Добро тоа да,јас одев на прегледи кај гинекологот што го договорив за пораѓај,ама испадна сабајлето да си оди од дежурство и ме породи друг..
@Misskirova колку што читав од искуства, во државните не се докторите проблем туку сестрите кои треба да те гледаат и да ти помагаат после пораѓај. Пробај врски да фатиш и мислам ок ќе биде макар што имаше позитивни искуства и без врски.
Мислам дека нема потреба затоа што сите се посветени,моја другарка околу 200евра плати за да ја пораѓа гинекологот што си го одбра,ова за чаир,што јас мислам дека нема потреба од плаќање.
Дали се разбирате во резултати од скриен шеќер? Ќе ставам слика од резултатот доколку знае некоја да ми каже дали се во ред,ме фаќа паника дури да ми ги види матичниот бидејќи не се боцкав со упат.
Да, со се подготовките со ЦТГ секоја недела и ковид тестот се на се ,112.000 ми рекоа. И ми изреметија се.
Додека да дојде време да се породиме ние ќе го направат природното 150000. Навистина претераа со цените, мислиш златни инструменти имаат они.
Леле истото му го зборев на маж ми сега. Јас голема е веројатноста со царски дека ќе морам, малце страв ме фаќа со цениве. Од месец на месец поскапуваат.
Што се однесува до мене јас ќе си одам у државна , маж ми запнал за ремедика големи се шансите и ја да сум со царски и тоа бог знае колку ќе кошта. Наместо на нив да им ги дадам ќе им купам на децава што им треба.
Wow алал нека им е, ко од ракав ги тресат цениве... Првично и јас сакав на приватно ама кога видов како од месец во месец растат цените, се премислив.
Искрено јас за царски на клиника би одела. Ајде природно сите идеме приватно ради епидурал, но за царски да се дадат 2.000 евра.. Шо знам
Јас имам специфична дијагноза и не би одела на ГАК. Ми треба доктор што му верувам и кај кој сум сигурна и затоа би одела кај Котларова и/или Димитров. На ГАК по клексани што одев само, ко ќе кажев дијагноза по 5 пати ме препрашуваа што е тоа или ме мешаа со други дијагнози. Така ми се погодило може ама некако не ми беше пријатно.
Незнам луѓе ,стварно неам памет..стварно некад викаме налет и пари налет и се ама реално скапо е премногу
Сестра ми е 35+, и констатирале намалена плодова вода, претходно имаше во изобилие и заостанување на раце и нозе за 2 нед. Претходно одговараше за неделите. Доплер и цтг супер. Приотоа да оди на 2 дена цтг а воедно зкажале и царски… Некоја да сподели искуство и на што да внимава?
Здраво мајки. Помина вториот скрининг во Плодност со Др Владко Ѓеоргиевски. Задоволна сум, супер доктор. Ме гледаше долго време и ми покажа и објасни се на ехо. Малку сиромашен е извештајот. Тоа не ми се допаѓа. Пишал само Opv b.o( што значи ова не знам), SA+, postelka b.o, cervikometrija 42mm. Усно ми кажа за сите органи дека се во ред, рбетот исто многу добар, глава, стомак, ама ништо на извештајот не пишува за тоа. За срце рече во ред е ама ќе си дојдиш кај докторката што е специјалист за срце. Друго, поназад е една недела според мерки, амаа ништо патолошко во тоа нема.