Добро утро мами и од мене Летово бегав од сонце максимално, де на планина, де ваму де таму ама сега ми фали Ама па и есента си има некоја убавина, што знам, чајче, топло чоколадо, кебенца мекички, лисја испопаѓани Веке ке стартувам 38ма недела, контракции и стврднувања стандард, бебево ми се смири, дали се спрема да излага не знам... Претходно сакав да се породам чим влезам во 9ти, сега ми е страв и си викам убаво е и вака, поседи си бебе Чеп уште не ми паднал, имам како бел погуст исцедок некогаш, како кога користев утрогестан па ке паднеше од апчето насабајле, кој знае може и тоа е... Креветче намонтиравме и во дневна, да не сме само со едно Релаксатор исто, опремени сме, нема кај да се свртиме , кој знае уште што ке ми текне до крај . У кујна место да направам за стерилизатори, шишиња, чуда.. Торба спакував, конечно, гаќи мрежести уште да купам, вчера решив по долго размислување, нека стојат и да не ги искористам... Спиењето е се потешко, ако може да се нарече спиење.. Спремив и алишта за од болница, за бебе панталончиња и боди/блузичка како и да се вика и капче и ракавици, се мислам и скафандер пуфкаст како мече дали да облечеме или кебенце е доволно? За мама сукња и мајца/блуза - не се свиѓам у ниедна да тркнам после да купам, сакав и чизми едни нови имав ама што ми текна вчера да ги пробам не влегуваат, како сестрите на пепелашка бев ке се оди во патики . Убав ден!
Јас си купув ќебенце како вреќичка али по составот повеќе како јорганче ми делува. Есенски бебенца се овие мислам дека скафандерче или подебело ќебенце/вреќичка би било подобро варијанта, мали се уште немаат развиено терморегулација
И јас размислував за скафандерче ама незнам каде да најдам толку мало сите што ги гледам се од 3 до 6 месеци и моето здравје треба да биде есенско бебенце
За есен скафандер е ту мач, мислам есен сега, месецов или следниот, скафандер за таму зима или доцна есен. Ко што знае во Мк есен да бидне лето до крај на октомври, па и ноември се дешавало да фати. Памтам лани синко со тенко јакниче одеше дури и во ноември, знам отидовме за именденот негов, крај на ноември, во сити мол и тогаш купивме јакна дебела. Моето ќе биде зимско, дек-јан, планирам тенко шпикозниче и од меките скафанерчиња тие ко плетени што се.
Ima nekade skafander za od 0 do 3 meseci ... baram nikako da najdam se se golemi od 6 meseci nagore i jas sum ko tebe kraj na dekemvri
Има во Мапет кидс, јас планирам да го земам од Јура текс, тие се кај мене во Ѓорче на пазарчето, многу убав квалитет им се работите.
Aj da si prasam, da ne iskoci si praam paniki Me interesira dali otkako ste vlegle vo 7mi mesec, exo pravite pocesto da receme na 2-3 nedeli, ili na 4 nedeli....? Maticnata nisto ne upatuva, nekako ne se zamara. Realno imam normalna bremenost, no cela bremenost eve maka macam so ureoplazma i nekako si praam paniki, i se mislam deka exo na 4 nedeli mi e daleku, dolgo cekam itn ( se plasam od infekcijata iako ja tretirav so antibiotik i treba da povtoram bris za 2 nedeli) Daj prosvetlete me, prva bremenost mi e. Hormoni do plafon. Paniki tek pocnuvaat
normalno ako ti kazal doktorot taka i jas imav mnogu jaki bolki mi kazaa od rasteganje na matkata i plus kapilar ni pukna vo 12 nedela do 14 imav bolki posle toa od vreme na vreme eve sega sum 20 i ponekogas znae da me zaboli taka da uzivaj misli pozitivno
На 4 недели правам јас. Еве за некој ден влегувам во 8ми месец, крај на 29та недела бев на ехо и ми рекоа следен преглед во 34та недела.
Јас имам две од ХМ, ги купив пред месец дена - два. Имам едно 56 ка и другото не сум сигурна од 4-6 месеци.
Ке му земеш поголемко, колку брзо растат таман ќе си го износи А ништо нема да му смета ако го ставиш во поголемко скафандарче освен што ќе му биде покомотно
И освен што нема да се гледа каде е бебето хахаа како и што ми кажуваат цело време дека е помало бебето очекувам и многу мало да се роди ке биде како само скафандер да носам без дете сакам да најдам точно па потоа ке купуваме поголемо
На 4 недели до цтг, после на 2 или 1 недела зависи од која недела си. Не е многу на 4 недели, таман е. Јас со првото бев со уринарна цела бременост и одев исто на 4 недели. Сега ми закажа точно на месец додуша. Ако ми закаже побрзо од тоа, на 2 недели, најчесто не видел нешто, ко последниот пат срценце, ама тој преглед беше краток ептен. И освен што во голем скафандер нема да можеш да го држиш, ама добро ќе го износи. Абе не зезај каков голем, земи таман да му е. Ако се роди сега зимава што ќе му е за 6м, кога ќе има 6м ќе биде пролет, не треба скафандер. 0-3 е таман, следната година земи си 12-18, пошто поише ќе го носи.
@Bebce ❤️❤️❤️ @AngelOfArh Има логика и муабетов Ние за поголемиот батко дали 3-4 пати го облековме скафандерчето, така се погоди некако топла зима а и него склет го фаќаше
Не ви треба скафандери со крзно за зимско новороденче (според мое искуство) Земете потенко,то ест со нормална дебелина затоа што каде и да го носиш ако е преладно секогаш може да го покриеш со некое кебенце плус. А ако го носиш на прегледи првиот месец кои нели се почести, во дебел скафандер ќе зоврие во кола или во чекална кај педијатар на пример... А сигурно нема да го расоблакате во кола или во чекална...
Луѓе плс хелп незнам веќе кај да се обратам....ништо не можам да ставам во уста...од две голтки вода ми се насобира во желудник и не можам да дишам...сега земав да варам компир..немам идеја што да праам и што да јадам...ми е страв да не му наштетам на бебе...Нолпаза пијам ама и за нив да ги пиеш треба да јадеш не можеш се на гладно..... Ве молам некој со ваков проблем да сподели Матичната ми вика ако треба да идам на инфузија...ама не сум во мојот град и нз што да праам