Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. Erika.greeneyes

Erika.greeneyes Популарен член

Јас не ни знаев дека биле по големини. Мислев едни се стандард. Маж ми ми ги купи. Сега читам 16мм пишува на нив. :)

Iris-1234 likes this.
  2. Doktor F

Doktor F Популарен член

Прво направи уринокултура ако те пече при мокрење, ако е негативна тогаш размислувај за брисеви.

3. sadgirl21

sadgirl21 Форумски идол

Denes prvpat bev na Gak..37+3.
    Razocaruvacko iskustvo..samo eho,ne bilo vreme za ctg?!
    Nitu nekakov izvestaj,nitu nisto..
    Naredna kontrola za dve nedeli..a togas skoro vleguvam vo termin.
    Katastrofa...:(

4. duffi

duffi Форумски идол

@Bella_Stella кај Јани не сум била, цела бременост водев кај наш трансфузилог и секогаш добивав терапија според резултатот на хемостазата. Назначено и консултација со гинеколог. Со мене водеа бременост тој период уште куп трудници, меѓу кои и тука од форумот и сите истеравме здрави бремености.
    Нашите трансфунзиолози работат со трудници и не им е нешто непознато.

H.VAGA, Ano and fana like this.
  5. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Како бе? Па кога цтг кога ќе се породиш? За 2 недели некако е доцна. Немаш врски да искористиш?

6. sadgirl21

sadgirl21 Форумски идол

Bev bez upat, neli da se dogovoram so doktorkata,ama nekako ne se zamarase.
    Potoa se vrativ kaj maticnata za ctg,si plativ 350 denari.I taa bese iznenadena od odnosot.
    Vo ponedelnik ke odam pak kaj maticnata za pregled I ctg,pa ke si zemam upat, kaj bilo koj.
    Epten se razocarav od tretmanot. Baska I so skraten cerviks sum,bev na strogo lezenje dodeka vlezam vo 9ti mesec.
    Za vrski nemam nikakvi. Za zal,ocigledno ke mi trebaat.

7. Erika.greeneyes

Erika.greeneyes Популарен член

Кај матична плати 350ден за цтг?

8. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Не сум рекла дека им е, затоа кажав не знам колку се способни, немам лично искуство. Објаснив погоре како јас ги зимам моите Клексани. Можеби после резултатот од димери и хемостаза и мене ќе ме пратат кај трансфузиолог и тоа не знам, ќе ми каже гинеколог.

9. Bebce ❤️❤️❤️

Bebce ❤️❤️❤️ Истакнат член

Јас кога бев пред една недела ми кажаа обавезно да имам упат си земав со преоритет и убаво ме примија и ме прегледаа јас не бев за цтг ама бев за да се договорам за царски, сега за две нели ми кажаа пак да имам упат и цтг ке правиме и ке договориме точна дата

sadgirl21 likes this.
  10. H.VAGA

H.VAGA Популарен член

Кај кој доктор беше на гак?

11. duffi

duffi Форумски идол

Ете го твојот коментар. сосем осудувачки. Поентата ми е дека не си воопшто во право. Овде куп трудници читаат кои одат кај ,,локални,, трансфузиолози и се сосем ок. Замисли сите трудници да мораа да одат кај Јани од цела Мк.
    Зборуваме за читање на хемостаза која секој трансфузиолог ја прави. Без разлика за која состојба се работи.

fana likes this.
  12. Doktor F

Doktor F Популарен член

Оди во Чаир, таму секако прво цтг ти прават па после преглед и ехо.
    Мене од 35 при крај 36 ми прават ЦТГ.

13. Bella_Stella

До утре можеш да ми го болдираш коментарот и да го сфаќаш како сакаш. Јас кажав дека не знам колку се способни зошто немам искуство. Трудници тука читаат и многу потрагични работи па никому ништо. Ова е информативен форум, не е место од кај што треба да се земаат информации здраво за готово. Секој си споделува мислење и искуство, ако не ми е исто како тебе мислењето не значи дека некого осудувам. Не барај закачки без врска. Ок?

14. duffi

duffi Форумски идол

Се извинувам што ви се умешав во темата за совет од искуство.

15. sadgirl21

sadgirl21 Форумски идол

Tolku plativ,da.

16. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Епа требало да си земеш упат. Јас бар така знам, упат и од 36та натака кај што ќе се породиш. Не стигнав првиот пат до овој дел така да не знам искрено како ќе биде.
    Муабетот ви го пратам скини врзи, што викаат кај нас на југот, ама стварно се слагам дека се претерува со фаворизирање одредени доктори и одење исклучиво кај нив. Така им креваме акции и стануваат недостижни нели, оти најдобри нели, демек. Јас па мислам дека на трансфузиологија во Струмица се баш стручни и добри, од лично искуство, дури подобри од 8ми септември тука, за мојот проблем таму ми помогнаа и тоа преку телефон читани резултати. Ама па од друга страна и докторите се луѓе и искрено како ќе им се трефне денот и како ќе им дојде, па согласно тоа и се однесуваат, па така некој од Јани ќе биде презадоволен, некој не, од Тофовски колку има задоволни, ама ете знам и такви кои ги оставил извисени. Од педијатарот на синко, јас сум презадоволна, има такви кои не го сакаат, а е многу баран доктор во Скопје.

sadgirl21 likes this.
  17. Doktor F

Doktor F Популарен член

Жени сите знаеме кои се најдобри доктори во Мк, ама па не можат сите да стигнат до нив, тоа е факт.
    И така треба да биде, не може цела Македонија да е во Скопје за било каков преглед.
    На прсти се бројат и добри гинеколози и трансфузиолози и воопшто било какви доктори.
    Мене може Јани ми е најдобар, за друг е тотален промашај.
    Ако некој изнесе мислење и одреден став за нешто и некој се само нивни мислења и ставови и не мора да се согласувате со тоа.
    Исто кога беше муабет за гнезда кој користи кој не, ме нападнаа неколку членки и што, ми го смени тоа ставот и мислењето? Не.
    Затоа секој има право да каже искуство, мислење, став, ова е форум побогу.
    И јас кога читам за спонтани и вакви такви пораѓаи ме фаќа паника и страв, ама тоа е искуство на некој друг и е ок да го сподели, како тоа ке влијае на мене е моја ствар.
    Убав ден!

Zumbulche, mace89, Sienna_MK and 3 others like this.
  18. Bella_Stella

Таман работа, тука сме за да си споделиме искуства и помогнеме. Немаше потреба да ме сфаќаш дека некого фаворизирам, а друг осудувам. Кај Јани отидов од мака од претходното искуство, не од арно и нема потреба да се објаснувам понатаму.. Немав никаква лоша намера во коментарот.

H.VAGA and Thinkerbell. like this.
  19. Thinkerbell.

Thinkerbell. Истакнат член

Јас па не сметам дека се фаворизираат доктори и стануваат недостижни, туку едноставно има повеќе членки задоволни од еден ист доктор што говори за неговата стричност. Што пак не мора да се потврди во 100 проценти од случаите, зошто кај секој е индивидуално. На секои 10 ќе има една и што не е задоволна. Пример го фалат Јани колку е стручен и излегувал во пресрет, па имаше членки што одеа кај него и не сакаше ни резултат да им прочита. Секој со своето искуство и можности. Мене ми пречи што треба да има некоја процедура која ќе се следи за ризични бремености и некоја за нормални, а нема. И ќе ја почитуваат гинеколози, приватни и државни и ќе знаеш што те чека, кај одиш и какви испитувања правиш. А не да се информираме тука и сами да бараме упати, испитувања и слично. Да, убаво е да чуеш различни искуства ама веќе сите станавме поголеми доктори од докторите. Не е од убаво, генерално мака те тера на тоа, ама во некоја утописка Македонија би било супер кога би имало некој ред и кога не би морале овде да исправаме криви дрини што е работа на докторите.

H.VAGA, Pipismel, Ena0310 and 4 others like this.
  20. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Земи си упат следен пат. Без упат можеше да ти даде извештај и да те прати на цтг ама на крај да платиш на приватно или ако имаше добра волја да ти креира упат па така да ти даде извештај ама за мирна глава следен пат оди со упат и сè да си биде регуларно.

sadgirl21 likes this.