Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. Ив10

Ив10 Истакнат член

Мешиња здраво, едно прашање на уринокултура ми открија ешерихија коли бактерија инаку сум 37 недела.до сега ниту еднаш не ми се појави па да прашам дали имате искуство со оваа бактерија и што имате примено?убав ден

2. GIGI69

GIGI69 Истакнат член

Честитки :inlove:
    Здрави и живи да сте :inlove:

pilence23 likes this.
  3. jance

jance Истакнат член

Јас во 1во тромесечие имав, со антибиотик една кутија се среди, (не ми текнува точно името но некој познат беше), инаку 3пат ми е да фатам ваков вид бактерија и со терапија ми се средувало.

4. GoldLeo

GoldLeo Популарен член

Дали на некоја и кажале дека изгледа поголема за месецот што е бремена?
    26+4 сум, значи скоро крај на 6ти месец и ми кажа еден човек дека изгледам како за 9ти.
    Прва бременост ми е инаку.
    Навистина немам несигурности или проблем со тоа како изгледам ама не е пријатно нешто вакво да чујам.

5. Mart3

Mart3 Истакнат член

Isto i jas koga bev kraj 6ti pocetok 7dmi mi imaa iskomentirano kao demek lele ti za pogolema licis debela si, treba na dieta da si :^) ic nemoj da se sekiras uzivajsi jadisi so sakas jas taka pravam sega pa za slabeenje i vrakjanje u forma posle bremenosta samo ke si dojde toa koga ke nema da spieme, i koga ke nemame vreme za jadenje salam :lol:

GoldLeo likes this.
  6. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

@Doktor F честитки! Жива, здрава и благословена да е! ❤️

Rtulka likes this.
  7. fana

fana Форумски идол

Rtulka likes this.
  8. anngelique

anngelique Популарен член

И мене ми пројде како во бунило, не го ни памтам а претходно се туфкав 3 месеци , дека лежев и само на тоа мислев:D. Е после пораѓај почна интересното за кое што ич не бев спремна :rofl::whew:

Martka, Rtulka and Lavica2602 like this.
  9. danichap

danichap Moderator Staff Member

Ехе хе, колку често сум слушнала. Сигурно ли е само едно, не две, дека сум како пред пораѓај итн.

GoldLeo likes this.
  10. Miss_S

Miss_S Популарен член

Мене пак обратно. Ептен мал стомак за месеците имам барем досега и постојано од постарите добивам коментари да јадам многу, кај растело бебето, дали сум сигурна дека е се во ред. Не дека не ме нервира тоа ама се трудам до максимум да игнорирам.

GoldLeo likes this.
  11. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Мене од 7 ме чекаа да родам. :D

GoldLeo likes this.
  12. Misskirova

Misskirova Популарен член

Девојки дали ви е позната Јасмина Челебиева од Чаир?

13. gothchick

gothchick Популарен член

Колку е опасно тоа спиење на грб? Секоја вечер заспивам на страна и се трудам да сум на страна, но мноогу често се будам на грб. Имам перница, се потпирам и немам место за да се свртам, ама што правам во сон, како ја буткам за да легнам сепак на грб не знам. И секое сабајле се будам со нервоза и страв колку сум спиела така и дали може да му наштети на бебето.
    Иначе сум 23 недела, не ми е баш мал стомакот ама не осеќам проблем ни во дишење ни болка некоја дур лежам така. Намерно не лежам така, туку ете несвесно се преместувам и покрај една трудничка перница и 3 обични околу мене(facepalm)

14. fana

fana Форумски идол

Ич не е опасно. Се додека можеш така да спиеш, спиј си.
    Кога бебето ќе е големо многу ќе притиска на главните крвни садови и ќе ти зафали воздух и сама ќе се завртиш на страна.
    Јас од кај 7ми месец не можев да спијам на грб бидејќи ми беше многу тешко да дишам така.

gothchick likes this.
  15. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Дур можеш спиј на грб, кога ќе стиска на дијафрагма нема да можеш колку и да сакаш.

Зарекла се свиња да не јаде го*на! Нели завршив со чистење и средување минатиот пат, како да не бе. Генералкава божем мајка ми дојде да ми помогне јас да не фаќам, вчера направив што направив пак пола кујна јас ја средив, наваму натаму и еве ме сега капната. А синоќа и стомак ме болеше. Па си пишав на работа дека ќе земам ден и еве ме демек да одморам средувам алиштата на бато за бебули. Имам алишта мислам дека за 4 бебиња паралелно да изгледам, тоа е боди, тоа е тренерки, тоа е шпихозни... жал ми е ептен некои нема шанси да ги облече мислам, ќе размине сезона, ама добро, да сме живи и здрави. Ќе ги износи па некои што тогаш едвај по 1 ги облекол. Мислам дека освен некоја шпихозна, ништо не ми е потребно, зошто за мало бебе тоа најмалку имам, дека синко се роди пролет. Инаку сфатив дека колку год ти си се трудел околу тоа да се сочуваат некои работи, не сите пазат. Давав на една јатрва алишта, јас не знам како е возможно пижами да се исфлекани од манџа, жути флеки од манџа, еве не ми е јасно. Преубави памучни алишта бели што сум ги пазела баш, целите се флека до флека. Од дел ни храната не е тргната. Малце ми е криво, ама не требало да давам, тоа е. Врвот е на вреќичка за спиење кога видов флека од ваљда манџа е, не знам, жута мрсна флека. Е како бе така... Ама ајде, алишта се нема да се нервирам за нив, сега бебе како ги расте така ќе одат во донации, пелени пеглани, одма ќе давам, нормално тоа што е за давање. Ќе си сочувам пар работки да ми се како спомен и се ќе дадам, се угушивме во алишта.

Инаку мене секретов ужасно ме иритира. Како се справувате со секрет мешиња? Оваа бременост сум многу осетлива на мириси, па ако не сменам на пола ден гаки мене ми мириса гадно, а нема некоја боја или текстура, едноставно восест секрет. Дури во среда сум на преглед и обавезно ќе прашам, ама осеќам ќе ме тера да правам брисеви да видиме. А кој ќе иде до државна да носи брисеви аман заман. Не најдоа начин да не олабават бар нас трудните од тоа одење.

Туку од денес немам веќе двоумење, 7ми сум по било кое броење и веќе се поопипливо ми е породувањето. Како средивме сега па, богами станав свесна дека тоа е тоа, за максимум 3м ќе бидеме фантастик фор по дома, Дедо Мраз ќе има уште едно празно место за пакетче под елка од оваа година, се родил или не пред Нова година, небитно, он ќе добие пакетче ( најверојатно пелени ама ајде).

Убав ден мешиња, мојава работа крај нема, мајка довршува во купатило па да пивнеме едно кафе сега.

16. Misskirova

Misskirova Популарен член

Девојки ,каква спавака за во болница да земам? На долги ? Со наметка?

17. Anturium

Anturium Популарен член

Мешиња јас веќе не можам да ја издржам оваа опсипација. Ме уништи скроз. Во саботата правев клизма и од тогаш ете 2ри ден како не сум била во вц. Клизмата ми беше премногу болна поради хемороидите, а утре сум на преглед и сигурно ќе сакат пак да правам. Сакам да ја избегнам, но не знам како. Со утепав од пиење сок од ананас, сируп, компот од суви сливи, чаеви, ленено семе и овес, сливи на гладен стомак и ништо не помага. Нешто што ви помогнало, а да не е ова од горе набројаното? Веќе 2 недели пазам на храна, се ограничив со се што прави опсипација и па е џабе. Не можам повеќе. За хемороидите третирам со кантарионово масло само, вака не ме болат многу само кога се трудам да идам во вц ужасно болат. Се мислам да пробам и со чеп денес, не сакам клизма да правам утре :sweat:

18. pikabu5

pikabu5 Истакнат член

Мешиња кажувајте какви се вистинските болки? Стомаков почна да ме наболува и за во вц како да ми се оди ..

19. Estella

Estella Истакнат член

Ако си на гак ти даваат на прием и барем јас кога бев секогаш можеше да побараш да смениш. Јас лежев 5 дена веќе третиот си облеков моја со наметка ,ништо не ми кажаа.

20. Belabelinakinder

Belabelinakinder Форумски идол

Jas zedov prasaci od apteka od slivi na prirodna baza odam po ednas vo denot mi se cini ke puknam kako balon sum poduena

Anturium likes this.