Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Doktor F

Doktor F Популарен член

Се зачлени на:
    9 мај 2017
    Пораки:
    2.527
    Допаѓања:
    8.134
    За тело користев еуцерин млеко за тело, веледа ставав исто за стрии, павловичева со масло од невен, бадем и витамини, во однос на стрии ништо не ми помогна, испукав у 9ти, а за хидратација добри беа скоро сите, еуцеринот некако највеќе..
    За лице Cerave крема, а за преку ден на Missha со фактор.

Последна измена: 25 септември 2022
    На Suze18992 и fana им се допаѓа ова.
  2. Suze18992

Suze18992 Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2020
    Пораки:
    1.124
    Допаѓања:
    1.597
    За стриите секако очекувам да испукам имам сува кожа која е склона на стрии , само да не се чешам ко шуга да имам и да се перутам.:D

3. Doktor F

Doktor F Популарен член

Се зачлени на:
    9 мај 2017
    Пораки:
    2.527
    Допаѓања:
    8.134
    Се редактирав ама касно :D
    И за лице кремиве се супер, јас од комбинирана кожа претходно сега ептен сува ги користев тие и сум генерално задоволна.

На Suze18992 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.976
    Допаѓања:
    45.678
    А не користите она што го користевте до сега од козметика? Јас ништо не исфрлив од она што користам, малце време не користев серум оти ми мирисаше грдо ама сега си го вратив во рутина.

Кажете ми ренатадин(ако му беше вака името)може да пијам? Прочитав како низ темава дека можам ама сепак да си прашам пак, ме уби желудников, цело утро повраќам, не оти ми се гади од храна, него од што го осеќам желудников у грло.
    Сакам да јадам, ми се врати апетитот, ми се јаде ама не можам, сакам да си помогнам, не знам како. Морам да работам, а многу ми е мака, на саат сум платена, не можам боловање да земам сега, морам да најдам начин како да не ми е лошо.

5. Misskirova

Misskirova Популарен член

Се зачлени на:
    25 октомври 2018
    Пораки:
    3.796
    Допаѓања:
    9.179
    Вчера пишав. Котларова ми препиша Нолпаза за желудникот зашто душа ке испуштев и фала богу ме спаси . И јас ко тебе сум. Едвај јадам ,два дена сум на варен ориз и компир
    Козметика јас користам истата од претходно. За скапи лосиони не давам пари , на стомак ставам павловичева со АД капки

6. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.976
    Допаѓања:
    45.678
    Да те прочитав за апчињава ама проверив туку кај што сум и ги нема приватно, а доктор тука нема да ми ги препише и да барам, само ранатадин најдов, на нет пише демек безбедни се, ќе пробам вајда.

7. Doktor F

Doktor F Популарен член

Се зачлени на:
    9 мај 2017
    Пораки:
    2.527
    Допаѓања:
    8.134
    Некои производи не се наменети баш за трудници според составот, мене овие ми беа препорака од дерматолог, иако и претходно не користев некоја агресивна козметика, сега исфрлив само серуми (3-4), и тие не беше неопходно ама сепак.

На 1209 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Звездичка30

Звездичка30 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 февруари 2022
    Пораки:
    677
    Допаѓања:
    914
    Исто мила минатата недела кречевме плус имавме уште една купа мајстори дома за други работи значи куќата ми беше во тотален хаос се натрупано едно врз друго,прашина,ѓубре,алишта за прередување ми се плачеше искрено ,мажот ми најде жена ама немав трпение да ја дочекам па си почнав сама се по ред без никаква помош од никој 2-3 дена по ред чистев ама завршив конечно и сега многу убаво се осеќам кога ми е се средено и плус нема да се осеќам дужна на никој за ништо. Жени сме ние се можеме.

На AngelOfArh му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.930
    Допаѓања:
    12.263
    Масло за туширање Еуцерин, млеко за тело Еуцерин Ph5, масло за стрии Еуцерин (го ставам и на брадавици бидејќи многу ми се суви и ми се лупат) и повремено го комбинирам и путерот за стрии на Хипп.
    Лицето исто многу ми се исуши во бременоста ама за него користам само Vichy minéral 89 серум и Embryolisse кремата за лице.

На Doktor F и Suze18992 им се допаѓа ова.
  10. Grungie

Grungie Популарен член

Се зачлени на:
    6 септември 2013
    Пораки:
    1.160
    Допаѓања:
    2.243
    Од 7ми месец.
    Инаку може било кога, мене маслата не ми помагаа баш за испуканите брадавици и ми текна на ова.
    Инаку за чешање негде во 3/4 месец баш поизразено ми беше на стомак, ме смируваше маслото на бејбилов за стрии,а баш е ефтино.
    Маслена купка исто може да си набавиш,ама сепак мислам за екстремно сува кожа мора нешто да мачкаш. Иако и до генетиката е, јас во прва бременост немав стрии, само една ми се појави откако ми се собра стомакот после пораѓај но сега ја нема... Во оваа бременост стомакот ми е поголем, се надевам дека повторно нема да имам....

На Suze18992 и AniSk им се допаѓа ова.
  11. Bebence29

Bebence29 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јануари 2020
    Пораки:
    1.063
    Допаѓања:
    942
    Јас првата бременост седев по 8 саати на работа,потоа пешачев по саат време.Магнезиум пиев сабајле вечер од 250 мг.За следна реков ќе движам повеќе на работа не планирам да одам ;)

На elenaklasik му/ѝ се допаѓа ова.
  12. ≈ Moyocoyotzin

≈ Moyocoyotzin Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2021
    Пораки:
    516
    Допаѓања:
    1.178
    Јас пиев првата бременост Ранитал, а втората Фамосан. Даваат и Нолпаза, но на самиот лек пишува дека не е препорачан во бременост, додека Фамосан може да се пие во бременост, изгледа послаб е но има ефект, Ранитал нема веќе.

На Misskirova му/ѝ се допаѓа ова.
  13. oblace1

oblace1 Популарен член

Се зачлени на:
    18 март 2013
    Пораки:
    2.423
    Допаѓања:
    8.590
    Јас си користам исто што и претходно, ништо не сум исфрлила. Нема потреба да претеруваме дотолку ниту некој ми има кажано дека треба да се смени. Единствено што би исфрлила е ретинолот.

14. ≈ Moyocoyotzin

≈ Moyocoyotzin Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2021
    Пораки:
    516
    Допаѓања:
    1.178
    Земи Фамосан може без рецепт, по препорака од гинеколог јас ги пиев цела бременост

15. Vanilla15

Vanilla15 Популарен член

Се зачлени на:
    29 мај 2019
    Пораки:
    1.129
    Допаѓања:
    3.272
    Хелоу
    Да пишам нешто и јас :D
    Полна 17 скоро, мачнини немам, јадам за машала :$
    бебе само еден ден доцни обично по прегледи, ама оке, од старт имав доцна ов. се знаеше, ниско доле е, ама почна и да се осеќа кога претка :sun:
    Е кога сме кај чистењее....
    нов дом готов ама кој да го исчисти за да се внесива мебел, а и многи е, 200кв скоро... а жени кај нас нема што чистат... некако со помош од мајка ќе средам ваљда :drunk:
    Сакаме да се вселиме додека се роди бебе здравје, не за др, каминот го однесовме там, овдека сега мрзнеме, а времево ко за инат ладно од сега, клима за Шар планина е зафрканција чиста :D

Закажан скрининг во 20та, едвај чекам да го видам бебе, па можда и ќе дознаеме што е, да знам дали ново или да преперам од ќере се :D
    Ма да и за женско би фалело работи, многи ги дадов
    ама ако :l:

Се мислам на долго време ми се прегледиве, ама така е кај сите мислам, на 3/4 недели?

Поздрав мешиња :hug:

На Ano, Doktor F и 1209 им се допаѓа ова.
  16. Misskirova

Се зачлени на:
    25 октомври 2018
    Пораки:
    3.796
    Допаѓања:
    9.179
    Кај мене мајка се на 4 недели...така од старт ми кажа докторката дека е доволно...

На Vanilla15 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Misskirova

Се зачлени на:
    25 октомври 2018
    Пораки:
    3.796
    Допаѓања:
    9.179
    Сега б
    Сега баш гледав..и на Фамосан стои дека не се препорачува во бременост, треба дозвола од доктор...хмм..баш ке и спомнам на мојава да видам што ке каже

На ≈ Moyocoyotzin му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Звездичка30

Се зачлени на:
    22 февруари 2022
    Пораки:
    677
    Допаѓања:
    914
    Добар ви ден милички
    вака сабајле кога се разбудив за работа толку многу ми се јадеше благо што морав да апнам нешто,а имав дома некои купени бомбици што рокот и беше до 26.10 апнав една и после некое време почна многу да ми се лоши и почнав да повраќам многу ,инаку немам таква бременост со повраќање е сега се плашам за бебенцето дали може да се случи нешто?

19. Misskirova

Се зачлени на:
    25 октомври 2018
    Пораки:
    3.796
    Допаѓања:
    9.179
    До денес е рокот...не ми се верува дека одма толку ке се расипат. Од мисла да не ти е повракањето? Како и да е зборни со докторот....

На oblace1 и Звездичка30 им се допаѓа ова.
  20. Звездичка30

Се зачлени на:
    22 февруари 2022
    Пораки:
    677
    Допаѓања:
    914
    Да секако ке ја исконтактирам докторката мила, а рокот до 26 следниот месец им е.

На Misskirova му/ѝ се допаѓа ова.