Па да, ама планирам ете 8ипол да има, плус 2 недели одмор да земам бар полни 9 да има и да го пуштам во градинка. Многу е месеципол за мало бебе.
Ако си од Битола можиш кај Михајло на болница да напрајш скрининг..ем беспари е и детално гледа се и запишува
@Anturium ич да не се плашиш @Lina-Detelina како бе не ти пишал ништо, баш ме чуди? Мене сите скрининзи и за првото и за второто од Кристинка ми беа со детални извештаи, за вторите скрининзи цела папка и многу слики и од органи и од лице. Инаку ако сакаш да ти извади пишан извештај, со името твое и податоците цел преглед го има во компјутер, не мора пак преглед. Мене уште од 2015 за првата ме имаа запишано и сите податоци стојат кај докторката.
Како се погоди таа Кристинка баш на одмор. Ќе си барам. Има да го најдат и да го напишат имам и број негов, на вибер веќе му пишав. Се надевам ќе успеам да земам извештај.
Ми се јави сам, немам збор за понашањето и за тоа како поминав во тој поглед, се ми објасни, ама извештајов незнам... Ќе ми напише рече.
Каде се прави ова и дали е задолжително? Во кои ситуации го прават? Извини што те распрашувам но немам никаква информација.
Во болницата каде што ќе се порагаш. Мислам најчесто го прават само пред порагај, ама јас дека со запек и болки во стомак ќе ми прават почесто доколку имам потреба. Пример сестра ми не правеше клизма ни пред порагај зашто имаше брза и редовна столица, веројатно проценуваат кај кој треба
Има три степени на зрелост на постелка. Опасно е ако е 3 степен а си 20 недела. Ти ке се породиш а постелката ни 2 степен не е.
Како што ти кажа членката погоре не се стресирај да има нешто ќе ти каже гинекологот во безбедна зона си и да те породат нема гајле.
Усно да. А извештајот една реченица. Потоа бев на гак. Исто една реченица. Ако имало нешто ќе кажале.
Не се обвинувај.Цела бременост цигара немам запалено па и кај мене плацентата е стара,али се додекс протоците се во ред немаш проблем.