Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. irena.1

irena.1 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 ноември 2012
    Пораки:
    4.363
    Допаѓања:
    21.350
    Јас го обожавам Др Митко, на прегледите одев кај него. Се што ми рекол така било. Да имам можности би се пораѓала во систина само заради докторот, не ради условите.

На Kiflicka05, espana и Dreams11 им се допаѓа ова.
  2. Dreams11

Dreams11 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2014
    Пораки:
    171
    Допаѓања:
    782
    Да супер е докторот и мене ми остави убав впечаток баш е нака еснаф што се вели, знае да те опушти и не крева паника а овие овдешните само цркат викат уште да те удрат :D! Ама условите се тие па мора тука!

На espana му/ѝ се допаѓа ова.
  3. menelele

menelele Популарен член

Се зачлени на:
    11 октомври 2013
    Пораки:
    710
    Допаѓања:
    8.526
    Taze mami ve molam da mi kazete koga vi rekoa deka treba da napravite prva kontrola za bebeto? Mene vo kartonot mi pisuva za eden mesec. A sega mi vikaat deka sekoja nedela bebus se nosi na pedijatar i se meri za sa vidat kako napreduva???? Ve molam za odgovor??, p.s izgubena majka ili pa mn vozbudena pa zaboraviv sto mi kazaa

4. menelele

menelele Популарен член

Се зачлени на:
    11 октомври 2013
    Пораки:
    710
    Допаѓања:
    8.526
    Espana da ti e ziva i zdrava kerkickata

На espana му/ѝ се допаѓа ова.
  5. darcy

darcy Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2011
    Пораки:
    2.177
    Допаѓања:
    5.898
    Нас во Систина ни рекоа да одиме на недела дена, го мереа тогаш и ни одговараа на прашања што во прв момент не ти текнуваат. Прегледите ни спаѓаа во пакетот за пороѓај. Бидејќи се беше во ред со бебуш, педијатарот таму ни рече дека следен преглед би бил на 3 месеци. Во меѓувреме одбравме матичен педијатар и кај неа бевме за вакцините на 35 дена (Хепатитис Б), и вчера на 2 месеци (хемофилус инфлуенца).

На Kiflicka05 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Cuci81

Cuci81 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2015
    Пораки:
    108
    Допаѓања:
    3.830
    So spinalna bev. Bebeto go vidov ednas koga se rodi I posle koga me odnesoa vo soba, pred toa nekolku casa pominav na intenzivna. Naredniot den posle nepolni 24 h probavme da se doime I me stanaa I istusiraa. Bebeto mi go nosea po potreba odnosno za doenje barem prvite 3 dena. Posle go ostavaa I podolgo. Jas nemav nitu glavobolki nitu nekoi pogolemi bolki od operacijata (izgleda dobri drogi mi davaa). Da napomenam deka carskiot mi bese vo privatna bolnica, prirodniot mi bese vo drzavna.

На Kiflicka05, Dreams11 и espana им се допаѓа ова.
  7. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.018
    Допаѓања:
    328.047
    Ние бевме исто после месец дена.Не гледам потреба од секоја недела на лекар да се оди.

8. espana

espana Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    1.676
    Допаѓања:
    1.954
    Се согласувам со тебе ,и јас одам за докторот, голем професионалец, шегобиец, народен човек.....

На Kiflicka05, irena.1 и Dreams11 им се допаѓа ова.
  9. Dreams11

Dreams11 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2014
    Пораки:
    171
    Допаѓања:
    782
    Нај веројатно подобри анестезии даваат во приватните болници не за ѓабе е толку пари и плус спинална ....да си го видиш одма бебушот има ли поубаво чуство ...едвај чекам!
    Јас ке се породувам овде во градот под државна капа па видиме како ке се решат да ме породуваат и како ке поминеме,....................се ке издржиме за нашите најмили...!

На joy1 и Cuci81 им се допаѓа ова.
  10. elena.mak

elena.mak Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.670
    Допаѓања:
    11.528
    Denes bev na kontrola. Bebco e super, ni potvrdija deka e masko! Si znae mama, ajde ajde! :) Postelka na preden zid ovoj pat, ama nema problemi fala mu na Boga! :)

На menelele, awl, bile84 и 6 други им се допаѓа ова.
  11. pilenka

pilenka Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2013
    Пораки:
    822
    Допаѓања:
    3.503
    @Dreams11 да те утешам дека нема врска дали е приватна или државна болницата за анестезиите. Од мое искуство, правев една гинеколошка интервенција во Систина( да напоменам, одлично изведена од професионалци, нели), но бев со општа анестезија и со неа поминав ужасно, главоболки, лошење, повраќање, со еден збор катастрофа. И катетарот ме болеше и печеше ужасно. Се породив со исто така општа анестезија со царски рез во Чаир и можам фа кажам дека одлично поминав, ништо од гореспоменатото. Дури ни катерарот не го чуствував. Сакам да кажам за анестезиите дека се е до моменталната состојба на организмот.

На Kiflicka05, Cuci81, Mekuska и 2 други им се допаѓа ова.
  12. Dreams11

Dreams11 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2014
    Пораки:
    171
    Допаѓања:
    782
    :wasntme: Добро е малку да го сменам мислењето да се надевам дека има шанси и да не се осекам така лошо како првата операција , можеби и состојбата на организмот во тој момент е најбитна како ке ја поднесеш анестезијата......се надевам на поубаво!
    Оф леле (facepalm)повеке мислите ке ме отепаат од колку самоиот чин ми се чини!

13. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739
    Devojcinja, ima li aber od @galapce?

14. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.015
    Искрено незнам што ми е, ама ме удрило некоја желба за уште едно бебе тоа е чудо едно!

На Mrs.Bass, elena.mak и zuto им се допаѓа ова.
  15. makedonkamak

makedonkamak Форумски идол

Се зачлени на:
    17 октомври 2013
    Пораки:
    3.616
    Допаѓања:
    27.002
    Toa ti e bas ubava zelba,nema da zgresis sigurno.

16. Mekuska

Mekuska Популарен член

Се зачлени на:
    21 март 2014
    Пораки:
    398
    Допаѓања:
    2.301
    ја нема и овој ден да пише..

17. zuto

zuto Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2014
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    28.547
    Исто. Со мм само за тоа зборуваме.

На Snow-Queen му/ѝ се допаѓа ова.
  18. elena.mak

elena.mak Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.670
    Допаѓања:
    11.528
    Si doagja takva zelba, normalno e toa! Ni dojde i nas, pa pomogna Bog da se ostvari! :)

Galapce sigurno se guska so bebe, nema vreme za pisuvanje! :)

На Kiflicka05 и kukla21 им се допаѓа ова.
  19. SpangeBob

SpangeBob Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2014
    Пораки:
    690
    Допаѓања:
    1.267
    Тоа се знам душо. Имам изоставено да напишам дека прашувам конкретно за во болница. Само тоа ќе спремам сега. Испадна дека имаме пелени, триаголници, боди, чорапчиња неотпаковани... За потоа ќе се погрижат двете баби, барем така се пофалија! :D

На Mekuska му/ѝ се допаѓа ова.
  20. SpangeBob

SpangeBob Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2014
    Пораки:
    690
    Допаѓања:
    1.267
    Јас ги имав истите симптоми уште од 28 недела. Од тогаш еднаш неделно одев на цтг. Така ми препорача докторот. И ми даде некои совети кои ми помогнаа. Дефинитивно ти е од претерано движење. Никако, ама никако да не се форсираш. Пробај да одмараш повеќе и пиј магнезиум. Може и до 600 мг дневно. Како пластично ако го чувствуваш стомачето, односно безболни контракции да имаш не е за загрижување. Но, болка не треба да се толерира која се јавува периодично. Јас тоа го научив од мојот доктор. И секако, помалку грижи, тоа е најбитното.