Со првата бременост почна да ми се стврднува од 20 недела натаму а сега нешто покасно околу 30та. Секоја бременост е различна мислам дека и поставеноста на бебето игра улога
За тие членки што прашуваа за урми по 6 урми на ден требало да се јадат негде имам прочитано ова како податок чисто информативно и поубави се свежи урми бар мене него суви со шеќер што се, мене рано ми е за урми ама планирам да ги јадам ко ќе дојди време.
Лично искуство немам, ама купив ова за што се мислиш ти и плус знам од сестра ми. Јас купив медела калма и филипс авент најмалото стаклено (планирам да дојам). Разликата е што филипс авентот кога го купив го наполнив со вода и го свртев си капе, а не треба. Меделата го нема тој проблем. Од тука ако сакаш да доиш и дадеш пр од авент на бебе ке му биде полесно од шише и може нема да сака да цица, се е индивидуално. Брадавици не купив, колку што посетував курсеви и школи се препорачува без брадавици силиконски освен во краен случај, така да тоа планирам по потреба (иако имам еден куп и нови неотпакувани од сестра ми, на медела се М величина, со помала величина рани и се направија). Нека кажат и тие што имаат лично искуство баш да знаеме што да очекуваме Вака теоретски прелесно звучи .
Зедов ацикловир, се надевам ќе исчезнат веќе, ептен се досадни а и мисла ми беше за бебе. Ама матичниот ме опушти рече нема потреба за грижење. Нека ти е жив и здрав бебуш, ако сака со тебе нека се топли, нека спие. Него да ве прашам колку често го чувствувате бебе во 20,21 недела? Јас сум 20+3 сеуште поретко го чувствувам. Додека седам или стојам го нема нигде кога легнувам почнува да мрда. Еве го сега од лево долу мава,се испружив малку, сабајле додека лежев десно погоре беше.
Фала ти, како се ближи времето сe позбунета сум, можам да замислам како ќе биде кога ќе дојде бебе, нема да знам главата кај ми е И јас сакам да дојам ама сакам да имам шишенца за секој случај нели, па затоа се мислев и за брадавици, за во случај ако не може да фати да сум спремна ама ќе оставам тоа на маж ми ако има потреба тогаш. Секое искуство е добредојдено од секој што сака да сподели
Здраво феминки, Денес бев на преглед и малку сум загрижена. По менструација сум 7+2 а на ехо кога ме виде сум 6+1 и имаше само жолто кесе но не и ембрион ми закажа преглед за две недели, со првата бременост срцева реакција имаше на 6+3 ова некако ме плаши што мислите има место за паника или само рано е ?
Јас кога бев 6+0 се виде само гестациско кесе со yolk sac,после бев на 7+2 и се виде емрбионче со срцева акција ама ми рече одговара на 6+3 ради покасна овулација,почекај и кај тебе е сигурно така ке се појави ембрионче ке го видите на следен преглед.
Нема место за паника, си имала покасна овулација. И јас сум ист случај, овулација имав околу 20-22 ден од циклус и бебето ми го водат една недела поназад со мерки. На 5+6 и јас исто видов само сакус, а на 7+1 слушнавме срце (ова по мерки, не по циклус). Се ќе биде добро, имај позитивна мисла.
Мојов цицач најстраствен на свет од медела не знаеше да пие. Со пумпа купив и можам да кажам катастрофа беше. Од авент стакленото пиеше без проблем и без мака. Од цице не се откажа 3 години. Се е индивидуално, кога ке се родиш ке знаеш како ке тераш.
Во 20 и јас не чувствував многу од ударите, постелката ми е на преден ѕид можеби затоа. Докторката ми рече од 22 ќе го чувствувам поубаво, сепак како послаби удари и не толку чести беа.Сега во 26 ги чувствувам многу поинтензивно со јаки удари на ножињата доле кај вагината и горе кај папокот и десната страна од стомакот. Не се секирај мила, ќе се јави и ќе ти биде уште поубаво и мило кога ќе удира.
Тука сме, јас сум 20+2 само кога лежам ја осеќам и тоа пак дооолу кај вагината скрос на почеток на коска мене повеќе тоа ми е грижа него ли што не мрда често зошто нормално е и они одмараат и реагираат на нас на јадење, движење, емоции и сл.
Дали некоја имала искуство со Ана Данева за породување? Дали треба да се договори со докторката? Ја викаат ли доколку не е на работа? Двата скрининга ги правев кај неа и предобар впечаток ми остави.
Немам искуство со докторката но еве јас лично бидејќи бев за царски индикација отидов кога беше дежурен докторот што пред тоа ме оперираше и бевме договорени. Мои две другарки исто отидоа кога им беа дежурни докторите па со провокација ги породија. За викање мислам потешко ,те пораѓа веројатно тој што е на смена освен сама ако не ја повикаш ,може некој има такво искуство.
Да Тогаш се ова што го знам сега може нема да има врска ама ајде . Вака од искуство кога ке сподели некој е друго. Ти благодарам
Јас кога се породив си мислев Хм, доење, што може да е комплицирано, ставаш бебе на града и тоа е, не познавам бебе кое не знаело да дои... и после ми се деси бебе кое се тепаше со града и се што теоретски ми изгледаше лесно, практично се покажа страшно тешко.
Medela kalma e dokolku go dois da ne se odvikne, primer ako se molzis pa mu davas od medela kalma( jas bev prezadovolna)od cuclata mnogu tesko se vlece, a filips i dr brown imaat sisinja antikolic( jas sum pozadovolna od dr browns), od filips cuclite gi davaat vo remedika, vo sistina ne davaat mislam
И моево е повеќе долу, ама го има насекаде. Кога ќе легнам го чувствувам најмногу. Денеска уште што не ми е и јас не знам. Сега мокрачата како да ме пече, и синоќа осетив малку. Уринокултура ќе правам во четврток кога ќе одам на преглед. До тогаш што да правам?