Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. AniSk

AniSk Истакнат член

Dozvoleno li e seme od kopriva ?

mace89 likes this.
  2. elenaklasik

elenaklasik Популарен член

Продолжи си со витамини штом ти рекол и удри јако на производи полни со железо. Јаткасти, суви сливи, можеш и урми по една две, какао, чиа семе, цвекло, чај од брусница, црно чоколадо, варено јајце секој втор ден, леќа, месо.
    Скоро сѐ јадам од ова плус пренатални и хемоглобинот ми е последните пати два пати 110, а секогаш ми е висок. Е железото ми е 28,8 од горна граница 27. А пак, еритроцити и хематокрит ми се намалени, ама и во претходната бременост ми беа, толку тоа не е страшно. Сепак ниту мене не ми даде засега терапија, рече нареден пат.
    Ќе сакаш да ги сликаш кај тебе вредностите да ги видам?

mace89 and ija like this.
  3. ija

ija Популарен член

20220927_084145.jpg

elenaklasik likes this.
  4. NoOrdinaryMama

NoOrdinaryMama Истакнат член

На бебето нема ништо да му се случи, може само ти да се повредиш...Доколку нема директен удар во стомак или пад, воопшто не треба да се секираш, лигаментите се опуштени како резултат на хормоните и често трудниците се склони на повреди и истегнувања

5. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Да ве прашам вие што имавте од Комфи Ангел перници за доење, беа со топчиња или памук некој? Ова што ми стигна мене е памук некој како за перничињата мали украсни и не верувам дека ќе држи ова долго, мислам дека ќе се спласне.

6. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Памук. Јас баш таква барав, да не е со топчиња. Досега не ми спласнала, можеби минимално само кај главата, надоле е топ.

AngelOfArh likes this.
  7. Lavica2602

Lavica2602 Популарен член

Mojata e so topcinja i epten e pogodena, se mesti kako sakas i ne veruvam deka ke se splasne.

8. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Аааа не, ќе ја вратам тогаш. Ова ќе спласне одма.

9. Miss_S

Miss_S Популарен член

Ја немам перницата ама од она што го прочитав и пребарав на интернет тоа е всушност ball fiber filling. Не топчиња, туку самиот полнеж внатре има како оформени топчиња.
    Polyester-Ball-Fiber-Filling-for-Toys-Cushions-Crafts.jpg

Нешто како на сликата ми дава Google.

Он топик, 19+ недели. Сеуште не ми е преголем стомакот, немам потреба од перница. Овие неколку денови киселини во желудникот имам почесто од помрсна храна.

Следна недела преглед кај матичен, претпоставувам како скрининг. Преглед на срце кога се прави? Во мојот град нема опција за државен преглед, па ќе мора тој на приватно.

AngelOfArh likes this.
  10. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Дозволено е. Јас во претходната бременост го јадев со мед и ептен ми го подобри железото.

mace89 and AniSk like this.
  11. Misskirova

Misskirova Популарен член

Девојки хелп.
    Дали е нормално на влез на 8ми да слабеам и огрднувам? За три дена слиинав . Буквално сум ко исцицана во фацата. Сите ми коментираат. Дали дека женско носам па огрднувам? НезнМ стварно ама се загрижувам. Испиена,ослабена,огрднувам,само на заби сум. Може и ради проблемот со желудникот дека бев на режим два дена....незнам...ко болна сум ;(
    Прееска од шо се изнервирав коа се загледав ,се изнајадов и ручек и благо и сега пак ме стегна желудник

12. Bella_Stella

Немој така да се перцепираш, ниедна мама не е грда. :) Сигурна сум дека од проблемот со желудникот си ослабела. Не ги слушај коментарите од околината, сакај си се и почитувај си се. Голема работа прави твоето тело во моментот и убаво е такво какво што е. :sun:

mace89, Iris-1234, AniSk and 2 others like this.
  13. Misskirova

Misskirova Популарен член

Фала ти златна. На моменти се загрижувам дека нешто не сум во ред,дека сум болна....

14. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Топчињата се памучни како што ги има постирано @Miss_S а не од оние што шушкаат.

AngelOfArh likes this.
  15. Bella_Stella

Немој така да мислиш. Пробај да уживаш во овој убав период и имај на ум дека не секој има привилегија да расте нов живот во себе. :inlove:

mace89 and Misskirova like this.
  16. Ano

Ano Форумски идол

Исти болки имам и јас, осовено околу папокот. Букбално како воспалени мускучи и на допир боли. Тегнењето на кожата е. Ако не намачкам нешто масно некој ден станува поинтензивна, ако мачкам се смирува. Ама периодов дека бев растрчана не сум намачкала цела недела и од вчера особено ја осеќам ептен како истегната кожата

Да во претходната бременост ми препорачуваше и доктрката што ме води мед и семе од коприва со лимон.

mace89, gothchick and AniSk like this.
  17. juice_

juice_ Истакнат член

Сигурно од проблемот со желудникот си ослабела :)
    Јас пак ослабев уште од почеток, и некако уште слабеам. Кој како ме види ми кажува дека сум ослабела.
    Јас па и немам некој апетит, јадам повеќе пати во ден по помалку, зашто брзо се заситувам.

Misskirova likes this.
  18. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Мила, пробај да уживаш во овој период, ние растеме нов живот во себе и тоа не е воопшто ниту лесно ниту едноставно а и не е лесно да гледаме како телото се менува особено во последните месеци кога стомакот е огромен ама некои жени сè би дале да се на наше место. Околината и луѓето батали ги, безосетни коментари секогаш имало и ќе има ама тоа нека не те допира воопшто.
    Уживај си со мешето уште малку, за брзо ќе уживаме во најубавиот мирис на светот:hug::l:

19. Mamule

Mamule Истакнат член

Kakvi ispituvanja se pravat vo 27ma nedela ?

20. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Ипак не ја враќам. Арна е, не е страшно, ќе врши работа. Сеа дур се испере навлаката кој ќе дочека. Прееска легнав малку на неа, стаив пешкир под глава, уф 5мин дремнав ама дали од мисла или од што ми беше удобно, уф ќеиф дремка. Станав и одма се фатив за работа, маж вика што не кажа порано ќе ја земевме, пауер нап во вистинска смисла на зборот. Сега еден туш и едвај чекам да потонам во неа. Ќе си ставам под глава пешкир ама вечер ќе спијам со неа :D

Ano and Lavica2602 like this.