Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    16.679
    Допаѓања:
    182.067
    Ај пробај вака
    Сварена киноа со кисело млеко и печурки внатре
    Одма ке отидеш
    Можеш и спанак да ставиш

2. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.930
    Допаѓања:
    12.263
    Па најдобро е на долги, оваа есен/зима со кризата не верувам дека некаде ќе биде ептен топло. Инаку, јас планирам и наметка да си земам.

3. Anturium

Anturium Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2020
    Пораки:
    3.160
    Допаѓања:
    6.810
    Печурките и спанаќот свежи да ги ставам? И какви печурки, од тегла или свежи?

4. Anturium

Anturium Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2020
    Пораки:
    3.160
    Допаѓања:
    6.810
    Прашок имам и јас некој со вкус на лимон е, ама во болница ми рекоа да не го пијам веќе не бил дозволен за крај на бременост, не знам зошто. Не прашав за сирупот и го пијам, се надевам и тој не е забранет

5. Lavica2602

Lavica2602 Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2017
    Пораки:
    1.873
    Допаѓања:
    3.214
    Da i se priklucam na @AngelOfArh so pribiranje spikozni. Vcera mi donese bratucetka mi edna vreka polna. Na nekoi od niv imase fleki kako sto kaza, ama za pravo sama mi rece da si odberam sto sakam i da ne se zamaram so drugoto. Toa sto nema da go koristam ke go dade na drugo mesto kade sto e potrebno. Mene mi e prvo dete, cekano so godini, si kupiv i jas nesto, ama mi bese za niz doma spikozni prvite mesec dva da pomineme, jas vaka barem ke kupam za doteruvanje. Majka ima cel kufer, ja cekam da dojde do kraj na mesec, pa togas ke odberam sto ke zadrzam a sto ke vratam nazad.
    22+3 :inlove: mi minuvaat nedelive brzo, iako doma si lezam generalno, znam da potstanam nekoj lesen rucek da spremam. So cistenje sum skarana, mm si prezede isto i pazarenje. Kon krajov na nedelava ke odam na merenje cervix, se nadevam deka se zgolemil (fingers) (vo najmala nadez barem da ne se krati) si naracav ligavki od aliexpress, pred nekoj stignaa i stegacite so pandelki :inlove: abe ljubov :l: :$ :inlove: uste ne sum nasla nekoe fustance ili kompletce da ja doteram za slikanje prviot mesec, dodusa najdov na George pantoloncinja i bluza ama first size cena 2600mkd :drunk: za edno oblekuvanje :rock: ludnica se cenive. I kolicki sto gledavme, ni kazaa (pred 2 nedeli negde bese) deka sega se edna cena a posle 1vi oktomvri nova cena so 4-6000 poveke..
    Imajte ubav den mesinja :hug:

На rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, Belabelinakinder, *malenavolena*87 и 2 други им се допаѓа ова.
  6. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.930
    Допаѓања:
    12.263
    Две лажици ленено семе во чаша вода и да кисне така цела ноќ. Потоа да го испиеш сето тоа, ќе ти помогне.

7. DaisyDoo

DaisyDoo Популарен член

Се зачлени на:
    26 октомври 2021
    Пораки:
    2.307
    Допаѓања:
    11.714
    Слично и јас бев. Последните две одења ми се горе долу нормални и мислам дека кивито и грозјето завршија поголема работа кај мене. Не значи дека така ќе продолжи.
    Сливите џабе.
    Матичната ми препорача сируп Duphalac. Не ми е испробан, дозволен е за трудници, ако не си дала шанса, пробај.

8. Anturium

Anturium Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2020
    Пораки:
    3.160
    Допаѓања:
    6.810
    Испробано, и со млака вода и со кисело млеко одстоен, не помага :(
    Тој е сирупот што го пијам, на почетокот во прво тромесечје многу ми помогна, сега ни од него нема абер а го пијам 2 пати дневно последната една недела :(

9. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.930
    Допаѓања:
    12.263
    Ах бе душичка, знам колку ти е мачно, ужасно е. А да пробаш кога ќе седнеш на шолја да ставиш некоја кутија под нозе, значи да ти бидат дигнати од под, викаат дека тоа помага да се оди полесно во тоалет. Можеби ќе успееш да одиш.

На Anturium му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Sienna_MK

Sienna_MK Популарен член

Се зачлени на:
    18 јули 2018
    Пораки:
    1.558
    Допаѓања:
    6.350
    Парафинско масло мила, мене доктор ми кажа и сега бидејќи магнезиумот ми помага не го користам, јас зимам по 3 супени лажици малку со благо во устата колку да го изгубам осетот дека пијам масло, инаку можеш и 50 мл, зависи колку имаш проблем, ама најдобро почни со супени лажици и до вечер треба успееш. Со лесно мила!:*

11. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.986
    Допаѓања:
    110.482
    Киви ама сосе лушпа да ги изедеш. 2 средни киви, исчеткај ги убаво од влакненца да се исчистат и изеди ги. Мене тоа ме спасува, не во бременост, вака имам јас тешка опстипација, и дете е на мене, по 1 недела не одам, ќе пукнам. Сега од магнезиумот сум ко под саат, сабајле у 6ипол и навечер у 8, вадам се од мене и раат.

12. mace89

mace89 Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2011
    Пораки:
    2.047
    Допаѓања:
    4.106
    Ако те боли стомакот а воедно и ти се стврднува појди на ЦТГ,али да знаеш дека и ако си јадела некоја храна што прави гасови може и од тоа да регистрира лажни болки, барем мене така ми регистрираше пред една недела

13. pikabu5

pikabu5 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2020
    Пораки:
    683
    Допаѓања:
    1.056
    Почна стомак мене да ме боли,се повеќе и реков тие болки се и легнав малку се истуширав и престана хахахах . Сега ќе чекам да видам како ќе ми биди..

На mace89 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Anturium

Anturium Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2020
    Пораки:
    3.160
    Допаѓања:
    6.810
    Фала ви на сите ќе пробам се што пишавте а не ми е пробано. Сега пак пиев ленено семе со млака вода стоено, па се надевам до вечер нешто од тоа ќе помогне :(
    @Sienna_MK имаш слика од маслото да ми пратиш да видам дали ќе го најдам тука? Да дојде мм од работа земам колата и одам во потрага на се што пишавте, а немам дома. Фала ви на сите, ќе пишам ако помогне нешто :l: Се заинатив дека утре нема да правам клизма, ќе успеам :muscle:

На DaisyDoo, Sienna_MK и Iris-1234 им се допаѓа ова.
  15. Shekjer

Shekjer Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2015
    Пораки:
    285
    Допаѓања:
    742

Цел живот со таа мака, сливи ќе помогнат два дена третиот нема. Види купи крушки ,2, 3 крушки на гладно тие зеленките мислам дека ќе ти помогнат (fingers)

16. Sienna_MK

Sienna_MK Популарен член

Се зачлени на:
    18 јули 2018
    Пораки:
    1.558
    Допаѓања:
    6.350
    Повели мила, се надевам нешто ќе помогне.:*Само кажи во аптека парафинско масло и ќе ти дадат, ги има од повеќе фирми;)
    DF987668-5834-4CB1-8DCE-48F939E927F2.jpeg

Последна измена: 10 октомври 2022
  17. Suze18992

Suze18992 Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2020
    Пораки:
    1.129
    Допаѓања:
    1.597
    @Anturium пред две три недели го имав проблемов у тек на ден што се не пробав и до вечерта се олеснив . Магнезиум директ, сок од цвекло , кафе турско , компот од сливи , јогурт со чиа и ленено. Значи се ова у ист ден :)

18. Misskirova

Misskirova Популарен член

Се зачлени на:
    25 октомври 2018
    Пораки:
    3.803
    Допаѓања:
    9.201
    Него...ај кажете ми за надоместокот кој го даваат за прво дете. Како и што се поднесува и каде.

На oblace1 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Lina-Detelina

Lina-Detelina Популарен член

Се зачлени на:
    20 мај 2020
    Пораки:
    1.294
    Допаѓања:
    1.151
    Здраво жени. 22+6 сум. Од кај 20та почнав да ги чувствувам Бракстон хикс, ако може така да се наречат. Прво како слаби менструални грчеви ги имав. Овие денови ги чувствувам пак така, ама и погоре, и кога се движи бебе ги чувствувам. Мислам дека неколку пати имав и стврднување ама не на цел стомак на одредено место кај што прво бебе сум го осетила да претка. Исто и гасови ми се јавуваат после нив.
    Дали се ова Бракстон Хикс? Не е ли рано за нив? Од кога вас ви се јавиле прв пат?

Прво дете ќе ми биде, и нормално се плашам.

20. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.930
    Допаѓања:
    12.263
    Тие се. И мене ми се појавија околу 20 недела особено при нагли движења. Докторката ми рече дека е сосема нормално. Опасно е ако се појават на точен временски интервал и ако се проследени со болки, инаку скроз се безопасни, само што се непријатни.

На Lina-Detelina му/ѝ се допаѓа ова.