Незнам дали имам хемороиди некогаш ко ке сум напнела многу имало како крв на бришење ептен малку ама не секогаш,ваљда внатрешни се,вака однадвор немам ништо. Ама и да немам со ваков запек ке ми се створат сигурно. Сега ставив глицеринско чепче јадев сливи па ке видиме дали ке помогне нешто. Господ на помош да ни е на сите со ваков запек
Почни уште сега со кантарионово масло најдобро. Јас добив внатрешни и уште помачно е одењето во вц со нив А чаеви пиеш? Не пиев до сега јас ама веќе при крај сум се мислам да сварам еден горски, може ќе ми помогне
Знам да се напијам чај од нане или од камилица ама ретко. Ајде ти уште малку и ке се олесниш а јас тек 8 недела сум. Пробај и ти чајче напи се. Треба многу течности да пиеме,јас пијам стварно многу вода и сокови и плус по пола литро смути на ден и џабе пак запек,јас незнам што треба уште да се напијам. Од утре повеке на супи ке гледам да сум,зошто ваква мака ко денес што имав не посакувам на никого. Иначе ке земам ке намачкам кантарионово уште од сега пошто ми е иритирано ептен местото од напнување. Фала ти
Izvini sto uletuvam, no da prasam okolu kantarionovo maslo, sekoja vecer li se nanesuva? Moze da zemam bilo koe? Jas imam nadvoresni hemoroidi, nema krv. Maticnata mi preporaca vlazni maramici za hemoroidi, ama nekako mi se dzabe frleni pari
@Nela_21 јас купив кантарионово масло од едни на фб што прават природни лекови со тревки и кантарионово прават исто. 100 или 200 денари беше цело шишенце така големо.