Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Vanilla15

Vanilla15 Популарен член

Се зачлени на:
    29 мај 2019
    Пораки:
    1.129
    Допаѓања:
    3.273
    Не, не сме размазени нит нежни :)
    Немаме доверба и затоа има страв, избегаа се доктори сестри во странство и по приватни болници, здравството ни е политика, работаат со партиски книшки голем број а немаат два дена школо завршено, со платени дипломи
    И затоа се нема доверба, има искличоци секаде, и секоја им чест, само да останат подолго кај што се, ништо др не треба :(

И да, приватните се прескапи за жа, тоа е...

Он топик, вчера имав некоја сокрвица, завршив на преглед кај Кипроска во One hospital кај нас, немав каде
    Ама пријатно се изненадив од неа :wasntme:
    фина, пријатна, смирена жена, секоја чест, како ме смири а јас заминав пребледена, со тресење со се, па и ме изгишка на испраќање :$
    од вчера вечер дефинитивно завршив и со чистење и со кревање и со се после влезена во петти месец и сокрвицата :(
    Др раб, имам киселини од сега, што ќе биде ова до крај не знам :^)

Бебе претка, посебно на кафе и благо лдило го фаќа :D
    Едвај чекам скринингот сега, да си го видам пак :l:

Одмарајте се мешиња, кај сите со лесно се да е :l:

На Martka, AniSk, Ano и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. H.VAGA

H.VAGA Популарен член

Се зачлени на:
    10 април 2012
    Пораки:
    1.872
    Допаѓања:
    7.331
    Ете пример ме фатат болки во 5 сабајле кога таа не е на смена.
    Доаѓа ли?

3. Misskirova

Misskirova Популарен член

Се зачлени на:
    25 октомври 2018
    Пораки:
    3.797
    Допаѓања:
    9.181
    Епа веројатно тој момент се плаќа , за да дојде и кога не е на смена....

4. Звездичка30

Звездичка30 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 февруари 2022
    Пораки:
    677
    Допаѓања:
    914
    Eurolink

На missswety му/ѝ се допаѓа ова.
  5. mace89

mace89 Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2011
    Пораки:
    2.047
    Допаѓања:
    4.106
    Ова е типична корупција и заради вакви работи после идат по затвори докторите па крив им е некој. Имаат огромни плати плус се и професори примања од сите страни. Баш ради овие глупости одлучив да одам во приватна болница поскапо е, ќе си платам поштено ако можам да си дозволам ама не им давам мито под рака:^) Така се заучуваат и после ги дерат пациентите, каква држава сме плаќаме за здравство секој месец и еден нормален третман за пораѓај неможеме да си оствариме …:|

На Martka, oblace1, Bella_Stella и 4 други им се допаѓа ова.
  6. Grungie

Grungie Популарен член

Се зачлени на:
    6 септември 2013
    Пораки:
    1.160
    Допаѓања:
    2.243
    Мене ми е интересно што тука јавно се зборува и се сугерира на подмитување... Се посочува име и презиме на доктор па дури и цена и шема како се зимаат? Дајте избришете ги мислењата или редактирајте, ова како клевета личи....
    А инаку јавна тајна е за жал,во мојот град и помала тарифа е...

На Proletno му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Mart3

Mart3 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 септември 2019
    Пораки:
    333
    Допаѓања:
    155
    Dali za poslednite brisevi se zema povrsinski ili treba so metalnoto da ja otvori vaginata?

8. Konstrakta

Konstrakta Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2022
    Пораки:
    2.345
    Допаѓања:
    3.268
    Ако е јавна тајна, зошто би било клевета не разбирам.

На Doktor F и le.soleil им се допаѓа ова.
  9. Konstrakta

Konstrakta Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2022
    Пораки:
    2.345
    Допаѓања:
    3.268
    Мислам дека не функционира така. Ако те примат а ти си договорена со конкретен доктор, ќе те остават да си го чекаш докторот. Освен ако си отворена ептен и мора одма да те породат или итно мора царски. Другарка ја одбра Гордана во Систина, во сред ноќ ја фатија болки, отиде и си ја чекаше до сабајлето за да и стави провокација и породи.
    Во принцип те следат и кога ќе си при крај, ќе те примат на патолошка и ќе чекаат да почнат болки. Е тогаш, додека ти е на смена докторот ќе ти стави провокација за да те породи дур му заврши смената

10. Grungie

Grungie Популарен член

Се зачлени на:
    6 септември 2013
    Пораки:
    1.160
    Допаѓања:
    2.243
    Мислев од правен аспект, подлога за тужба за клевета бла бла

На Konstrakta му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Cloverrrr

Cloverrrr Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2019
    Пораки:
    1.505
    Допаѓања:
    2.622
    Површински е само :)

На Mart3 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. *malenavolena*87

*malenavolena*87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 мај 2019
    Пораки:
    1.699
    Допаѓања:
    3.500
    со спекулум (металното некогаш и пластично ) потребни се добри примероци за правилна детекција
    бар така беше со првата бременост

На Mart3 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Belabelinakinder

Belabelinakinder Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2016
    Пораки:
    2.052
    Допаѓања:
    26.313
    Има на еуро линк здравје јас ќе правам такво има повеќе пакети и добри поволности и е за цело семејство исто има и на кроација мислам ама на еуро линк се подобри

На missswety му/ѝ се допаѓа ова.
  14. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.525
    Допаѓања:
    38.738
    За стрептокока површински се зема.

15. beautiful war

beautiful war Истакнат член

Се зачлени на:
    3 август 2015
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    4
    Здраво девојки, бремена сум 8 месец со моето прво дете и имам страв за пораѓајот и после пораѓај. Живеам во странство со мојот сопруг сами и би сакала да споделите дали сами сте постигнале се. Мојот сопруг ќе ми помага се низ дома и на почетокот ќе доаѓа бабица дома.
    Се договоривме да немаме гости првиот месец дена поради корона, настинки и моето и на бебето закрепнување, јас имам прележано 2 пати па затоа се плашам доста.
    Мајка ми има 2 недели одмор ама неможе да ги земе она кога сака, мене терминот ми е на 30.11 на неа и е одморот од 28.11 и сакала да биде дома за нивната слава во декември. Јас пошто незнам кога ќе се породам и реков да не брза со резервирање карти затоа што не сакам никој околу мене пред да породам и мислев кога ќе се породам да дојде после неколку дена, кога би излегла од болница. Јас можам да се породам и она кога ќе си отиде.
    Се чувствувам малку себично, не знам дали е од хормоните. Најубаво се осеќам сама моментално со сопругот. Незнам дали правам грешка сите од околу ми зборат како е добро да имаш некој постар кога ќе се породиш, ама мене ми е џабе ако она неможе да дојде кога мене ми треба.

На Belabelinakinder и 1209 им се допаѓа ова.
  16. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.939
    Допаѓања:
    110.281
    Не, мене Елма Абдула ме пораѓаше и дојде во 5 сабајле. Ако плаќам и се договорам, затоа плаќам нели, треба да дојде, иначе нема да и дадам пари ако не дојде. Тоа е.

На mssuniquee му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.930
    Допаѓања:
    12.263
    Поентата на цел муабет не беше да се заучат докторите и да се плати. Ако одиш било каде ќе те породат докторите што се на смена. Е сега тука зборуваме за доаѓање конкретно на докторот што ти го сакаш и кога сакаш, па ако треба и на сред ноќ. Е сега, секако не треба да е тоа на црно туку државата треба да го регулира и да можеш да си платиш и на државно ако имаш одреден доктор за истиот да ти дојде во било кое време. Реално и на приватно кај што ќе платиш куп пари нема да ти дојде доктор кога ќе посакаш. На другарка ми, Гордана во Систина не и дојде во викенд, и кажа да издржи до понеделник а оваа со болки и веќе отворена, а претходно и кажуваше бајки дека ќе дојде во било кое време да не се грижи и да си е скроз опуштена.

На Doktor F, MilaSs12, mace89 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. Konstrakta

Konstrakta Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2022
    Пораки:
    2.345
    Допаѓања:
    3.268
    И јас бев договорена со Елма, некаде накај 3 ме примија, ама ја чекаа до 8 да си дојде на работа. Од 3 до сабајлето до 6 додека да дојде сестрата (откако и се јавив дека имам болки, патем ја разбудив од спиење) никој не дојде ниту еднаш.

19. Konstrakta

Konstrakta Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2022
    Пораки:
    2.345
    Допаѓања:
    3.268
    Одговорот мој исто така беше насочен повеќе за државниве доктори. Пријателка 2 дена си лежеше и со го чекаше докторот од чаир да дојде од пат да ја породи. Никој не и ни сугерирал да и стаи провокација, да не ја мачи дополнително, пошо нели, договорена со доктор, па као чекај си го, ќе те среди он. Малце се и суетни докторите, ако им кажеш дека си договорена со некого конкретно.
    Не знам што е подобро за во државните, дали да се договара доктор или не.

20. Thinkerbell.

Thinkerbell. Истакнат член

Се зачлени на:
    27 октомври 2020
    Пораки:
    1.369
    Допаѓања:
    3.179
    Зависи од докторот. Во Ремедика на пример, Симонида лани мене ми дојде за киретажа од дома. Знам дека доаѓаше и на други за пораѓај иако не беше на смена, и тука пишуваа за тоа.

На oblace1 и Iris-1234 им се допаѓа ова.