Здраво дали сте го конзумирале овој чај? Барав чиста брусница ама неможев нигде да најдам,иначе поради леукоцити во урина ми рекоа да почнам да конзумирам.
Мислам можеш да си вариш сушена брусница, така ќе ти е најчист чајот, а плодовите после можеш да си ги изедеш.
Da bravo za d-r Daneva iskrena.Samo ke kazam golem profesionalec i eve da ti dadam predlog i za drugi d-r so koi sum imala super iskustvo na Gak d-r Tofoski,d-r Kochoski,a za sestrite tamu no coment.
Од каде и каква брусница купуваш? Најчесто има многу шеќер во сушената, а сега на ладново сакам и јас да почнам да си правам чај.
Не сум во Мк, ама зимам било каква не сум читала шеќер колку има. Секако го пијам чајот без шеќер и баш поубаво ми е кога е поблага
Јас исто сум во странство и секој месец ми рече ендокринолог тсх и т4. А еднаш направивме и антитела, т3, т4 и тсх. Јас порано само пола саат чекав после Еутирокс, а сега оваа ми рече 1 саат (ништо ни кафе, ни вода,ни јадење). Витамините со вит д 2000 попладне или навечер. Направи си испитување, мислам дека не е зафрканција. Инаку, јас пред бременоста бев со Еутирокс 50, тсх меѓу 1-2. Сега сум 13 недела и уште сум во нормата 3,2 или така нешто. Не се зголемува нешто нагло.
Заеби тие муабети сите се добри кој и да те пораѓа. Истово ми го кажа докторот што го барав да ме пораѓа дека е стручен а не можеше зашто беше на пат па еве ме шетам искасапена за живот со голема веројатност дека нема да можам да имам повеќе деца зашто ме оперираше некоја што се учеше на мене ваљда. Не сакам да исплашам некого нит да влијаам на нечија одлука ама не е сеедно кој ќе те пораѓа. За дотичната Данева, сигурна сум дека е стручна штом е толку фалена, ама кога јас лежев на Гак кај цимерката влезе 20 пати зашто беше ќерка на колешка а јас едно прашање и поставив зашто имав чудно крварење и ми рече дека тоа било за на трансфузиолог проблем не за кај нив?! Епа тој проблем ми запечали огромен хематом поради кој можев да умрам. Толку за нивната стручност и човечност и професионалност. Да им се плукнам.
И јас ја имам истата настинка. Ме држи веќе 5 дена и денес ми е веќе подобро. Инаку температурата сама варираше до 37,9 до 37,2. Без да пијам ништо. Среќа не одеше над 38. Дури правев и ковид тест, ама излезе негативен. Се лекував со чај од камилица и цеден лимон со вода и мед. Само еднаш се напив парацетамол.
Zal mi e navistina za se ova shto si go pishala od odredeni d-r na Gak (te chitav chesto vo vontelesno oploduvanje,delevme ista maka)i jas sum nezadovolna od nekoi d-r i pristap prema mene imale krsh i toa od eden najgolem d-r PARDON prof.no ne bi go imenuvala koj koga gi gubev bliznacite me prati doma da si lezam D-r Daneva samo ednash ja nachekav na vizita tojde dodeka lezev na patoloshka na kratko samo i ok beshe,a kontinuirani pregledi na 2 nedeli vo tek na bremenosta koja mi beshe visokorizichna mi praveshe d-r Tofoski na koj vechno ke mu bidam blagodarna.
Пишав погоре дека ми стигнаа резултатите и се ми е во граници на нормалата, нема да ми менат доза за сега. Денес го видовме бебе, мислам јас го видов, маж ми припадна за јадење дека чекавме повеќе од 2 саата да ме примаат и само што отиде да земе нешто да касне мене ме викнаа, марфи. Бебе е супер, со се на број, според скенот нема видливи знаци на некој од синдромиве ама ќе чекам и резултатот од крвта за да потврдат. Не мрдаше многу, мрзливо, со прст у уста, едвај го размрда докторката да му измери се. Ми се стркала солзичка кога слушнав срце, не ми се верува дека е толку мало, а си е оформено. Според мерки два дена порано ми е терминот, точно на датумот на кој ме запроси и на кој се фативме, ако се задражи една недела може и ќе делиме роденден . Ми падна камен од срце, пак не ми е арно физички ама барем психа ми се смири. Инаку докторката мисли дека е женско, не може да потврди со сигурност ама 80% рече девојче е. Ќе го искористиме името изгледа.
Дечки д утро. Ајде малку упатете ме за трудничкото. Колку месеци е ? Уште е 9? Колку порано можам да го отворам? Дали можам пред породилно да земам боледување бидејки веќе не ми се работи...итн...фала ви
9 месеци е. 45 дена пред термин не можеш да отвориш боледување. Можеш да го отвориш само породилното.
Moze da otvori boleduvanje od opst maticen ili da iskoristi odmor. Clenkata ne e na patoloska, duri i vo takov slucaj moze posle prekinot na patoloskata da otvori boleduvanje 2 nedeli od opst maticen. 45 dena pred termin e posledno sto davaat od fond ako e patoloska bremenost.
Боледувањето е 270 дена. Законски можеш 28 дена пред термин да отвориш. 45 дена даваат кај тие што се цело време на боледување. Ама убаво те посоветувале земи од општ матичен некој ден и стра одмор дотрошувај ако имаш зошто инаку ќе ти пропаден ако не се искористи пред 30.06.
Тие што ги имате, како ги прекинавте дабростонот? Пиев заради крварење од хематом во почетокот и сега во 22 недела Димчев ми вика нема потреба веќе да ги пиеш ама не го прашав дали наеднаш да ги прекинам. Немам ни хематом, цервиксот е супер, сите мерки се одлични.