Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.930
    Допаѓања:
    12.263
    Ќе осетиме, да. Дај Боже да се свртат(fingers)

На oblace1 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Señorita92

Señorita92 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 октомври 2019
    Пораки:
    158
    Допаѓања:
    342
    Ne ti tr
    Kolku isplakaat za 30 kleksani ?

3. Pipismel

Pipismel Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2022
    Пораки:
    817
    Допаѓања:
    1.136
    Побарани ми се 7485, минатата недела ми исплатија 4751. Еден клексан 176,72

Прикачени фајлови:

4. Beatris

Beatris Популарен член

Се зачлени на:
    24 февруари 2011
    Пораки:
    1.048
    Допаѓања:
    2.364
    До пред еден месец 5 336ден, последниот 4 751ден, а вкупно давам месечно за 30 клексани 7 485 ден. Значи скоро 600ден помалку рефундираат.

На Pipismel му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Señorita92

Señorita92 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 октомври 2019
    Пораки:
    158
    Допаѓања:
    342
    Ova ne li e mnogu malku be lele i kolku dena se ceka za isplata od koga ke podneses

6. Pipismel

Pipismel Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2022
    Пораки:
    817
    Допаѓања:
    1.136
    Па до две недели, зависи. Инаку како што пиша @Beatris minatiot mesec bile 201,20 parce, se poskapuva ovie poevtinuvaat :)

7. Señorita92

Señorita92 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 октомври 2019
    Пораки:
    158
    Допаѓања:
    342
    Znam isto i jas primam utre treba na tranfuzija da odam za izvestaj cela bremenost ke gi primam

8. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.933
    Допаѓања:
    110.274
    Не знам дали се врти превртува чоеков моментално али нешто праи околу папокот што страшно ме затега. Дефинитивно синко голем вака не го осеќав. И не сака и не сака да мрдне синко дур ја држи раката, а му прозборе се смирува, престанува со мрдање, престанува со претање и го нема пола саат, после пак почнува. Еве го сега нешто прави, абе ми игра жикино на бешика, крај сум. Весељак чоекот. Синко рано рано, уште во 28 недела беше наместен, 32 тргна да искача, во 35та само што влезе се роди. Леле мори мајко, јас следна недела сум 28ма, оваа бременост летна ко врапче.

На Leanne, Belabelinakinder, Ano и 2 други им се допаѓа ова.
  9. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.978
    Допаѓања:
    45.683
    Денес нешто ми е увртена у главата тероиднава, читам секакви проблеми кои можат да настанат ради несоодветна терапија и си правам филмови, се заплашив.
    Сегафе пишува да се контролира на 4 недели, мене никој не ми ја исконторлира до сега. Ми зедоа крв пред една недела кај бабицата и уште нема инфо. Пред да останам бремена ми сменија терапија ми ја покачија за 25мг преку викенд, ТСХ ми беше 5,65, другите вредности во нормала, е сега од тогаш минаа 3м, не знам како ми функционира тероидната и дали со дозава се има намалено ТСХ. Се надевам дека некој дефект се нема направено ради тоа шти никој не те ни мари тука до 12та недела… ќе полудам веќе.

10. oblace1

oblace1 Популарен член

Се зачлени на:
    18 март 2013
    Пораки:
    2.423
    Допаѓања:
    8.590
    Немаш можност да дојдеш во Мк на некој ден и да си ги направиш сите прегледи?

11. Pipismel

Pipismel Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2022
    Пораки:
    817
    Допаѓања:
    1.136
    Јас сум со терапија имам хашимото првата контрола ја направив 13 недела следната ако побара гинекологот ако не во фебруари кога ке бидам 8 месец така ми кажа ендокринологот.

На 1209 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.978
    Допаѓања:
    45.683
    Не, не е баш толку лесно, работам и немам одмор до Јануари, а и комплицирано е патувањето, да не зборам што ми е лошо уште.
    Имам прв скрининг во четврток ама после него контрола со бабица дури на 31ви. Ќе видам дали е се во ред за два дена, ако има проблеми ќе најдам приватен доктор, скапо, не скапо тоа е.

На oblace1 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.930
    Допаѓања:
    12.263
    Навистина лета времето. И на повеќети членки од тука им се наместиле бебињата како што треба од 28 недела ама еве моево не сака, докторката вика дека цело време си е во истата положба и веројатно му е убаво па не сака да се сврти. Јас и вежби за да се сврти правам ама изгледа за џабе, а клоца растура ама никако да се сврти.

На Ano и AngelOfArh им се допаѓа ова.
  14. Lavender13

Lavender13 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 август 2022
    Пораки:
    1.762
    Допаѓања:
    5.594
    Да, бесплатни се клексаните во ЕУ ама знаеш колкав број трудници ги земаат? Само 3% . Ова е инфо од бабицата на последната консултација, бидејќи имам генетски предиспозиции за венска тромбоза па дискутиравме на оваа тема малце. Не се дава терапија “чисто за да е покриена пациентката”, туку треба ептен ептен да е зорт за да ти препишат.
    Јас добив упат за трансфузиолог ама тек во 18та недела, и тогаш се сомневам дека ќе добијам клексан како терапија.
    Нели секој систем различно, ама веќе кога споредувате ок е да се знае цела приказна.

На Ano му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Lavender13

Lavender13 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 август 2022
    Пораки:
    1.762
    Допаѓања:
    5.594
    Провери си случајно дали воопшто те контактираат ако се е во ред. Кај мене така е, еднаш си чекав си чекав неколку недели, кога се јавив ми кажаа дека пракса е доколку се е во ред да не остварат контакт со пациентот.

На 1209 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. sun995

sun995 Популарен член

Се зачлени на:
    12 октомври 2017
    Пораки:
    522
    Допаѓања:
    1.140
    Poleka vrvam nakaj 36ta nedela konecno mozam da fatam da kazam polozba za son Mada poslednive denovi od sredata koa malava si go grizna prvo jaziceto pa posle imase temperatura vajda 5ki saka da vadi i ne mi dade ic da spijam raat denes konecno duri sea mozam da kazam deka idam da pospijam a i utre dur. E gradinka bidjeki Nema vise temperatura

На Ano и Indi96 им се допаѓа ова.
  17. Misskirova

Misskirova Популарен член

Се зачлени на:
    25 октомври 2018
    Пораки:
    3.797
    Допаѓања:
    9.181
    Станав од сон со јаки болки во грло. Не можам да голтам. Се затрчав и земав Септолете тотал и капки чист прополис со шекер.
    После тоа читам септолете не се препорачува а и пеополис бидејки содржел алкохол па се уплашив.
    Прополисот е домашен ,.
    Некој искуство?
    Може нешто да се деси...? Највеке ме загрижува домашниот прополис бидејки доста е јак

18. Grungie

Grungie Популарен член

Се зачлени на:
    6 септември 2013
    Пораки:
    1.160
    Допаѓања:
    2.243
    Ништо не може да се деси, еднаш имаш ставено и тоа локално, не си го внесла системски...
    Ем колку е тоа, 5 капки?
    Во аптека кога барав нешто за бол во грло за бремени, ми кажаа за 8ми месец што сакам може да користам локално делувало,нема ризик по плодот можело и септолете... Сепак земав ангисепт од жалфија,но ти кажувам за да не се стресираш

На Misskirova му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Señorita92

Señorita92 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 октомври 2019
    Пораки:
    158
    Допаѓања:
    342
    Mene pred 2 meseci koga me fati grloi dadoa nekoj bomboni od zalfie ako citas na upatstvo na site pisuva deka ne e za trudnica bez preporaka od lekar taka da javi se na maticnata ke ti kaze sto e najdobro da zemes

20. oblace1

oblace1 Популарен член

Се зачлени на:
    18 март 2013
    Пораки:
    2.423
    Допаѓања:
    8.590
    Во 6ти прскав прополис многу ме болеше грлото. Страв ми беше да не ми се влоши состојбата.Не е страшно, а ни штетно по бебето. Сепак не прскаме секој ден.