jas ne sum od skopje, jas ke se poragam vo stip, ne daj boze da se nesto iskomplicira,pa da odam na dr, mesto.. i znam kako bese so prvoto dete, da treba spavaca, i toa nivna, gaki za vizita ne se nose, samo spavacata i vloska, a koga pomine vizita, koga pominat doktorite si oblacam pizami i gaki i taka si odam cel den, ova ti pisuvam od koga ke se porodis,taka se nose,,, imam iskustvo jas,, i mene mi e rano, ama poarno podgotvena i torbiceto neka si stoe,,,, sin mi sinoke me prasuva za kaj se spremas mamo, kaj ke odeme, jas vikam nikade,, on vika pa sto taa torba,, me iznasmea, ,,, ne znae mal e , zosto mi treba...
Хахахах ме изнасмеа со синко, епа детето гледа торбица нормално си е да се чуди каде ќе оди мама, Битно ти си имаш искуство со првото детенце и ќе не подучувате нас овде трудниците кои прв пат ќе треба да одиме да раѓаме...Со лесно уште еднаш и со бога напред
da zedov banjarka, ama ne onaa za oblacanje so rakavi, mislev na dolga golema krpa,,,a i moite se od dr grad a ke se poragam vo drug grad, i poarno so mene otkolku da cekam da mi donesat,, a so prvoto ko se porodiv imase uslovi i cela se tusirav, sepak ti olesnuva, sega neznam moze uslovite se smeneti,, ke videme odamna bese pred 7 god,,,pozdrav i cuvajte se so tvoeto bebce...
Преубави вести на и по празници! Сите да сте живи и здрави и убавина да ви ги исполнува домовите! Тие што се при крај со термините со лесно! Останатите храбро и нетрпеливо продолжуваме дружба Ве читам секогаш, пишувам само за новости па да пријавам дека бев на втор скрининг. Бебе е ко што треба по мерки, мрда, ика, расте Позитивно е дека постелката се наместила каде што треба, се исплатело лежењето од 4 часа во денот. Ми олесна многу. Терапијата ми останува иста плус сируп на природна база за крвта. Не е слаба ама за да остане така. Ко што научив - слушам и пијам )) До наредно дружење ве поздравувам сите!
@espana, честитки да е жива и здрава малата. Јас денеска бев на контрола ми зедоа брисеви, резултати во петок. Со бебенце е се во ред, мрда ли мрда, ептен е активно , плодовата вода е супер, постелката е на преден ѕид. Кога ме прегледуваше вагинално неможеше да го дофати грлото на матката, многу било нагоре, така нешто спомна, дали треба да ме загрижува тоа или...? Инаку јас сум 16+4, а на ехо покажуваше дека бебето одговара за 15+3, мада мислам дека не е ништо страшно тоа, важно тоа си напредува како што треба. Крвта ми е 112, па ми препиша тотхема за да не ми опадне многу, од што ве читам вас колку била грозна за пиење, не ми се купува Поздрав до сите и имајте убав ден А, и полот не ми го кажаа, рано било, а баш си се понадевав дека денес ќе го дознаам, ама како и да е, нека ми е само живо и здраво.
И јас вчера бев да ми земат брисеви. 13+3 сум. Тоа се истите брисеви или пак ќе ми земаат во 16 недела? Се надевав и јас полот дека ќе го дознаеме ама следен пат. И кај мене беше постелката напред. Вика матичната тешко дека ќе се сликаме на 4д - не се гледало
@Eli23 јас мислам дека се истите брисеви, мене ми зедоа 4, брис од вагина, од цервикс, брис за chlamydia и брис за mycoplasma ureaplasma, јас сама си ги однесов на микробиологија. За ова за сликањето не сум знаела дека не се гледало Инаку ако некој знае да ми каже во врска со тоа што докторката неможеше да го дофати грлото на матката, многу нагоре било, дали треба да ме загрижува, ќе се онесвестев мислам кога цела рака ми ја турна внатре
Последна сум од тричлената група која ја наведе... ама немам ми парталче земено. Треба веќе сериозно да размислам за пазарење, нели???? Знаете ли колку облека треба за бебенцето да земам? Мислам на колку комплетчиња... Отприлика...
Јас првиот месец го пројдов со 4 комплета (боди, шпилхозни, капа, ракавички, чорапчиња). На три дена пуштав машина за перење за него. После веќе и добивме прилично облека како подарок (некои се точни, некои поголеми бројчиња), и сега има повеќе гардероба од татко му
Jas kako na film, trgnav na pregled so taci, sekogas me nosi mm, sega super se osekav i deka toj na rab.jas so taxi, ama mi potpukna vodenjakot, me zadrzaa,kontrakcii imase,neizdrzlivi ama nieden prst otvorena....cekavme i se odlucivme za carski i toa so spinalna zasto sakav da si ja vidam Mihaela kako ja vadat....taka i bese....ja vidov i toj moment e nezaboraven, znaete vie koj ste pominale....ja vidov i se utepav od placenje...sega sme tuka, dobri, zivi,zdravi, mama se oporavuva od ranava ama ke bide....ve pozdravuvam site.
@galapce mila se guskash li so junakot ? ... Cel den otvaram na temava da vidam dali ima novo. So lesno na site .. ve baknuvam
Јас претпоставувам (баба Ванѓа) дека е породена царски и денес е на интензивна, утре мора да пише и јас ја мислам @galapce
И јас цел ден проверувам да не има нешто ново од @galapce. Само со добро мисла...се надевам она закрепнува малку по малку а секоја слободна секунда се гушка со малиот јунак
И ја И јас немам ништо земено.ама како што пишав имам од првото дете.баш денес цел ден перев. за почеток ти треба шпикозни. бенкици. Гакички со стабалца. Боди. Капчиња. Чорапи.Ракавички.постелнина..перниче и кебенце.за излавање од болница и јас не сум купила.за првото бебе свекрвата му купи.и сега рече ке зела зс внукот пак...
@espana да е жива и здрава Михаела, среќна да расте. Многу убаво име сте одбрале. Ние немаме ни приближно одлучено како би си го крстиле бебчето, а времето си врви . Па стално по форумов барам некоја идеја, ама ништо за сега. Денес како за беља си го заборавив мобилниот дома и цел ден на работа си се туфкам неможам да отворам фемина да видам до кај сте и ти и @galapce. Ќе ја чекаме неа утре да се јави. @mariz мила фала ти на одговорот, баш тоа ме интересираше. За строго мислев на не пуштање на посети, за чаир така слушнав и мислам дека така е исправно. Ако ми текне уште нешто ќе те препрашам.
Мене па не ми е воопшто јасна работата со забранета посета од кога ке се породиш, тука кај мене 10 минути од кога се породив сите три пати собата била полна со посетители па ни на децата нешто им било ни на мене. Можда дека нема услови таму за посебни соби за породување па така е забрането не ми се верува дека има врска со бактерии и такви работи затоа што ако е така секаде ќе е така. Што знам ете кај мене во болниците и татковците присуствуваат на породување од ееехххееј, татко ми бил и за мене и за брат ми, во последните 10 години присуствуваат и кога се породуваат со царски рез, посета се дозволува веднаш по породување па немало никакви проблеми со зарази, бактерии итн.
Jas sto sum gledala po tv , vo obicna soba gi poragaat so 10 dusi plus taka ide zborot po drugite drzavi . A ne kako kaj nas posebno boks posebno intezivna posebno bolnicka soba i kako sto vikash zabraneto . Jas na gak imam iskustvo samo eden den i za tie nekolku saati ne pominav nesto loso vleze majka mi i tamu kaj boksovite i posle 4 saati dole vo bolnicka soba beshe polna so luge. E sega zasto da se zabranuva poseta? Vo red bi bilo aj navecer koga veke e vreme za spienje no preku den i od koga e porodena zena neli bez nekoja komplikacija i mene ne mi e jasno