Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. Alexandrite

Alexandrite Истакнат член

Анти колик

Iris-1234 likes this.
  2. mace89

mace89 Популарен член

Со првата бременост почна да ми се стврднува од 20 недела натаму а сега нешто покасно околу 30та. Секоја бременост е различна мислам дека и поставеноста на бебето игра улога

elenaklasik likes this.
  3. ija

ija Популарен член

За тие членки што прашуваа за урми по 6 урми на ден требало да се јадат негде имам прочитано ова како податок чисто информативно и поубави се свежи урми бар мене него суви со шеќер што се, мене рано ми е за урми ама планирам да ги јадам ко ќе дојди време.

Iris-1234 likes this.
  4. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

А за што ги јадеме урмите? Не би требало да се јадат претходно или?

5. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Го омекнуваат грлото на матката и помагаат побрзо и полесно да се отвори.

Doktor F likes this.
  6. Doktor F

Doktor F Популарен член

Лично искуство немам, ама купив ова за што се мислиш ти и плус знам од сестра ми.
    Јас купив медела калма и филипс авент најмалото стаклено (планирам да дојам).
    Разликата е што филипс авентот кога го купив го наполнив со вода и го свртев си капе, а не треба.
    Меделата го нема тој проблем.
    Од тука ако сакаш да доиш и дадеш пр од авент на бебе ке му биде полесно од шише и може нема да сака да цица, се е индивидуално.
    Брадавици не купив, колку што посетував курсеви и школи се препорачува без брадавици силиконски освен во краен случај, така да тоа планирам по потреба (иако имам еден куп и нови неотпакувани од сестра ми, на медела се М величина, со помала величина рани и се направија).
    Нека кажат и тие што имаат лично искуство баш да знаеме што да очекуваме :D
    Вака теоретски прелесно звучи :D.

simplegirll likes this.
  7. Lina-Detelina

Lina-Detelina Популарен член

Зедов ацикловир, се надевам ќе исчезнат веќе, ептен се досадни а и мисла ми беше за бебе. Ама матичниот ме опушти рече нема потреба за грижење. Нека ти е жив и здрав бебуш, ако сака со тебе нека се топли, нека спие. :inlove:

Него да ве прашам колку често го чувствувате бебе во 20,21 недела? Јас сум 20+3 сеуште поретко го чувствувам. Додека седам или стојам го нема нигде кога легнувам почнува да мрда. Еве го сега од лево долу мава,се испружив малку, сабајле додека лежев десно погоре беше.

Alexandrite likes this.
  8. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Фала ти, како се ближи времето сe позбунета сум, можам да замислам како ќе биде кога ќе дојде бебе, нема да знам главата кај ми е:?: И јас сакам да дојам ама сакам да имам шишенца за секој случај нели, па затоа се мислев и за брадавици, за во случај ако не може да фати да сум спремна ама ќе оставам тоа на маж ми ако има потреба тогаш. Секое искуство е добредојдено од секој што сака да сподели:D

Doktor F likes this.
  9. Elenka1994

Elenka1994 Истакнат член

Здраво феминки,
    Денес бев на преглед и малку сум загрижена. По менструација сум 7+2 а на ехо кога ме виде сум 6+1 и имаше само жолто кесе но не и ембрион ми закажа преглед за две недели, со првата бременост срцева реакција имаше на 6+3 ова некако ме плаши што мислите има место за паника или само рано е ?

10. АнаМаријаД

АнаМаријаД Популарен член

Јас кога бев 6+0 се виде само гестациско кесе со yolk sac,после бев на 7+2 и се виде емрбионче со срцева акција ама ми рече одговара на 6+3 ради покасна овулација,почекај и кај тебе е сигурно така ке се појави ембрионче ке го видите на следен преглед. :inlove:

Bella_Stella, AniSk and Elenka1994 like this.
  11. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Нема место за паника, си имала покасна овулација. И јас сум ист случај, овулација имав околу 20-22 ден од циклус и бебето ми го водат една недела поназад со мерки. На 5+6 и јас исто видов само сакус, а на 7+1 слушнавме срце (ова по мерки, не по циклус). Се ќе биде добро, имај позитивна мисла. :sun:

12. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Мојов цицач најстраствен на свет од медела не знаеше да пие. Со пумпа купив и можам да кажам катастрофа беше. Од авент стакленото пиеше без проблем и без мака. Од цице не се откажа 3 години. :D
    Се е индивидуално, кога ке се родиш ке знаеш како ке тераш.

mace89 and Doktor F like this.
  13. Sienna_MK

Sienna_MK Популарен член

Во 20 и јас не чувствував многу од ударите, постелката ми е на преден ѕид можеби затоа. Докторката ми рече од 22 ќе го чувствувам поубаво, сепак како послаби удари и не толку чести беа.Сега во 26 ги чувствувам многу поинтензивно со јаки удари на ножињата доле кај вагината и горе кај папокот и десната страна од стомакот. Не се секирај мила, ќе се јави и ќе ти биде уште поубаво и мило кога ќе удира. :)

Lina-Detelina likes this.
  14. gothchick

gothchick Популарен член

Тука сме, јас сум 20+2 само кога лежам ја осеќам и тоа пак дооолу кај вагината скрос на почеток на коска мене повеќе тоа ми е грижа него ли што не мрда често зошто нормално е и они одмараат и реагираат на нас на јадење, движење, емоции и сл.

15. H.VAGA

H.VAGA Популарен член

Дали некоја имала искуство со Ана Данева за породување?
    Дали треба да се договори со докторката?
    Ја викаат ли доколку не е на работа?
    Двата скрининга ги правев кај неа и предобар впечаток ми остави.

16. Estella

Estella Истакнат член

Немам искуство со докторката но еве јас лично бидејќи бев за царски индикација отидов кога беше дежурен докторот што пред тоа ме оперираше и бевме договорени. Мои две другарки исто отидоа кога им беа дежурни докторите па со провокација ги породија. За викање мислам потешко ,те пораѓа веројатно тој што е на смена освен сама ако не ја повикаш ,може некој има такво искуство.

H.VAGA likes this.
  17. Doktor F

Doktor F Популарен член

Да :D
    Тогаш се ова што го знам сега може нема да има врска ама ајде :D.
    Вака од искуство кога ке сподели некој е друго.
    Ти благодарам :inlove:

MilaSs12 likes this.
  18. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Јас кога се породив си мислев Хм, доење, што може да е комплицирано, ставаш бебе на града и тоа е, не познавам бебе кое не знаело да дои... и после ми се деси бебе кое се тепаше со града и се што теоретски ми изгледаше лесно, практично се покажа страшно тешко.

Doktor F likes this.
  19. simplegirll

simplegirll Истакнат член

Medela kalma e dokolku go dois da ne se odvikne, primer ako se molzis pa mu davas od medela kalma( jas bev prezadovolna)od cuclata mnogu tesko se vlece, a filips i dr brown imaat sisinja antikolic( jas sum pozadovolna od dr browns), od filips cuclite gi davaat vo remedika, vo sistina ne davaat mislam

Iris-1234 likes this.
  20. Lina-Detelina

Lina-Detelina Популарен член

И моево е повеќе долу, ама го има насекаде. Кога ќе легнам го чувствувам најмногу.

Денеска уште што не ми е и јас не знам. Сега мокрачата како да ме пече, и синоќа осетив малку. Уринокултура ќе правам во четврток кога ќе одам на преглед. До тогаш што да правам?