Se porodiv devojki. Ne mozam da opisam kakvo e cuvstvoto. Ja sakam poveke od se na svetot, se osekjam blagosloveno. Site da docekate
Ќе полудам луѓе со стомаков веќе, ништо не можам да јадам пак, подуваност, гасови, тежина, желудников во грло ми е, само што каснувам нешто грозниов вкус се враќа во уста и ме тера на повраќање. Ништо не ми даваат тука во аптека за киселини, сода пијам не помага. Јадам по малку, почесто, јадам здрави работи, барем пробам да јадам ама се чини ништо не помага. Гладна сум цело време, станувам во сред ноќ мртва гладна и воедно ми се гади и не можам да јадам. Кажете некој совет вие којшто минавте низ ова, нешто, било што ќе помогне, очајна сум. Пробиотик ќе помогне?
Ista bas ista sum, nemozam da spijam nonstop sum gladna a nemozam da jadam.Cudno ova vaka mnogu macno I nisto ne mi pomaga.
Нека е жива и здрава! Да пробаш со минерална вода? Најди цака што ќе ти упали, не знам, ѓумбир, минерална, лимон, некои переци, било што. Батали здрава храна ако не можеш. Колешка на работа која се хранеше баш она здраво здраво во бременост можеше само бурек на почеток и тоа јадеше. Не сеа да гнетеш само сендвичи и буреци, ама па најди тоа што ти одговара и тоа јади. За вкусот грд во уста мене само минерална со вкус на лимон ми помагаше и коцки ѓумбир зашеќерен. Мамасита го направи првиот шопинг за бејбисито. Нарачав де. Од Мапет. Ај да видиме дали ќе ни се погоди. А со оглед на тоа што дома се чисти и реновира се извадија еден тон алишта од бато, ако ви кажам дека има 3 продавници да наполнам, вие ќе ми речете не бе што ти е, овде има за најмалку 5. Да завршиме денес со дневната и кујната и вечер на чисто да ги распоредам по возраст пошто пикани ми се како му дојде. Братучетка ми ми најави дека ќе ми даде и она алишта, јатрвава и она рече дека имала уште нешто да ми даде, така да сме спремни и опремени само за џиџе и за лепота ако купувам иначе нема потреба повеќе да се купува. Е количката ќе мора да се сменат тркалата ама маж заборави нормално да ми ги сликнам и не ги испратив во Фри он, ќе се симнам денес до подрум да проверам. Инаку мајка ја искористив до максимум. Ич не ме слуша и само си измислува работи, ама мајка е, ќе се потскараме, ќе се смириме после. Битно добар дел од работите се завршени, денес би требало да се доврши се. Е после ќе ни остане да одржуваме и да средуваме само до доаѓање на бебе, а тогаш богами и ќе си викнам една жена да ми исчисти пред да дојде чоекот. Со ова бебе некако ем сум поактивна, ем сум позафатена, нормално со голем батко и обврски, ама па некако поорганизирана сум. Со бато ем дома бев пола бременост и ништо немав спремно. За се се трчаше коа се породив. Е додуша ми фалеше тој месец кој не го издржав трудна. Убав ден мешиња, јас ранорано денес ич не знам да спијам насабајле повеќе. Ќе кркнам со мајка едно кафе сега па да направам за појадок нешто за внучка и дете, после сме на роденден.
Б6,мене ми помагаше,Добра вода со ѓумбир,значи пробај ѓумбир со лимон,мислам читав таков вкус е нормален кај трудници и се губи со тек на време. Мило ми е што е добра бебка
Бејк ролс, соленки или некои крекери да пробаш, првото тромесечие само на нив живеев а ми помагаа и при утрински мачнини.
Јас ја родив ќерка ми 2.580 во 37 недела, и ниту стана збор за инкубатор. Се беше во ред. Докторот прво ја оцени со 10, потоа ми вика морам со 9 заради килажата, инаку се беше супер.
Vo 14 nedela cervkisot mi bese 40mm izmeren so abdomenalno eho. Pred nekoj den vo 20 nedela na skriningot mi go izmerija so vaginalno eho ednas 2.8, pa 2.6, pa 2.5 pa 2.7 i na kraj zedoa prosek 2.6. Mi kazaa deka mi e skraten no deka ne e premnogu na granica e. Mi dadoa magnezium 3 pati na den i bryophyllum tableti za dzvakane. Mi kazaa da miruvam ne tolku strogo minimalna aktovnost. Za 10 dena treba povtorno da go izmerat. Zagrizena sum. Znam deka ve ima mnogu so toj problem. Strav mi e da ne se skrati uste. Bebeto go osekjam nisko kaj bikini zonata. Strav mi e od udarite da ne se otvori.
Со мирување и соодветна подршка(јас утогестан вагиналетки ставав) може и да се зголеми, мене ми беше намален 2.1 цм се врати до 2.8 цм ама ова во 29 недела беше а се породив во 39та полна. Кога мирував лежев во главно на лева страна или полулежечка позиција, не знам дали тоа има некаква врска.
Mene ne mi dadoa utrogestan ke vidime na slednata kontrola. Dali e mozno bolkite koga kivam i kaslam dolu da se od skratuvanjeto ili sepak e ligament.