1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Profesionallhare

Profesionallhare Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2021
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    18
    Ти благодарам од срце премногу ми значи советов

На Bella_Stella му/ѝ се допаѓа ова.
  2. sweet.woman

sweet.woman Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    1.226
    Допаѓања:
    745
    И јас јадам луто и јас незз да е забрането еве 4етврта бременост терам...

3. Lina-Detelina

Lina-Detelina Популарен член

Се зачлени на:
    20 мај 2020
    Пораки:
    1.294
    Допаѓања:
    1.151
    Пред некоја недела ми излезе херпес на уста, утрово гледам уште еден. Ве молам кажете ми, може да направи нешто на бебе, и дали смеам да ставам ацикловир маст?

4. Misskirova

Misskirova Популарен член

Се зачлени на:
    25 октомври 2018
    Пораки:
    3.932
    Допаѓања:
    9.869
    Хеј девојки. Како сте?
    Јас се најадов ко маче ,по малку и се напив Нолпаза ( дадена од Симонида) Господ здравје да и даде
    Ама,имам огромна грижа на совест дека ке му наштетат на бебе апчињата а Симонида ми рече да ги пијам секој ден по 2,ама јас зашто ми е страв ги пијам по едно.
    Мојата матична неке да чуе за апчиња и цела бременост ме измачи ама затоа Симонида ми дава ,ваљда си знае дека не е штетно.....
    Ако не се апчињава мислам дека ке си умрам, оваква мака од желудник не сте виделе...јадам една кришка, ми се полни желудник ,претпоставувам ме удира на срце и почнува една језива тахикардија не можам да ви опишам....буквално имам страв од јадење

На 1209 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.930
    Допаѓања:
    12.265
    Оди на лекар. Ќе ти дадат соодветен лек што смееш да го примаш.

6. Lina-Detelina

Lina-Detelina Популарен член

Се зачлени на:
    20 мај 2020
    Пораки:
    1.294
    Допаѓања:
    1.151
    Општиот матичен ми рече да земам Ацикловир да мачкам и да не се грижам немало простор за паника.

На Iris-1234 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Кларчи272

Кларчи272 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 април 2022
    Пораки:
    118
    Допаѓања:
    68
    Јас ја имам оваа малку вртењеѕо со ќебе е тешко и станувањето и јас кога се вртам се откривам па се вртам инаку дека којзнае колку помага неможам да кажам мрне пак ми се здрвуваат

На Sienna_MK му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Кларчи272

Кларчи272 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 април 2022
    Пораки:
    118
    Допаѓања:
    68
    Девојки мои да ви кажам јас што приметувам оваа недела си јадам нормално но навечер станувам гладна кога одам во тоалет цревата кркорат вчера се најадов и легнав и кога станав ноќеска не осеќав глад но сепак цревата кркорат морам ли да јадам јас несакам навечер да јадам и не ни јадев до сабајле мислам дека не е штетно но овде прочитав дека можно било бебето да е кај некои во вид на кркорење го осетиле што мислите вие

Последна измена: 23 септември 2022
  9. Anturium

Anturium Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2020
    Пораки:
    3.296
    Допаѓања:
    7.954
    Не можеш да не разликуваш кркорење од глад и бебе, не е исто, ќе го познаеш кога ќе е бебе. И јас околу 2-3 секоја вечер станувам гладна и постојано имам до мене солени крекери. Доволно ми е еден до два да изедам и заспивам. Ако не изедам нешто почнува да ми се лоши, така да од мене совер слушај си го организмо. Не мора баш да стануваш и да јадеш, така нешто по леко грицни колку да ти помине глад

На AniSk, Doktor F, Ena0310 и 2 други им се допаѓа ова.
  10. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.930
    Допаѓања:
    12.265
    Ај совет еден од поискусните:) Сакам едно шише за бебе да купам да имам во случај да ми затреба, дали да земам Медела Калма или Филипс авент? Кое е подобро? И бидејќи имам рамни брадавици дали да купам силиконски од сега или да почекам да видам ситацијата со бебе?

11. Кларчи272

Кларчи272 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 април 2022
    Пораки:
    118
    Допаѓања:
    68
    Добра е не сум единствена јас помислив дека само јас сум забегала со јадење колку можам внимавам де но некои денови претерувам со јадење и пак навечер црева кркорат затоа се зачудив ај да легнувам гладна ајде де али јадам и легнувам и се будам кркорат ли кркорат затоа незнаев

На Anturium му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Кларчи272

Кларчи272 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 април 2022
    Пораки:
    118
    Допаѓања:
    68
    Авент на филипс најдобри биле секој што го прашав ми препорачаа авент и Нук јас од нив планирам да купувам пошто моја прва братучетка е др. Во ремедика и она се породи пред 6 месеци и баш она се скапо и квалитетно купуваше од Авент најмногу се фали дека цуцлата била како мајчина града и детето ги прифати супер а јас планирам и нук да купам и авент па да видам кое ке ми го прифати

13. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.930
    Допаѓања:
    12.265
    Па јас читав дека меделата се подобри од авент а и скоро дупло поскапи и некоја мајка имаше споделено дека ги имала и авентот и медела калмата и единствено само меделата не капела/течела додела не повлече бебе. Затоа барав и искуства.

14. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.842
    Допаѓања:
    114.881
    Медела калма е според мене жива глупост. Тврда пластика и после некое време тече.

На fana и Iris-1234 им се допаѓа ова.
  15. Tess36

Tess36 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2022
    Пораки:
    925
    Допаѓања:
    1.170
    Јас обавезно каснувам нешто ноќе, инаку нема да спијам ни два саати вкупно. Имам несоници, се будам на секој саат и околу 3 цревата ми збеснуваат, па така си каснувам некоја солена или блага бисквитка, па се смирува. Не е страшно, нема да јадеш хамбургер ноќе, некое крекерче, суво солено и ќе се смири. Пробај само овошје да не јадеш попладне, барем мене многу ми пречи и гледам од сабајле да го изедам овошјето, затоа што приквечер само ме огладнува и ми прави киселини.

На 1209 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Alexandrite

Alexandrite Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2022
    Пораки:
    1.871
    Допаѓања:
    6.239
    Ќе земеш прополис, детски без алкохол и ќе прскаш на херпесите. За 4-5 дена ќе се исушат. Исто толку и на ацикловир треба. Јас така ги лечев. Инаку што знам дали е штетно херпес на уста, еве го бебуш го учам да спие само во креветче, ама не оди:)

На Sienna_MK и Lina-Detelina им се допаѓа ова.
  17. Alexandrite

Alexandrite Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2022
    Пораки:
    1.871
    Допаѓања:
    6.239
    Јас и авентот и калмата ги земав. Никаква разлика. И тече и од калмата, не дека не. Плус пие млеко побрзо од авентот.
    А за ананас што имаш пишувано, слободно јади си, ако бебе не сака да излезе и 5 кила на ден да јадеш, џабе. Од искуство, пет пати од болница со ранче ме враќаа:D

На Doktor F, Sienna_MK, AngelOfArh и 2 други им се допаѓа ова.
  18. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.930
    Допаѓања:
    12.265
    Фала ти мила:):hug:

На Alexandrite му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.930
    Допаѓања:
    12.265
    @Alexandrite од авентот зеде натурал или анти колик?

20. Mart3

Mart3 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 септември 2019
    Пораки:
    348
    Допаѓања:
    157
    Devojki mesinja, 31+6 sum i denes zabelezav na ednata grada kako zoltenikava tecnost to najverovatno e kolostrum, dali e vo red tolku rano da pocni?