Пред некоја недела ми излезе херпес на уста, утрово гледам уште еден. Ве молам кажете ми, може да направи нешто на бебе, и дали смеам да ставам ацикловир маст?
Хеј девојки. Како сте? Јас се најадов ко маче ,по малку и се напив Нолпаза ( дадена од Симонида) Господ здравје да и даде Ама,имам огромна грижа на совест дека ке му наштетат на бебе апчињата а Симонида ми рече да ги пијам секој ден по 2,ама јас зашто ми е страв ги пијам по едно. Мојата матична неке да чуе за апчиња и цела бременост ме измачи ама затоа Симонида ми дава ,ваљда си знае дека не е штетно..... Ако не се апчињава мислам дека ке си умрам, оваква мака од желудник не сте виделе...јадам една кришка, ми се полни желудник ,претпоставувам ме удира на срце и почнува една језива тахикардија не можам да ви опишам....буквално имам страв од јадење
Јас ја имам оваа малку вртењеѕо со ќебе е тешко и станувањето и јас кога се вртам се откривам па се вртам инаку дека којзнае колку помага неможам да кажам мрне пак ми се здрвуваат
Девојки мои да ви кажам јас што приметувам оваа недела си јадам нормално но навечер станувам гладна кога одам во тоалет цревата кркорат вчера се најадов и легнав и кога станав ноќеска не осеќав глад но сепак цревата кркорат морам ли да јадам јас несакам навечер да јадам и не ни јадев до сабајле мислам дека не е штетно но овде прочитав дека можно било бебето да е кај некои во вид на кркорење го осетиле што мислите вие
Не можеш да не разликуваш кркорење од глад и бебе, не е исто, ќе го познаеш кога ќе е бебе. И јас околу 2-3 секоја вечер станувам гладна и постојано имам до мене солени крекери. Доволно ми е еден до два да изедам и заспивам. Ако не изедам нешто почнува да ми се лоши, така да од мене совер слушај си го организмо. Не мора баш да стануваш и да јадеш, така нешто по леко грицни колку да ти помине глад
Ај совет еден од поискусните Сакам едно шише за бебе да купам да имам во случај да ми затреба, дали да земам Медела Калма или Филипс авент? Кое е подобро? И бидејќи имам рамни брадавици дали да купам силиконски од сега или да почекам да видам ситацијата со бебе?
Добра е не сум единствена јас помислив дека само јас сум забегала со јадење колку можам внимавам де но некои денови претерувам со јадење и пак навечер црева кркорат затоа се зачудив ај да легнувам гладна ајде де али јадам и легнувам и се будам кркорат ли кркорат затоа незнаев
Авент на филипс најдобри биле секој што го прашав ми препорачаа авент и Нук јас од нив планирам да купувам пошто моја прва братучетка е др. Во ремедика и она се породи пред 6 месеци и баш она се скапо и квалитетно купуваше од Авент најмногу се фали дека цуцлата била како мајчина града и детето ги прифати супер а јас планирам и нук да купам и авент па да видам кое ке ми го прифати
Па јас читав дека меделата се подобри од авент а и скоро дупло поскапи и некоја мајка имаше споделено дека ги имала и авентот и медела калмата и единствено само меделата не капела/течела додела не повлече бебе. Затоа барав и искуства.
Јас обавезно каснувам нешто ноќе, инаку нема да спијам ни два саати вкупно. Имам несоници, се будам на секој саат и околу 3 цревата ми збеснуваат, па така си каснувам некоја солена или блага бисквитка, па се смирува. Не е страшно, нема да јадеш хамбургер ноќе, некое крекерче, суво солено и ќе се смири. Пробај само овошје да не јадеш попладне, барем мене многу ми пречи и гледам од сабајле да го изедам овошјето, затоа што приквечер само ме огладнува и ми прави киселини.
Ќе земеш прополис, детски без алкохол и ќе прскаш на херпесите. За 4-5 дена ќе се исушат. Исто толку и на ацикловир треба. Јас така ги лечев. Инаку што знам дали е штетно херпес на уста, еве го бебуш го учам да спие само во креветче, ама не оди
Јас и авентот и калмата ги земав. Никаква разлика. И тече и од калмата, не дека не. Плус пие млеко побрзо од авентот. А за ананас што имаш пишувано, слободно јади си, ако бебе не сака да излезе и 5 кила на ден да јадеш, џабе. Од искуство, пет пати од болница со ранче ме враќаа
Devojki mesinja, 31+6 sum i denes zabelezav na ednata grada kako zoltenikava tecnost to najverovatno e kolostrum, dali e vo red tolku rano da pocni?