Јас немав до денес,ти викам на 28август имав последен пат тој ден и дознав дека сум трудна,и денес што ме фати а овој месец цел септември ме немаше фатено,незнам што му стана сега,се надевам ке ме поштеди и мене како тебе после прво тромесечие,ако не,незнам што ке се прави,ти што пиеше за болката тогаш?
Bas ke se javam utre da prasam. Jas zdravje planiram tamu da se porodam, sekako mora carski zasto sum so placenta previa. Ke prasam i ke pisam.
Dali koga lezite i koga ke stanite imate bolki vo preponite kaj vaginata? Dali toa znaci nesto karlicata dali se podgotvuva za poragjaj ?
24 ta nedela sum i bebeto go custvuvam samo vo dolniot del na stomakot .. me interesira dali ina prostor za panika do sea e super se nikakva problem nemam so bremenosta ..
Два дена со менструални болки и некои слаби боцкања во кичма, а од сега и со дијареа прв пат, цела бременост сум со запек. Изгледа почнува а? @Doktor F како си ти?
Здраво мамички јас сум 37+3 и вчера бев на ЦТГ ми покажа болки а јас само стврднување осеќам без болки. Ми ставија дијазепам инекција и за 2 сати повторив ЦТГ беше подобро. Првично сакаа да ме задржат до сабајле ама бидејќи се смири ЦТГ си дојдов дома. Ме прегледаа вагинално не сум отворена но ми кажаа дека ми било омекнато грлото на матката. Дали е можно да се повторат болките и дали омекнато грло значи дека пораѓајот е блиску. Јас сум со царски и не треба да ме фатат болки а и барем до 38 да истерам
За пораѓај немам искуство , првата бременост ми ја водеше и од ова ќе биде убава бременост заврши со абортус, и она кога дозна на сестра ми и кажала може од уроци било . Јас во Санте никогаш повеќе не би стапнала, боље во државна ќе одам и ќе барам врски ако треба. Дури мислам и ќе завршиш работа без врски последната година цело време што одев таму немам лошо искуство со ниту еден доктор напротив.
Меѓу првиот и вториот царски ќе има 16 месеци и мора царски, леле сега видов дека имам кафен исцедок на долниот веш, незнам дали може да биде од вагиналниот преглед, беше доста незгоден и болен И јас со син ми се породив во 36+5 ама мислев сега ќе истерам некоја недела повеќе
Мене ме породи Елма, она си е добра, не викам не, ама Санте ко Санте, моја нога таму не стапнува. Јас завршив со тромбофлибит на двете раце, отечени огромни од што им е толку чисто и се стерилно, детето за малце ќе го изгубев од нив, му оставија воздух во инфузија, нема кадар, нема луѓе, нема сестри, по цел ден никој не ти влага во соба да те ѕирне. Менаџментот им е катастрофа. Никој не се ни помрдна да ми помогне со доење. Од мене огромно НЕ за Санте. Не знам зошто си запната за приватно, али размисли подобро најди доктор и сестра што ќе им дадеш некој подарок да те истинтраат со тие пари отколку да одиш во Санте, верувај ми, особено во Санте, немој. Мене 2 недели пред породување ми пиша и родилката што почина таму, не ме послуша а истово и го кажав и на неа.
Јас планирам Чаир, од ќеиф да почастиш ако си задоволен а не да лупнеш 2000е+ а да не си задоволен на крај ете ко мене и многумина што не се задоволни од Санте.
Јас многу блиска позната имам таму што работи и самата ми рече никако кај нив и дека 100 пати подобра опција е државно, не ја прашав зошто и како ама доволно ми беше што е искрена.
Исто. 3 дена болки во кичма и менструални, синоќа на од прилика исти интервали. На ЦТГ регуларни контракции кои одат до 100, грло размекнато, затворена. Затоа си дојдов, сакаа да ме задржат ама ме фати страв, викам ке дојдам на 10мин сум од тука, хаха. Течна столица имам веќе две недели, претпоставувам од смитуто што го пијам насабајле со триста глупости за железото, а може и не. Ме фаќа паника за положбата на бебето, вчера и вежби некои правев да се намести . Ме исплаши докторот, ми вика абе се раѓаат и вака ама многу потешко и со поголем ризик. И така, ајде ти прва, јас тебе те чекам .