Па имаше коса мојава ама не верувам во тие муабети. Знам бебиња со многу повеќе коса што се родиле па мајките немале мака
Туку кажете ми тие со болки во колкот, мачкате нешто? Некоја маст смееме, масажа со нешто помага? Страшни болки имам магнезиум и парацетамол не помага
Еве јас на пример. Се роди со коса а немав киселини. Ама па ниско го носев цело време, може и тоа има улога
Кумата моја не можеше ден да искара од киселини, бебето кога се роди немаше ни влакно на главата. Ретко излегуваат точни бабините деветини
Има магнезиум и во вид на гел, ама ако не ти помага прашок или таблета, не знам локално да мачкаш колку би било ефикасно.
Нормално е да те болат бебе тежи и притиска, а магнезиум последните недели не се пие ајде истрпи уште малку при крај си ќе се гушкаш со бебка за брзо.
Докторката ми го продолжи до крај магнезиумот, 2х7.5мг пијам дневно. Не знам зошто во мк не го даваат до крај, ја прашав рече дека нема никаков проблем со него. На тие чести грчеви во муслули што ги имам, магнезиум мн ми помага. За болките на преглед ќе прашам ако има некоја маст, ако не тоа е, ќе си трпам уште малку
Ај добро утро Да се пофалам Нолпазава ме смири. Подобро сум. Сега ја пиев на гладно а во меѓувреме варам ориз. Недела ,совршен ден за неправење ништо. Туку да ви кажам ништо не сме средиле за бебе,освен 4 бодинња и едно креветче кое не е склопено ништо немам земено.... Време ке има ама ме фака паника.
Јас имав ти викам киселина така јак, да ме изгоре, не можев воздух да земам од болка, скоро 15мин дишев кратко оти земањето воздух ми беше како со игли некој да ме боде во грло. Ужас. За 3 дена пиење ме смири, ама сепак јас тогаш не бев трудна, да се разбереме. А да пробаш на лева страна да лежиш? Желудникот е од лево и ако лежиш на десно фактички киселината се враќа, бар 1час после јадење, да не се враќа несварена храна назад и киселина со неа нормално и да те мачи. И за срцето е подобро на лево да лежиш, знаеш. Бар така ми кажал мене докторот, не знам, може па и не е така, што знам, ама еве а се разбудам на десно јас не сум доспана, на лева кога спијам и се будам сум супер свежа. Утро од центарот на хаосот, на купче сите у дневна, на дете му е супер забавно, на нас помалку ама се трпи. Се е у дневна напикано и плус на сето тоа креветот на дете, нормално јас спијам на него. Ќе имаме забавни месец дена, во среда иде мајсторот и најавува дека ќе заврши за 4 дена, ама после треба да средиме ние остатокот и да се сместиме, а тоа е потешкиот дел. Се надевав на помош ама помош од никого, е арно де, ќе памтам и јас. Сум изигравала амал ама веќе нема. Ќе си се однесувам така како што се однесуваат со мене. Бар еден ручек да понудеше некој, ама не, ништо, сите се тргаат на страна, епа и јас ќе се тргам од сега натака. Коа ќе ми текне која будала сум била, ми се плаче ама тоа е. Не, не очекувам ништо од никој, ама па криво ми е искрено. Ај доста негатива, од позитивна страна гледано конечно ама конечно ќе имам нормална спална, конечно ќе имам соба за дете, конечно ќе имам функционален плакар што е уште повеќе позитивно во целата ситуација. Едвај чекам да заврши се тоа и да се спремаме полека за бебули. Едвај! Убав ден мешиња, јас денес ќе се затрпам во алишта и нема мрдање!
Јас заради ова му реков на мм, ако имаш сила сам да завршиш 80% од работата ок почнуваме, ако не нема кречење. Он се нафати и така би. Со минимачна помош за ептен спуштање, кревање по некој елемент другото кутриот сам истрга. Дури и жената што дојде после за чистење, џабе и ги дадов парите, дел од работите мораше да пребришува. Јас затоа сум тешка на викање жена, ама таа другата што ми чисти, не можев да ја уклопам и требаше да ја чекам 5 дена, а ние моравме да се прибереме дома, тоа занчи големото ѓубре бар да биде собрано. Ама еве полека се расчистуваме. Алиштата секако ми останаа на мене, ама тоа секако јас ќе си го терав. Штом е исчистено и кревет послан, другото полека и на тенане. Таман е времево да соберам, зимско/летно, гочемо/мало и да прередам за да видам и за бебе што има, што фали. Тоа ми е реално најубав дел од средување, сега само малку со стомаков ми е мачно, ама полека ќе средам. Ај добро утро. Дома кај нас зима дојде. Извадивме ќебињата, а денски мора клима да се вклучи инаку не се седи. Дека и теписите се тргнати на перење ги дадов, студено Со дете во четветокот се журкавме, сред ноќ на детска го носевме имаше напад на гушење. Си заработи урбазон и инхалации со дексазон. А он вака општа состојба добра. Минатиот вторник еден ден температура имаше и одма се крена. На сета мака од петокот и забот што го лечиме почна да подболува, па овие денови, строго контрола што јаде и со потсетување на секој залак да џвака на другата страна, зошто ако допре храна на отвореното запче тоа е плачки со солзи до колена. Среќа во несреќа е што нема спонтана болка па некако да истераме до понеделник. Отидов и јас да се затрупам во детски алишта и да видам фактичка состојба со гардероба за мали. Туку што им е на ваикики со цениве. Свртев вчера да видам што има за да обновам нешто. Дупло поскапеле со цениве. Дуксерчиња што сум ги плаќала по 400-500, сега нема под 900 денари. Епа претерале. Омилена дестинација ми беше, ама изгледа ќе се префрлам на маалски дуќанчиња. За парталчиња што ги надраснува за 2-3месеци не давам толку пари. Ми тргна и имам уште многу да кажам, ама се одјавувам за да се фатам за работа. Имајте убав неделен ден мешиња и пазете се
И јас земам уште магнезиум, прв пат слушам дека не го давале до крај, баш пред неколку дена бев на преглед ми рече гинекологот продолжи.
Некои доктори не го давале наводно за да не ги ублажел породилните болки Ако се ублажуваа од магнезиум имаше да се наголтаме пред пораѓај
Добар ден. Терам 28ма недела, цела укочена. Обично до пладне функционирав добро, приквечер веќе бев со болки. Периодов турбо па болките ме следат од утро до вечер. Ако седнам после едвај станувам а првите 5 чекори ги правам буквално 5 минути...се влечам низ соба за да се придржувам за нешто. Една недела сме пред преселба и физичкиот напор си го прави своето...паника ме фаќа да не се влоши состојбата. За првата бременост и јас демек престанав со магнезиум, за џабе на крај кркав болките и грчевите. После, наредните бремености, пиев до крај и си олеснував колку толку. Кога идеа контракциите немаше шанси да не се почувствува, иако на крајот со дупли дози од 800мг бев. Болките и контракциите и те како јас ги препознав а никаков магнеизум не ги ублажуваше. Мебелот кај нас над 90% монтиран, почнавме со распределба на алишта. На маж треба на глава да му се обесам за на Викториа креветот да го монтира, мислам тој само уште остана од цела куќа. Последнава недела само да ја издржам, нмаредниот викенд да се преселиме....па белким ќе биде полесно. Тогаш на раат ќе нарачам и бебешко креветче и ќе почнам да купувам нешто алишта. Прочитав имало некои колевки сами го нишале бебето, таман како за нас. Доколку до пред 1/2 месеци мислев дека сум огромна како за 8/9 месец, сега се чувствувам преполовено, наредна недела сум на гинеколог, се надевам се е добро. Бебуш претка, па ми дава дневна доза среќа во целиов хаос.