Иди на едно цтг за да си мирна ама мислам дека не е страшно. И нормални се веќе контракции тој период, матката се спрема, нормално да не се на исти интервали
Ова е нешто што успеав да најдам. Додека куркумата е здрава, таа исто така има несакани ефекти - кои не влијаат само на бремени жени. Секој реагира различно на храната. Куркумата може да предизвика непријатност во гастроинтестиналниот тракт кај некои луѓе. Ова е случај кога слузницата на цревата е многу чувствителна. Тогаш грчевите и дијарејата се резултат. Ако страдате од воспаление на жолчното кесе или камења во жолчката, треба да избегнувате куркума. Куркумата го штити црниот дроб, вклучително и од воспаление предизвикано од вируси како хепатитис, но мора да направите без зачин во случај на акутно воспаление на црниот дроб. Ако земате лекови како што е ацетилсалицилна киселина (АСА) за да спречите згрутчување на крвта, треба да бидете внимателни со куркумата. Зачинот исто така ја намалува коагулацијата и може да резултира со крварење.
Ајде пиши, се надевам се е во ред Сега ме замисли, може од неа да ми се болките во стомак Ќе се расчитам и јас вечер за ова, фала ти
Од која недела почнува 8ми месец? Негде е 31ва , негде е 32ра недела ? А ова со месеци е и докториве сите различно ми кажуваат @oblace1 пиши што ќе ти кажат. И јас ги имам стврднувањата уште од 20та недела. Сосем безболни ама незгодни многу.Последнава недела се многу по интензивни. Од утре сум полна 30та недела .
Претходната бременост имав проблем со протоци но јас сум со мутации за висок ризик од тромбоза. Треба следење јас при крај бев со два клексани на ден. Мој совет ти е контроли на две недели, димери на три недели и опуштено, покриена си со терапија, се ќе биде добро. И стресот влијае на протоците
Не е штетна куркумата само ја ретчи крвта. Јас бидејќи сум со клексани не ја пијам ама па како зачин си ја користам во пилешко со кари или компирчиња
Какви се тие стврднувања на стомакот? Кај мене се јавува само околу или под папокот и се подигнува местото, тоа е стврднато и како да снемувам воздух, трае неколку секунди и се враќа стомакот во првобитна положба. Јас сум 27 недела и се јавуваат по неколку пати на ден. Дали се тоа контракции или бебето се мести?
Ти благодарам на одговорот многу! Да, јас мислам дури на неделно ниво ќе се следи, докторот барем е таков, не остава на случајност. Но, се исплашив баш доста. Кога се породи ти? Те породија или си чекавте да почне процес? Фала уште еднаш на поддршката.
Па тие се изгледа Бартон хикс контракции.Ко што читав не се опасни ама незгодни се. Почести се кога бебе е поактивно приметив. И јас прво мислев бебе се мести ама сега ги разликувам.
Сигурно не се вистински, тие го отвараат грлото на матката тоа им е функцијата, ако на ехо било уредно се не се паничи. Се јавуваат кај сите контракции лажни, некои повеќе некои помалку ги осеќаат. Земај магнезиум, колку толку ке ти ги ублажи.
Извини што се уфрлувам. Колку време пред породување прекина со клексан/фраксипарин? И колку ти беа димерите пред породување?
Јас имам мака со запек еве 3,4 дена не сум била во вц,и кога идам тоа е со плачење со триста маки. Не пробав тоа со чиата не ми текна,како се правеше тоа? Пробав со сливи пробав со чепчиња глицерински,со течна храна да јадам,магнезиум пијам и џабе се.
Ме интересира колкави ви се мешињата? Еве јас 5ипол месеци сум бремена, 22 недела од утре ќе терам, мешето едвај ми се познава. Си мрда си го осеќам, се е во ред. Баш добив неколку коментари и искрено не знаев како да ги сфатам.
На секоја жена мешето е различно па дури и на иста жена со прва и втора бременост мешето е различно така да уживај си во бременоста коментарите оставиги за тие што нема што друго да разговараат, а тоа ке си расте колку што треба да расте
Јас сум 33 недела цела бременост сум со клексан.Последната контрола ми рекоа 36 недела да прекинам со клексан,и јас имам прашања во главата ама како кажуваат така правам ….