Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.525
    Допаѓања:
    38.738
    Јас се мачкав сега во втората бременост, немам стрии. Не знам дали е од него ама еден период ко имав чешање на стомакот само маслото ми помогна. И многу бавно се троши, повеќе од пола имам и сега се мачкам на цело тело.

На Звездичка30 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Звездичка30

Звездичка30 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 февруари 2022
    Пораки:
    677
    Допаѓања:
    914
    Да и мене ми се појави чешање и затоа го зедов ,со првото дете се мачкав исто и некоја недела пред да се породам испукав со стрии...

На kristina.k му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Mart3

Mart3 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 септември 2019
    Пораки:
    333
    Допаѓања:
    155
    Vo koja nedela go namestivte krevetceto? :$:hug:

4. Misskirova

Misskirova Популарен член

Се зачлени на:
    25 октомври 2018
    Пораки:
    3.803
    Допаѓања:
    9.198
    Па јас сега планирав, неделава или наредна.
    31+ сум

На Mart3 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Bebce ❤️❤️❤️

Bebce ❤️❤️❤️ Истакнат член

Се зачлени на:
    12 ноември 2021
    Пораки:
    1.098
    Допаѓања:
    1.559
    Јас уште малку ке сум 35 и не сум го наместила купено е се исперено само треба да пеглам и да местам ама викам имам уште време па се оставам за некоја наредна недела

На oblace1, Nela_21 и Mart3 им се допаѓа ова.
  6. Galicka

Galicka Истакнат член

Се зачлени на:
    2 март 2015
    Пораки:
    113
    Допаѓања:
    257
    Здраво! Јас да прашам за мекици. Од каде ќе нарачуваме? Некако поскапени мекициве.

7. Sienna_MK

Sienna_MK Популарен член

Се зачлени на:
    18 јули 2018
    Пораки:
    1.558
    Допаѓања:
    6.350
    Мила која положба на лежење најчесто ја користиш, дали на страна, полулегната?Во која недела прими прва доза за зреење? Јас сум 28 недела и си лежам од 16, има уште за лежење, само нека си раснат во меше,ќе се издржи некако.:)

На Ena0310 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Ena0310

Ena0310 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2020
    Пораки:
    535
    Допаѓања:
    659
    Ке ти пишам порака :l:

9. pikabu5

pikabu5 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2020
    Пораки:
    683
    Допаѓања:
    1.056
    Мешиња два три пати како на секунда како да имам сечење со нож накај препонот, можно е да се отварам или од што можи да е?

10. Misskirova

Се зачлени на:
    25 октомври 2018
    Пораки:
    3.803
    Допаѓања:
    9.198
    Дечки , тие што пиеле Фамосан , колку време ги пиевте? Недела ,две, или нонстоп?
    Во ремедика ми ги дадоа како замена за Нолпаза пошто се послаби, 2×1 ама не спомнаа колку времее

11. Lina-Detelina

Lina-Detelina Популарен член

Се зачлени на:
    20 мај 2020
    Пораки:
    1.294
    Допаѓања:
    1.151
    Тие се пијат по потреба. Кога ти е подобро не ги пиј.

12. idontwannabeyou

idontwannabeyou Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јануари 2022
    Пораки:
    179
    Допаѓања:
    170
    Над колку кила треба да бидат бебињата за да не ги сместат во инкубатор?:(

13. Tess36

Tess36 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2022
    Пораки:
    923
    Допаѓања:
    1.170
    Неодамна тука се збореше за безбедна/небезбедна козметика, па наидов на едно линкче и ќе го споделам, може на некого ќе му биде од корист. Има излистано доста брендови и со клик на секој од нив ги има производите кои се безбедни во бременост и доење и кои кога не се. Јас така си направив чистка на шкафчето, си ги проверив тие што ги имам дома кај спаѓаат, тоа што не се препорачува ќе оди на подарување. Знам дека некој ќе рече дека нашите мајки многу знаеле со што се шлапале, и можеби е во право, ама од друга страна тогаш немало толку избор, хемии и проблематични бремености, па доза на претпазливост не е на одмет.
    https://www.15minutebeauty.com/pregnancy-friendly-skincare-products.html

На elenaklasik му/ѝ се допаѓа ова.
  14. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.986
    Допаѓања:
    110.476
    Јас мислам дека митот Во наше време завршува со моментот дека они немале интернет па да читаат за искуства и затоа сметаат дека во нивно време немало такви работи. На пример во нивно време децата кои им умирале од менингитис кој го лечеле со облоги ладни на чело најчесто мислеле дека умираат од уроци. Децата исипани ко со сипаници по тело од храна, сметале дека се исипани од некоја нечиста што ги видела... не прочитале никогаш за алергии и за нив не постоеле. На колешка детето и јавило алергија на банана, ама на кој да му текне дека е од бананата. Скоро 3г се правело бумбар кога и да јаде банана, ама среќа у несреќа тогаш немало толку многу банани и ретко јадело, па кога потпораснало доволно само да каже, сфатиле бидејќи им кажало дека кога јаде банана го чеша се па дури и устата внатре, ама пак они со алергија не поврзале, туку од хемикалиите што ги прскаат. Исто и со козметиката, ај што немало толку многу, па и не користеле нешто посебно, ретко која со павловичева со капки ад се мачкала и тоа било врвот. Не знам, некако се идеализира тоа време а уствари многу малку знаеме бидејќи сите го величаат а никој не ги кажува реалните ситуации. Најпрост пример, баба ми и дедо ми им умреле 5 машки деца, баба ми имала ретка крвна група и некоја генетска болест која создава антитела некои кои ги напаѓаат машките плодови само, од 9 деца 5 машки сите умреле, ама за нив тоа било клетва од бившата вереница на дедо ми. Може па и поубав е таков животот, од кај да знам.

На O.l.i.v.a, *malenavolena*87, anngelique и 6 други им се допаѓа ова.
  15. Girlbtz

Girlbtz Истакнат член

Се зачлени на:
    22 октомври 2021
    Пораки:
    76
    Допаѓања:
    180
    Bremena sum 11nedela so ivf. Imam patoloska bremenost ovoj mesec bev pod firmata od koi gazdata mi prefrli plata koja morav da mu ja vratam,isto sega mi bara da si gi platam pridonesite sama . Mi se zakanuva deka mozel da me odjavi ? Ova nedela sum veke pod fondot dali toj seuste ke treba da mi plajka pridonesi?

16. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.747
    Допаѓања:
    77.085
    Мислам дека нема врска килажата, побитни се неделите. Битно е да се развиени бели дробови, ако е порано од 35, 36та се прима инекции да созреат убаво белите дробови. Имам пријателка 2600 некаде се роди малото, 9ти месец и не беше во инкубатор ич. Мислам на @Bebulleee првото е помало родено во 9ти и тоа не беше во инкубатор.

На idontwannabeyou, mal.ecka и MilaSs12 им се допаѓа ова.
  17. Bebce ❤️❤️❤️

Bebce ❤️❤️❤️ Истакнат член

Се зачлени на:
    12 ноември 2021
    Пораки:
    1.098
    Допаѓања:
    1.559
    Дали си на определено или на неопределено работно време како прво боледување до 30 дена исплаќа фирмата и немаат право да ти ја бараат платата, и јас сум на патолошка со инв сум и имам ризична бременост сега незнам кој ги плаќа придонесите за тие месеци стварно не сум запознаена но кај нас во фирмата скоро секоја трудница е на боледување можам да кажам и без причина но никогаш не се изреагирале на никој, ама сега по закон ако си на неопределено работно време неможе да те одјави.. како бе можат да постојат такви "газди" без чуства

18. Misskirova

Се зачлени на:
    25 октомври 2018
    Пораки:
    3.803
    Допаѓања:
    9.198
    А нема кога ми е подобро :D
    Него да ви се пофалам,денес бев на Бит пазар на една продавница за бебиња внатре кај женскиот пазар.
    За 4500 купивме свашта.
    -Оградици со постелнина и јорганче за 1300 ни ја даде преубава
    -Кебе дебело зимско за 600
    -Плико
    -секакво бодиња и шпихозни и тоа дебели по 300 денари
    -чорапи и хулахопки
    -тетра пелени по 50 денари
    -бањарче
    И така малце по малце се спремаме

На *malenavolena*87, Lina-Detelina и Тина 36 им се допаѓа ова.
  19. Girlbtz

Girlbtz Истакнат член

Се зачлени на:
    22 октомври 2021
    Пораки:
    76
    Допаѓања:
    180
    Na opredeleno sum

20. jance

jance Истакнат член

Се зачлени на:
    6 декември 2011
    Пораки:
    236
    Допаѓања:
    109
    Човек мене често ми е веќе оваа болка, дури кога ке ме фати си тера не ме пушта, предходно како тебе беше нормално, а за сега баш неделава ќе одам на преглед да видам шо ке кажат, инаку 9ти влагам