Дали со резултатот од крвната слика следи и мислење од трансфузиолог или ќе треба посебен термин да барам за преглед кај доктор?
Да. Некогаш и матичен лекар кога гинекологот од Х причина не може (одмор, ме мрзи да одам до таму и сл) ама со упат од матичен се плаќа, обично варикозни вени става дијагноза, барем мојот, иако мислам пишуваа тука дека може да назначи дека се работи за трудница, не сум сигурна, еднаш само со уппат од матичен правев.
Женски јас не сум за во темава, ама дојдов да прашам за моја блиска, бремена е околу 4 месеци, викендов притисокот и е 140/90 и пулсот и е повишен, пред да остане бремена имаше низок притисок и сега овој и смета, исто кажете нешто и за ниско железо... матичниот и е на одмор и не знае што да прави. Ви посакувам лесна бременост на сите
За притисок веднаш да си отиде на дежурен. Висок е доста за трудница. За железо тотхема или малтофер.
За притисокот не е лошо да појде на лекар,дежурен итн... Или да се напие еден дијазепам од 2мг (мене гинеколог ми дозволи да испијам по некое инцидентно ако сум многу вознемирена на пример) За железо јас пијам Gentle Iron од Solgar, по две капсули дневно (40мкг) и железото ми е 17-19 кога како... Исто и витЦ од 500 и пренатални Фемибион 2 зашто во нив има б12 и фолна,битни се за врзување на железото...
Што користите за сува кожа во бременост? Од полна фиока креми ,млека за тело видов дека смеам од сатва хидратантно млеко за тело (розевото) али не дека нешто хидрира. Приметив од вчера дека почна и кожата на лицето да ми се лупи околу носот и усните.
Од дм уље за трудници, имам и на алверде и на бејбилов,супер ми се а баш имам сува кожа. Е за брадавиците не ми помага, веќе почнаа да ми се лупат па користам ланолин од бејби лов.. За лице наутро или на др.конопка крема за осетлива кожа,мислам дека има и за сува,за таа цена одлични, или понекогаш на Флоранс од алое вера хидратантна ако планирам пудра... Навечер на Sobio крема за сува кожа и серум Vichy претходно... Се трудам да користам поприродна козметика
Од кога почна да ставаш и на брадавиците, јас сум 12 недела али почнаа да ме чешаат и градите и стомакот.
Тоа е поверојатно дека редовно ќе го користам од било која крема, на ладново гледам што побрзо да се облечам.