Извини, немав убаво објаснето. Гинекологот на секоја контрола ми испитува урина, а ете не најде инфекција а докторката исто направи контрола на урината другиот ден а не беше сигурна и прати во лабораторија, резултатите стигнаа за брзо, сум имала инфекција. Денес кај матичниот лекар пак ми правеа контрола на урината и ми рече немаш ништо а јас го замолив да прати во лабораторија. Така мислев посигурно е. Фала ти за советите, само се плашам да не му биде нешто на бебето, дека вторник е далеку додека видиме дали стварно веќе сме ја излечиле инфекцијата а други антибиотици не смеам да земам до тогаш.
Мене ми ги дадоа од лабораторија, не знам дали ги има во аптека. Ништо не е до четврток, ако е толку јака инфекцијата ќе имаш многу болки, нема да се трпи. Пола живот страдам од уринарниот инфекции, знам што зборам.
Тоа се лентите за урина што ги користат по лаборатории, ги има во аптека Пановски али незнам дали може да се купат од физички лица.
Вие со скратен цервикс, дали практикувате да имате односи? Еве веќе 2 месеци се воздржуваме со мм, либидо плафон, цервикс си стои 31мм цело време.
Дечки , дали ми е потребен скафандер или само некое кебе или плико? Денес бев да купувам,тотално сум збунета Моч пелени земав две , појма неам колку треба. Тетра да земам Земав хулахопки. Користевте тоа за зимски бебиња?
И кај мене беше исто јас правев редовна контрола кај мат гинеколог и крв, урина, уринокултира се излезе добро после два дена ме фатија многу силни болки во бубрезите и направив пак урина излезе дека имам бактерија па бидејки фати викенд не можев уринокултура пиев многу чај од брусница и вит Ц 1000 потоа болката ми се смири направив во понеделникот уринокултира кога излегоа резулатите беше се во ред, проширувањето го имам уште но за среќа болка немам, сакав да кажам дека и за еден ден може да се појави бактерија внесувај многу чај од брусница вит Ц 1000 и се ке биде добро а обавезно да си направиш уринокултура да бидеш сигурна сега вака не земај антибиотик
не знам кога ти е термин, мојата е родена декември, холухопки до сега никогаш и неам облечено, скафандер купив еднаш и го облеков од мерак ... земи си кебенца меки доволно ти е најдобронарен совет, надвор ја вадев со боди на долги, шпикозни, капче и ќебе, зимскиот дел од количката покриен
За таа недела со таа должина, мислам дека е скратен. Од 22ра до 32ра треба да е 35мм. Кај мене не се крати цело време е над 40мм, ама јас и од други причини не помислувам на односи, ама и кратењето ми има влезено во глава, колку што имам читано знае за многу кратко време да се скрати.
Јас лично со магнезиум, два пати на ден и ми помага. За киселини од се што испробав, а нема што не пробав, само газирана вода.
Ке ти се смачи уште 5 недели да издржиш а и за недела две си во сигурна зона, така да не се оптеретувај, со партал постелки, дупки и намалени протоци тераат до крај, се е индивидуално, ако е нешто сериозно ке забележат на ехо и доплер.
Јас кај и да е ке се породам и пијам мсгнезиум по потреба. Породилни контракции нема шанси да не се осетат од магнезиум.
Сузе да си идеш на второ мислење и да си провериш пак тероидна, многу голема дозава ми се чини мене. Јас сум со ТСХ 3, ја почнав бременоста со 5,65 и зголемна доза за 25 само преку викенд. Јас 4 год сум со дијагноза, првично ТСХ ми беше 17 па само 50мг ми дадоа и до пред 4м не ми беше зголемна дозата, а хормоните ми беа во ред освен тсх што се движеше до 5, ама тоа не е многу па ми ја задржаа таа доза се до бременоста. Ова 125/150 мене ми изгледа премногу, немој да ти направат хипер со дозава, иди провери и оди на второ мислење.
Јас сум 13+3 денес, 30 години сум, природно зачнато, не знам дали има некаква врска тоа. Резултати од тестот ќе имам за 14 дена ако е со низок ризик, ако е со висок ќе ми се јават во рок од 5 дена да правам Нифти, тука каде што живеам нифти е бесплатен ако имаш висок ризик. Жалам што си добила таков резултат ама мене докторката ми кажа дека и покрај постоењето на висок ризик на резултат веројатноста дека бебето ќе биде нормално е ногу голема, така да не се плаши ќе буде во ред.
Веќе бев да ме боцнат , во понеделник ќе ми бидат готови резултатите и ќе видиме колку се спушти ТСХ до тогаш ќе пијам од 100 мг. И јас сметав дека е преголема дозата уште од почеток али си викам докторката сигурно подобро од мене знае...
Мислам дека е од вклештен нерв, а за тоа магнезиум не помага баш баш. Бар ете не ми помага мене. А за киселините да, ми помага газирана вода, особено таа од Кам со лимон. Утрово е малку подобро.
Ок. Официјално имам страв од пораѓање. Како се ближи времето упрпана сум. Само на тоа мислам. Цела нок не спиев синоќа.....кажете ми жити бога , утешете ме нешто...како ке биде ,што ке биде,што ако ми се деси нешто