Штом се почнале на 5 6 мин најдобро одма во болница а и штом ти е поминат терминот не се знае кога ке почне породувањето... Со лесно мајка
Здраво на сите при бришење видов оваков исцедок како мрсул е што би можело да биде дали е нормално како бело жолт без мирис без ништо има ли потреба за паника извињавајте на фотографиите морав да биде појасно Spoiler
Дозволен ли е салеп во бременост? Сега сакав да се напијам, си направив а не знам дали смеам па ми текна тука да си прашам
Девојки денес правев крвна слика и намалени ми се еритроцитите хемоглобинот и железото ми е 10 утре ќе одам по доктори но сакам и од вас совет да слушнам што да пијам иначе секој ден јадам мед пијам какао и чај од коприва и цедам лимони и овошје јадам ама изгледа нема ефект.
Јас имам доста намален хемоглобин, хематокрит и еритроцити и за тоа ми дадоа sideral folico, по една кесичка на ден. Претходно ги имам пиено исто само за ниско железо и ми помагаа.
Мене само тотхема ми помогнаа, ама после пораѓај ги пиев, не знам дали смеат да се пијат во бременост. Пробај да јадеш салата од цвекло, морков, цеден лимон место оцет, и без масло. Или да пиеш ваква комбинација. Исто и аронија внесувај.
Od koja nedela mozi da se pravat poslednite brisevi? I dali dolu povrsinski zemat bris ili so to zeleznoto ja otvorat vaginata?
Poslednite brisevi se zemaat od nadvoresniot del na anusot i nadvoresniot del od vaginata, jas gi pravev vo 36 nedela koga prv pat imav ctg taka nesto bese ovie brisevi se sosema razlicni od prethodnite i nema nikakvo otvaranje ili brckanje vnatre i se gleda dali e se cisto za poragaj ako slucajno ima nekoja bakterija da se sredi pred poragaj.
Mene mi kaza maticniot deka se pravat vo 36 nedela, no mene ke mi gi napravi vo 34 nedela bidejki ne se znae koga ke bide poroduvanjeto
Железото не ти е лошо. Кај мене е на долна граница, јас имам намален хемоглобин, хематокрит и еритроцити. Можеш да пробаш со препарати што ќе ти ги препорача матичниот. Има разни препарати како на пример Тотхема, Ферозомал, Сидерал... Од грчките исто многу ефикасни се Феро фолик и Лактиферон (Лактиферонот се баш за трудници, за жал кај нас се дефицитарни ама сепак провери во Еурофарм може да ги имаат).
Не ги мешај производите со млеко и млечни производи барем 2 часа. Јас земав еден сируп на природна база Флорадикс се вика, ке видам за недела дена како делува, плус правам секое сабајле смути со аронија, малина, капини, јагоди и маџун една лажица. Црно чоколадо еден ред, мед со лимон и семе од коприва и салати свежи од цвекло или варено цвекло зависи. Какао секое сабајле. Кафе не пијам и млечни производи 2 саати после јадење на ова. И плус витамин Ц 1000 за да го врзе железото.
Јас имам пиено салеп во бременост и ништо не ми беше цена недела пиев по две шољи пошто ме болеше грлото
Дали некој има искуство со Allergoforte, апчиња за алергија? Имам алергија/алергиски ринитис откако знам за себе. Моментално е неподнослива, цело време сум затната и кивам. Докторката ми ги препорача овие како природна алтернатива, ако не ми помагаат рече можам антихистаминик. Јас не би сакала да пијам зошто пред првата бременост пиев јак антихистаминик зошто Лоратидин или Литезен за мене се како бонбон да сум земала, воопшто не делуваат. Ако некој има мака како мојата споделете како се справувате. п.с. Го поминавме првиот скрининг, докторката ептен задоволна од сите мерки. Си растеме убаво засега.
Devojki ve molam za pomos... Posledniov mesec imam problem so desnata raka,od prstite do ramena. Mi se koci,mi trne,me boli..vo tie momenti mi e tolku nefunkcionalna. Duri I pribor za jadenje ne mozam da drzam...pijam magnezium 3× 375,ama ne mi pomaga. Ne se izdrzuva,cela nokj mi trnese I seuste ne prestanuva. Kaj I da e ke se porodam,ako ne pomine problemov,ne znam kako ke se snaogam so bebe. Se nerviram mnogu