Мене ми наплаќа докторот секој еден преглед освен еден пап годишно. Ама па блиску ми е, ми одговара локациски, ок е вака освен моментот со тежината, што не му е ни нешто неиздржан муабет, така да ми одговара. Е не одам на второ мислење зошто сум го одбрала од што му верувам и не ми треба потврда од втор доктор.
Прегледите не треба да се наплаќаат, дури се чудам зошто наплаќаат.. Јас никогаш ништо не сум платила кај матичниот гинеколог и пред да останам бремена ништо не плаќав
Правев уринокултура, чиста е, сега не можам да дочекам да видам како ќе излезат и брисевите. ) Инаку константна е болката, ама баш ќе пратам дали оние лажни контракции се јавуваат рандом или на одредени интервали. Со лесно!
Феминки, постов нема врска со Труднички муабети..ама се однесува за оваа група..За слободни активости по дома..кречење, реновирање, купување душеци , број на кафиња испиени и сл..сигурно има други групи. Не оптеретувајте со такви информации. Поздрав
Јас примав до 16та недела. После тоа бев на преглед и ми кажа дека можам слободно да го прекинам, а за натаму ќе видиме. Мислам дека не зависи од докторот, ќе ти каже согласно твојата состојба, ако има потреба и до крај се прима.
Девојки ,кажете ми некоја продавница каде можам да најдам се ,од алишта до постелнина ..има таква ? Со нормални цени....
Наеднаш како што лежев одеднаш ме фати мнооогу јака болка горе во грбот како позади желудник, не можам да сфатам дали беше грбот или желудникот. Ама буквално не можев воздух да земам одма се напив апче за желудник и мм ми држеше термофор на грбот, па помина, траеше околу 10тина мин некаде. Породилна е? Прво дете и на секоја болка се мислам дали е породилна. Помина 15 мин уште не ми се вратила болката. Ама луѓе страшно беше, толку ли боли?
Не е породилна таа болка, не боли толку високо. Не знам колку те болело сега, ама биди спремна и за повеќе. Најголема човечка болка е породилната. Како и да е, створени сме за тој процес, можеби ќе имаш среќа да се породиш брзо.
Не знам, прејака беше Офф ме убива ова незнаење што ме чека. Ама ајде да помине се како што треба, тоа е најбитно. Фала ти
Јас сум кај Стамболиев во МВР.. криво ми е зошто земаат кога ни се одбива од плата здравствено за се.. банана држава никој ништо не почитува. Ќе му кажам, не сакам будала да ме прави некој.. на крај ако нешто мрчи ќе го сменам. Препорачајте вие мамички гениколог каде што сте задоволни и не ве цедат со пари..
Dali nekoj ima iskustvo so bolki vo stomakot? Pod papok okolu 4-5cm I na levo I desno taa oblast. Kako crevata nekoj da mi gmeci. Ponekogas bolkata trae kratko nekogas so saati. Edvaj 14 nedela sum I kako ke izdrzam uste 6m ne znam. Vo 7 dena 3-4 so bolki. Kako napreduva bremenosta taka i bolki poveke. Inaku I poduvanost me maci do vecer tolku mi e poduvan otecen stomakot Kako vo 9m da sum. Utre sum na Eho na cel abdomen ama ne veruvam nisto da e od organite tuku od crevata
Кога прашав ми кажаа на се. Така да мислам и на нив, но за да си сигурна има броеви од аптеки, најубаво јави се и прашај. Јас се што купив беше со попуст.