Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Lina-Detelina

Lina-Detelina Популарен член

Се зачлени на:
    20 мај 2020
    Пораки:
    1.294
    Допаѓања:
    1.151
    4000 денари.

На curlyhair му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Doktor F

Doktor F Популарен член

Се зачлени на:
    9 мај 2017
    Пораки:
    2.552
    Допаѓања:
    8.259
    Да, се согласувам, сите сме имале ваков некој момент.
    Кој помалку кој повеќе...

На Bella_Stella му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Hijabigurll

Hijabigurll Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2018
    Пораки:
    1.107
    Допаѓања:
    1.495
    Screenshot_20221006-201455_Chrome.jpg Screenshot_20221006-201521_Chrome.jpg
    Здраво дали сте го конзумирале овој чај? Барав чиста брусница ама неможев нигде да најдам,иначе поради леукоцити во урина ми рекоа да почнам да конзумирам.

4. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.930
    Допаѓања:
    12.265
    Мислам можеш да си вариш сушена брусница, така ќе ти е најчист чајот, а плодовите после можеш да си ги изедеш.

На Hijabigurll му/ѝ се допаѓа ова.
  5. oblace1

oblace1 Популарен член

Се зачлени на:
    18 март 2013
    Пораки:
    2.494
    Допаѓања:
    8.992
    Да, ваков се конзумира за уринарни проблеми и помага.

6. lia22

lia22 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јуни 2010
    Пораки:
    1.457
    Допаѓања:
    3.397
    Da bravo za d-r Daneva iskrena.Samo ke kazam golem profesionalec i eve da ti dadam predlog i za drugi d-r so koi sum imala super iskustvo na Gak d-r Tofoski,d-r Kochoski,a za sestrite tamu no coment.

На Martka и mace89 им се допаѓа ова.
  7. Anturium

Anturium Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2020
    Пораки:
    3.294
    Допаѓања:
    7.934
    Купи си сушена брусница и вари ја како чај. Јас си правам така

8. Beatris

Beatris Популарен член

Се зачлени на:
    24 февруари 2011
    Пораки:
    1.049
    Допаѓања:
    2.366
    Од каде и каква брусница купуваш? Најчесто има многу шеќер во сушената, а сега на ладново сакам и јас да почнам да си правам чај.

9. Anturium

Anturium Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2020
    Пораки:
    3.294
    Допаѓања:
    7.934
    Не сум во Мк, ама зимам било каква не сум читала шеќер колку има. Секако го пијам чајот без шеќер и баш поубаво ми е кога е поблага

На Beatris му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Enci201

Enci201 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 август 2020
    Пораки:
    470
    Допаѓања:
    1.005
    Јас исто сум во странство и секој месец ми рече ендокринолог тсх и т4. А еднаш направивме и антитела, т3, т4 и тсх.

Јас порано само пола саат чекав после Еутирокс, а сега оваа ми рече 1 саат (ништо ни кафе, ни вода,ни јадење).
    Витамините со вит д 2000 попладне или навечер.
    Направи си испитување, мислам дека не е зафрканција.

Инаку, јас пред бременоста бев со Еутирокс 50, тсх меѓу 1-2. Сега сум 13 недела и уште сум во нормата 3,2 или така нешто.
    Не се зголемува нешто нагло.

11. le.soleil

le.soleil Популарен член

Се зачлени на:
    18 август 2011
    Пораки:
    2.009
    Допаѓања:
    6.748
    Заеби тие муабети сите се добри кој и да те пораѓа. Истово ми го кажа докторот што го барав да ме пораѓа дека е стручен а не можеше зашто беше на пат па еве ме шетам искасапена за живот со голема веројатност дека нема да можам да имам повеќе деца зашто ме оперираше некоја што се учеше на мене ваљда. Не сакам да исплашам некого нит да влијаам на нечија одлука ама не е сеедно кој ќе те пораѓа.
    За дотичната Данева, сигурна сум дека е стручна штом е толку фалена, ама кога јас лежев на Гак кај цимерката влезе 20 пати зашто беше ќерка на колешка а јас едно прашање и поставив зашто имав чудно крварење и ми рече дека тоа било за на трансфузиолог проблем не за кај нив?! Епа тој проблем ми запечали огромен хематом поради кој можев да умрам. Толку за нивната стручност и човечност и професионалност. Да им се плукнам.

На Martka и oblace1 им се допаѓа ова.
  12. Тина 36

Тина 36 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2022
    Пораки:
    98
    Допаѓања:
    123
    И јас ја имам истата настинка. Ме држи веќе 5 дена и денес ми е веќе подобро. Инаку температурата сама варираше до 37,9 до 37,2. Без да пијам ништо. Среќа не одеше над 38. Дури правев и ковид тест, ама излезе негативен. Се лекував со чај од камилица и цеден лимон со вода и мед. Само еднаш се напив парацетамол.

На 1209 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. lia22

lia22 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јуни 2010
    Пораки:
    1.457
    Допаѓања:
    3.397
    Zal mi e navistina za se ova shto si go pishala od odredeni d-r na Gak (te chitav chesto vo vontelesno oploduvanje,delevme ista maka)i jas sum nezadovolna od nekoi d-r i pristap prema mene imale krsh i toa od eden najgolem d-r PARDON prof.no ne bi go imenuvala koj koga gi gubev bliznacite me prati doma da si lezam
    D-r Daneva samo ednash ja nachekav na vizita tojde dodeka lezev na patoloshka na kratko samo i ok beshe,a kontinuirani pregledi na 2 nedeli vo tek na bremenosta koja mi beshe visokorizichna mi praveshe d-r Tofoski na koj vechno ke mu bidam blagodarna.

На mace89 и le.soleil им се допаѓа ова.
  14. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    7.422
    Допаѓања:
    47.767
    Пишав погоре дека ми стигнаа резултатите и се ми е во граници на нормалата, нема да ми менат доза за сега.
    Денес го видовме бебе, мислам јас го видов, маж ми припадна за јадење дека чекавме повеќе од 2 саата да ме примаат и само што отиде да земе нешто да касне мене ме викнаа, марфи.
    Бебе е супер, со се на број, според скенот нема видливи знаци на некој од синдромиве ама ќе чекам и резултатот од крвта за да потврдат. Не мрдаше многу, мрзливо, со прст у уста, едвај го размрда докторката да му измери се. Ми се стркала солзичка кога слушнав срце, не ми се верува дека е толку мало, а си е оформено. Според мерки два дена порано ми е терминот, точно на датумот на кој ме запроси и на кој се фативме, ако се задражи една недела може и ќе делиме роденден .
    Ми падна камен од срце, пак не ми е арно физички ама барем психа ми се смири. Инаку докторката мисли дека е женско, не може да потврди со сигурност ама 80% рече девојче е. Ќе го искористиме името изгледа.

На Martka, danichap, Enci201 и 8 други им се допаѓа ова.
  15. Misskirova

Misskirova Популарен член

Се зачлени на:
    25 октомври 2018
    Пораки:
    3.924
    Допаѓања:
    9.830
    Дечки д утро.
    Ајде малку упатете ме за трудничкото.
    Колку месеци е ? Уште е 9? Колку порано можам да го отворам? Дали можам пред породилно да земам боледување бидејки веќе не ми се работи...итн...фала ви :P

16. Perla*

Perla* Истакнат член

Се зачлени на:
    24 март 2021
    Пораки:
    213
    Допаѓања:
    352
    9 месеци е. 45 дена пред термин не можеш да отвориш боледување. Можеш да го отвориш само породилното.

17. Lavica2602

Lavica2602 Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2017
    Пораки:
    1.873
    Допаѓања:
    3.214
    Moze da otvori boleduvanje od opst maticen ili da iskoristi odmor. Clenkata ne e na patoloska, duri i vo takov slucaj moze posle prekinot na patoloskata da otvori boleduvanje 2 nedeli od opst maticen.
    45 dena pred termin e posledno sto davaat od fond ako e patoloska bremenost.

18. Misskirova

Misskirova Популарен член

Се зачлени на:
    25 октомври 2018
    Пораки:
    3.924
    Допаѓања:
    9.830
    Можам 28 дена пред термин?

19. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.226
    Допаѓања:
    40.613
    Боледувањето е 270 дена. Законски можеш 28 дена пред термин да отвориш. 45 дена даваат кај тие што се цело време на боледување. Ама убаво те посоветувале земи од општ матичен некој ден и стра одмор дотрошувај ако имаш зошто инаку ќе ти пропаден ако не се искористи пред 30.06.

На Misskirova му/ѝ се допаѓа ова.
  20. gothchick

gothchick Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2011
    Пораки:
    1.600
    Допаѓања:
    1.841
    Тие што ги имате, како ги прекинавте дабростонот? Пиев заради крварење од хематом во почетокот и сега во 22 недела Димчев ми вика нема потреба веќе да ги пиеш ама не го прашав дали наеднаш да ги прекинам. Немам ни хематом, цервиксот е супер, сите мерки се одлични.