Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. Thinkerbell.

Thinkerbell. Истакнат член

Повеќе течности и чај од брусница.

Lina-Detelina likes this.
  2. Doktor F

Doktor F Популарен член

Да се надеваме на најдобро, тоа ни останува :D

AngelOfArh likes this.
  3. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Буби денес е умен, мирен, знаеше дека имам многу работа на работа и нигде го немаше. Дома исто мирен, се дур не се најадов грозје, еве го праи журка внатре, стомакот ми е како трамболина, скока. Ич нејќе грозје, лом прави кога јадам. Ко да го осеќам дека смени положба, така мислам, поинаку мрда, не веќе ко да е попреку туку ко да се наместил вертикално. Бато еве го ми реди коцки на стомакот да си играл со коцки, будало дете. Па ова па клоца ли клоца дури некои коцки ги бута и бато мочка у гаќи, бебе играло со него. Радости!

sweet.woman, Ano, Anturium and 8 others like this.
  4. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Фала на споделеното искуство:)

simplegirll likes this.
  5. najjacha

najjacha Истакнат член

:$:l:Здраво мамички, се надевам сте добри!
    Синко денес доста активен, како никогаш до сега Душава ми се полни кога ќе го осетам. 20 недела сум точно на пола. На преглед сум кај Ана Данева за недела ипол.
    Конечно решив да отворам боледување и да пробам да одам на патолошка, секако сум со скратен цервикс, иако сега ме водат со дијагноза заканувачки абортус (сите до 24та недела ги воделе вака, без разлика дали имааш нешто?)
    Колку и да давав се од себе за да одам на работа и да си ги завршивам обврските, по цел ден се виткав на стол седење и по терен одење со многу стрес од работа, а не се ценеше и на никој не му беше гајле, па решив да си одмарам максимално за да ми биде се во ред. Еве веќе два дена си лежам и одмарам, и психички се опуштив. Гледајте си се себе максимално колку можете:inlove:

Last edited: Sep 23, 2022
    sweet.woman, Ano, Sienna_MK and 12 others like this.
  6. J.94

J.94 Активен член

Здраво, дали на некој му се има појавено полип во носот во бременоста, тоа е како топче составено од капилари.

7. Firefire18

Firefire18 Активен член

Zdravooo mamicki! 3 nedeli sum bremena i imam bolki vo dolniot del od stomakot kako pred menstrualnibolki... Dali nekojaaa znae dali e toa normalno ako da kolku vreme traat bolkite?! Prasav na ginekolog mi rekoa deka sve e vo red so mene a ne znaat zosto se tie bolki! :/

8. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Дијагнозата е таа за сите, потоа ја менуваат со Лажно раѓање, таква им е процедурата.
    Уживај, опушти се и одмарај:hug:

najjacha likes this.
  9. Звездичка30

Звездичка30 Истакнат член

Добра ви вечер милички се надевам сите сте добро,вака јас сум бремена 17 недели и 2 дена и втора бременост и сеуште не го осеќам бебето како мрда,вие од која недела почнавте да ги осеќате ударите на бебето?

10. najjacha

najjacha Истакнат член

18+5 бев, индивидуално е кај сите, не се секирај нема точно прецизиран период за тоа кога треба да почнеш да чувствуваш. Не се секирај, самото ќе си дојде:$

fana and Звездичка30 like this.
  11. fana

fana Форумски идол

Прва бременост ако ти е, кон 20 та убави ќе го осеќаш. Сега може како меурчиња да осеќаш како пукаат како нешто да те лази. Шубаво :inlove:

Звездичка30 likes this.
  12. Звездичка30

Втора бременост мила и едвај чекам да ти кажам преубаво чувство ❤️❤️

najjacha and fana like this.
  13. Teja26

Teja26 Истакнат член

Јас сум 18+0 и сеуште не чувствувам ништо, индивидуално е ќерка ми 20та недела за прв пат ја почуствував.

Звездичка30 likes this.
  14. Звездичка30

Ти благодарам за одговорот мила ❤️

najjacha likes this.
  15. Звездичка30

Ти благодарам за одговорот мила❤️

16. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

И јас бев на патолошка со скратен цервикс,до некоја недела беше таа дијагноза,а потоа Лажно раѓање како што ти пиша членката.

najjacha likes this.
  17. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Не знам како може да спијам вака шугаво. Секое утро се будам со некоја поинаква болка, некогаш сум свиткала лакт, некогаш колено ме кине, некогаш глужд од стапало како синоќа, којзнае како сум спиела што глуждот ме боли ко да сум превиткала стапало... Многу лошо спијам и тоа од детство ми е останато. Па едно време и на грб сум заспала, маж станал да ме буди, којзнае колку сум хрчела.

Туку денес се довршува работата од пред 2 недели, среда доаѓа мајсторот и нема веќе време за забушавање, а понеделник ќе се нарачува и плакарот, ако постигнеме компромис денес и денес ќе му пишам на чоекот кај што нарачуваме. Се нервирам зошто пола и поише ми беше завршена работата ама доаѓаа дечиња на гости и лом направија пак, детската е цела коцки расфрлени. Не знам како децава кај нас се вака слободни кога по дома им е се цакум пакум, играчка од соба не смее да им излезе, а ова некако се лом прават. И така денес трудно не трудно мора да се собираат играчки, со стомаков не знам искрено како ќе оди, ама ќе се потрудиме. Време е да се среди куќава, е сеа се во 5 за 12 ко @Eli23 што средуваа пред да се породи (мислам не те утнав женска) и баш ја жалев жената како ќе успее со стомакот, кога и мене ме снајде. Ама добро, боље икад него никад.

Убав ден мешиња, убав викенд, убавини саде.

18. Diva0710

Diva0710 Истакнат член

Jas so kjerka mi koga bev trudna prva bremenost rano ja osetiv nekade kon 17 ta nedela…Sega so vtorovo tek od 21 nedela pocnav da go osekjam. Se panicev posto skoro site vikaat deka so vtoro porano se osekjaat udarite ama ete se e individualno. Maticniot mi vikase deka radi placentata sto mi e na preden zid zatoa e taka.

Звездичка30 likes this.
  19. Anturium

Anturium Популарен член

Секогаш си уникатна со постовите и обожавам да те читам :inlove:

AngelOfArh and Nela_21 like this.
  20. Misskirova

Misskirova Популарен член

Добро утро и од мене.
    Од вторник здравје недела 30та.
    Не ми се верува али лета времето.
    Едвај чекам да заврши трудночава...може после ке ми фали ама толку мака имам едноставно доста ми е....
    Крш сум со желудникот. Од сабајле каснав неколку залаци и шоља кафе и полна сум како да сум јадела два саати. Се полошо станува. Ми е страв да не си напраам проблем ама не можам да јадам ич..каснувам ради реда беба да не е гладна.
    И така...времето кочан...само за под кебе е. :inlove:

Nala37, najjacha and Doktor F like this.