Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. Suze18992

Suze18992 Популарен член

Пробај со Коунтер паин измасирај ја , тој е за болки може ќе помогне и за трнењето.

sadgirl21 likes this.
  2. Grungie

Grungie Популарен член

Да не е синдром на карпален тунел? Провери со ортопед,најчесто поминува по породување... Во меѓувреме некој магнезиум гел да мачкаш

3. gothchick

gothchick Популарен член

Сте имале болки низ цел стомак како воспаление по вежбање или модрица? Од ширењето ли е? Зошто го осеќам стомакот стегнат, поголем нема сало веќе, а утре почнувам 21 недела не дека сум при крај:^)

najjacha and Lavica2602 like this.
  4. Lavica2602

Lavica2602 Популарен член

Od sirenjeto e majka, ne se sekiraj. Samo mackaj maslo za strii sekoj den. Jas ako zaboravam da namackam mislam ke mi se raspuka kozata na momenti.

Vremevo uzas, vcera cel den glava me bolese I izdrzav. Ama nokeska koga stanav za vo toalet, mislev izliv ke dobijam od silno sto bolese i morav brufen da pijam. Denes poarna sum Fala Bogu, pa ke odmarame praznicno. Za mnogu godini!

5. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Денов тиња, ич нејќам вакво време. Сонце е за мене бре, сонце. Јас сум летно дете. Го врбувам муж следен викенд да ме однесе кај мајка на викенд, ми се плаче колку ми се иде, ама тешко, костен сезона му иде. А имаме за зимање зимници, тегли, свашта. Ајварче ми се пријало ептен.

Не знам дали ви кажав дома сме Трст Виа Скопје, хаос, а синко запнал Баш ни е убаво дома, сите на купче си седиме, си спиеме заедно :rofl: Денес морам да довршам дел од работиве, утре иде мајсторот, да имаме што помалку работа. И врв на се, маж го префати од дете, забавно ни е ептен. Што да ви кажам. Мене ме држат витаминиве, ама и јас сум на раб на разболување, да бидам искрена.

Бебе клоца растура, мама ми расплакува, имам нешто работа во седечка положба и се буни се бунтува што да ви кажам.

Нафрлам само муабети, оти брзам, одам на пауза па да продолжам со работа.Убав ден!

Ano, Lavica2602 and Lina-Detelina like this.
  6. Lina-Detelina

Lina-Detelina Популарен член

Мене понекогаш ме боли кога ќе почувствувам движење, односно кога се движи бебе.
    Ај пошто сме најблиску, друго што чувствуваш? Јас сум денес 21+0. Уште го чувствувам бебе пониско долу, особено кога седам и стојам, кога лежам и погоре малку. Имам како менструални грчеви ама ретко. Кога си на преглед, дали ти имаат мерено цервикс?

7. perlaa1

perlaa1 Популарен член

Јас се поправив 17кг до крај :x матичната ми велеше дека сум многу, а јас стварно не јадев многу. Во 9 месец испадна дека имам многу плодова вода и затоа ми била килажата. Бебе го мереа над 4кг, а се роди 3240.

8. Nela_21

Nela_21 Истакнат член

Navecer koga legnuvam da spijam i koga se vrtam osekam kako neprijatnost, ne moze da recam bolka ama taka naboluva vo predel kaj so pocnuvaat sramni vlakna, ne se mentrualni bolki i ne boli postojano... Normalno li e? 7mi sum sega, na kontrola duri naredna nedela

9. ija

ija Популарен член

Денес бев на доктор за мојата крвна слика докторот рече во ред била за бременост ако ми биле намалени еритроцитите хемоглобинот и железото не биле страшни ми рече да си продолжам да пијам пренатални витамини на своја рака ќе земам витакин ц од 1000 и ќе почнам цвекло да јадам се надевам дека доволно ќе е ова плус секој ден што јадам аронија, мед, пак почнав цеден лимон со пченична трева, чај од коприва, какао, црно чоколадо веќе преку глава ми е од јадење и мислење што да јадам тешко беше да останам бремена ама уште потешко ми е во бременост почнува депресија да ме фаќа.

Doktor F likes this.
  10. Beatris

Beatris Популарен член

Девојки од денес 24 недела. Последната недела имам болки доле ниско. Кога лежам сум ок, ама на станување, седнување и одење ме здоболува ептен. Можно ли е да ми е од тежината на стомакот и покрај тоа што не ми е голем или од едното бебе што е доле ниско? На матичен се јавив ми рече дека е нормално дека веќе бебињата си тежат и ќе осеќам болка, да пијам магнезиум по два пати и да одамарам. Пред две недели бев на преглед, се беше ок, сега ми рече дури после две недели да одам. Не знам дали имам место за паника, какви болки имате вие?

11. gothchick

gothchick Популарен член

Да да, све исто хаха. Пред 2-3 дена ми почнаа грчеви како на почетокот само уште полесни во движење не ни приметувам. Последниве денови имав хаос дома, лоши ситуации, не спиење и седење и стоење цел ден па се замислив да не ми е од тоа ама не верувам. На преглед сум дури 7 октомври за на скрининг, претходно сум околу 1 или 2 октомври само на контрола за брисеви зошто лечев бактерија па ако има време матичната е и речам да ме види кратко на ехо. Последно мерење на цервикс ми рече 3.9-4 цм и затворено грло ама периодов сум преактивна за разлика од почетокот и кревање, пешачење, работа па ќе видам да не сум направила беља. Инаку осеќам повеќе глад, задишувања и овие болки за кои што прашав.

Lina-Detelina likes this.
  12. mace89

mace89 Популарен член

Колку ти се еритроцитите? Мене ми се 3.6 a od 4.1 e долна граница ама па хемоглобинот и железото ми се ок и иако ми препорачаа суплементи одлучив да не земам. Секој ден пијам шејк со боровинки, семе од коприва со мед, таан и мед, сок од цвекло и јаболко па ваљда ќе има ефект. Сега при крај не сакам да експериментирам со суплементи :|

13. Lina-Detelina

Lina-Detelina Популарен член

Јас сум во четврток на преглед, па наредна недела на скрининг здравје. И сега цел месец од последен преглед ми помина одма, овие 2-3 дена до четврток ми се вечност. Мене во 16/17 недела ми беше 3.2 цервикс. Тебе во која недела ти го измери толку?

14. ija

ija Популарен член

Мене ми се еритроцитите 3.78 од 4.2 а хемоглобинот 11.6 од 12 и хематокрит 35 од 37 и железо 10 од 9 мене ми е страв без суплементи бетар дан ми се намалет 25 недела сум.

mace89 likes this.
  15. Doktor F

Doktor F Популарен член

Ако ти е за утеха, повеќето сме така, со некој проблем.
    Кој димери, кој железо, цервикс и сл.
    Јас кога ке станам насабајле заглавувам по пола саат у кујна од што имам работи за јадење и сите ми стојат на послужавник да не заборавам нешто...
    Да ти се смачи.

ija and mace89 like this.
  16. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Долна граница за железото не е 7 за жени? За мажи е мислам 9, а за жени 7 бар така е на Клиничка Биохемија.
    Инаку мене една докторка ми рече дека од 20 недела било убаво да се пие некој суплемент за железо со пониска доза како на пример Ферозомал кесички за да го одржува нивото како што треба бидејќи после 20та недела бебето почнувало се повеќе да троши од мајката и железото и хемоглобинот нагло паѓале.

ija likes this.
  17. mace89

mace89 Популарен член

Мене хемоглобинот ми е 11.8 а железото 18. Но ми бил и понизок хемоглобинот и околу 10 па пак не пиев. На природна база си земам се еве 37 недела терам, мислам дека најмногу од се ми помага семе од коприва со мед во комбинација со Ц витамин

ija likes this.
  18. gothchick

gothchick Популарен член

Епа пред преглед секогаш така нетрпеливост имаме и мене овој месец ми летна. Во 18 недела ми мереше матичната зошто и тогаш се жалев на некои болки

Lina-Detelina likes this.
  19. ija

ija Популарен член

Јас каде што проверувам од 9 почнува да е границата приватна лабараторија е дали имаш пијано од овие ферозомал дали имаат ефект јас пред да останам бремена толку многу витамини пијав што се имам презаситено и не сакам повеќе да ги гледам а не да ги пијам ама нешто ќе мора да земам.

20. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Супер се ферозомалот. Ќесички директ се, никакви тегоби не предизвикуваат. Пола саат пред да ги испиеш напиј се Вит Ц од 1000 за да може да се врзе железото. Два саати пред и после суплементот не внесувај млечни производи и кафе за да си се врзе успешно железото.

ija likes this.