Темава е поактивна па тука ќе пишам. Минатиот пат од депилација ми се појави иритација и црвенило, ми се појавува скоро секогаш а сум задоволна од студиото кај што одам (во смисол на хигиена), со топол восок се депилирам. Сега сакам да сменам, со шеќерна паста дали имате помалку иритации, и инфлуенс дали сеуште работи? Не би да ризикувам пред пораѓај ама па и цела црвена да одам не иде, а и болка имам 3-4 дена после тоа не се пипка местото колку е иритирано. Или да ми препорачате други студиа околина на Аеродром што сте задоволни?
Земав претходно на Солгар, цитрат. Прочитав тука на форум дека не биле најдобар избор за во бременост. Зошто, не знам. Имате некој предлог, препорака за кој Магнезиум е подобар? Само не можам директ прашокот, со мачнини сум, којзнае дали ќе можам да го пијам.
Јас го пијам директот на Фарма Витал, само од него не ми е гадно, башка ме освежуваат. Сабајле пијам од 375, на пладне од 400, таман ми е.
Такви беа и кај нас прозорите ужас за бришење ама тоа мажето го бришеше јас полесните работи... ама ако не смееш ич не ни ризикувај побитно е беба...
Имам време значи, од утре сум полна 31ва ама готово паниките почнаа да ме фаќаат затоа што некако времето ми лета
Кога веќе спомнавте козметика, која крема ја користите за околу очи во бременост? Не се разбирам, ама речиси сите содржат ретинол, а нели таа состојка не е препорачлива. Кремата што ја имам дома има витамин А, и сега читам и тоа не смее, а уствари мачкаме павловичева со АД капки директно на стомак против стрии и сеа шо смее шо не смее? Или да не му се замарам воопшто.
Јас па во бременоста не мачкам ништо на лице, на тело од маслото за стрии и толку, премека ми е кожата засега.
Jas bi ti preporacala afrodita s moze e poskapo no za higiena ne se zbori od nov vosok novi stapcinja se novo.
Јас па баш за нив прочитав не баш позитивни искуства тука на форумов, а и поефтини се Кажи ми некој конкретен нели има да бираш кај нив кај кого или сите се ок?
Не видов ништо такво. Ако можеш пушти ми линк. Ќе те чекам со инфо. Таман имам колешка од таму па ќе ја пуштам да ми земе. Рано ти е. Најрано 24, иако баш за тој преглед претпочитаат 28 недела
porano odev vo aerodrom sega se prefrliv na vodno poblisku mi e. A i ne odam tolku redovno poradi toa sto pravev trajna i slabo rastat.
Јас ја користам на Heimish - Marine care, ја користев и пред бременост па продолжив и во бременост. Многу е хранлива и густа и ептен ми го хидрира околуочното подрачје.
Конечно денес од сабајле уште пред да станам почнав да имам контракции, после тоа бев на преглед во болницата каде што треба да се пораѓам бидеќи ми е поминат терминот и цтг покажа контракции а јас во тие 30мин имав само еднаш болки. Кога излегов од болница почнаа пак на околу 20-30мин незнам точно... е сега последните 3 часа се на 5-6мин и таман се решам одиме ми прекинуваат контракциите па по пола час пак почнуваат.. Сите овие месеци се изначитав за контракции и ете пак незнам што да правам совет некаков?