Има Мислам скриен шеќер, д-димери и хемостаза ако има уште нешто некоја друга ќе дополни јас за овие знам кои допрва и јас треба да ги правам.
Да да слободно земај си, јас имав дозвола од генекологот и претходната и оваа бременост си земам по една лажица со витамин Ц
Mesinja aj edna pomos Dali ste kupuvale zamrznata pita, tie sto se za pecenje samo? Nikogas ne sum kupila, sekogas sme spremale doma ama sega reklami nasekade so takvi piti privlecni i rekov utre ke jadam, ama sakam takva krckava.. Pisete odkoja da kupi mm, nekoja firma sto vi e isprobana..
Какво огрднување… тоа е се од хормоните и на психа те мава. Јас со син ми целата бев мозолки по лицето ама се среди кога се породив. Сега пак носам момче ама освен што сум потечена во лице друго ништо не ми е. И баш како што кажа @Bella_Stella нема грда мама, ние го носиме најубавото богатство во себе и треба да се сакаме и да бидеме горди на се што правиме за нашите бебиња
Ako mislish na onie vrtenite jas sum zimala od tinex edni, na kadino i od stokomak i site bile top. Jas zimam so sirenje. Brzo se pripremaat i se vkusni
Јас имам зимано од КАМ и баш ми се има погодено. Убава, крцкава. Не знам која фирма е ама тие се едни у КАМ.
Утре сум на преглед - ми кажаа ќе ме задржат поради гестациски пак - ме фаќа паника малку... малку повеќе. Со првото исто ме примија патолошка ама се породив сама - среќа ме фатија болки и не мораше провокации - ама отидов со пднат чеп барем - сега ни тоа немам. Цел ден шетам и одам по скали горе долу демек да убрзам да се породам ама ништо - се нема абер. Мислам дека ова е тоа паничен напад што го викаат, што не сум имала никогаш во живот.
Ако сте рх-негатив фактор треба да се направи и кумбсов тест, доколку е таткото рх-позитив треба да се прими инекција, барем кај мене беше така
Некаде накај 27 недела најубаво направи си кумбсов тест и ќе знаеш сигурно дали ќе треба да ја примиш
Zdravo idni mamicki. Imam edno prasanje, Dali ima nekoja so nekoe iskustvo da ostane bremena a vo istiot toj period da prima antiepilepsicna terapija Kepra apcinja koi ne stetat na plodot i da e bez aktivni napadi?
Мамички вие што сте при крај како се осеќате, мене освен што ме мачат киселиниве ме маваат и хормониве. Не спијам навечер ич а знам дека ни после пораѓај нема ама ете никако да се наспијам саглам. На моменти возбуда и се топам од љубов кога ќе помислам на бебче што наскоро ќе го гушкам, на моменти страв а на моменти нервоза без врска Баш сега видов еден текст на facebook па да го споделам со вас, многу убаво пишано
Да ти се придружам и јас на муабетот , болки во цел грб , неспијана, хормониве да не зборувам, само мислам што ќе биди како ќе биди, ме фаќа премногу страв од болките, од тоа дали ќе издржам , дали ќе биди се во ред со бебче и со мене ..
Кај ви текна сеа со питиве, расипан ми е горниот греач на рерната, а срамота е да печам по комшии пита. Ај добро утро! Денес долази мајстор, синоќа пак удривме една доза карање за тоа колкав плакар и колкав простор ни е потребен, јбг, коа имаш дома маж икономиста и жена архитект, скроз е очекувано. Ама ќе биде добро, мислам бар, нема зошто да не биде. На крај краеви, па се се средува, само да сме живи и здрави. Синоќа се наспав прв пат после долго време, и покрај тоа што станав 300 пати за мочање, наспана и одморена се осеќам. Перницата ја покрив кај главата со голем пешкир, навлаката ја ставив за перење, како ли ќе ја наместам после да ми е да знам, ја гушнав, сум спиела ко бебе. Дали од автосугестија, дали од што стварно е перницава лек, ама се си мислам дека стварно убаво спиев бе. Едвај чекам да ја постелам на спална и да си спијам на неа ко чоек, едвај. Во петок сум на свадба, стварно се прашувам, што ќе облечам, у ништо не се бендисувам. Имам еден фустан кој баш баш и не ми е за свадба на колега, посвечен е, ама ќе видиме, имам и една суќна долга така ама не толку лскава, со некоја обична маичка и марама посвечена, ќе завршам работа. Убав ден мешиња, да си го фатам јас денот порано, имам многу работа и денес а сакам малку порано да излезам денес због заради мајсторот.