Да , да ти кажам право јас во кревет и јадам .. ама бев преплашена па не мрднав 10 недели, само до вц и прегледи. Сега малку се опуштив со едната нога сме во сигурна зона. Примив инекции за зреење, и да истата терапија, утрогестан магнезиум, прогестерон депо до 30та после ми прекинаа, и Ферона капсули. Не се плаши, немаш многу за лежење..ќе издржиме
Јас бев слично како тебе со цервикс 1цм од 22ра недела и истерав до 38+5 и кога ми го извадија конецот бев 5 прста отворена и се породив за 2 саати од прием
Ти си имала серклаж? Мене ради внатрешна инфекција не ми препорача серклаж ама ете можело и така да се истера. Ми вика докторката на крај ќе ти треба провокација Ако само да стигнеме до крај
Здраво 35+3 сум имам некој менструални болки а болки во половината немам пред 1 саат така почнав да осеќам нели е рано за такви болки за цтг имам закажано дури за во четврток 20, нека ми кажат веќе искусните дали е нормално инаку треба царски да се пораѓам па треба и дата да си закажам а ова сега малку ме плаши
Има и такви случаи што на крај и не се отвараат сами а пола бременост ќе стрепиш и нема да мрднеш од кревет
Jas za prvoto bev kaj Blagojce sega uste ovoj pregled ke mi bide kaj Tase i ke se prefrlam kaj nego pak nezamenliv e samo ko ke go.vidis taka nasmejan pozitiven so dusa ke cekas da odis na pregled
Ке морам тука зашто во другите групи не ми враќаат после нека го преместат мислењево... На маж ми бурмата се искривила малку. Бело злато е ,обична....можно е за толку брзо? Може да не излажале дека е злато? Од чаршија ја земавме..и сега да ја однесам ке ја средат?
Ништо страшно мила. Сега ради хормоните ти се јавила, земи си чај од брусница пиј, по едно лукче на гладно одсабајле и најверојатно и вагиналети ќе ти дадат. Ќе помине брзо само редуцирај благо
Фала мила. Матичниот ми кажа некои вагиналети Макмирор, а докторката што ми ја води бременоста Канестен. Не знам сега кои се подобри. Некој ако има искуство нека сподели? И двајцата кажаа немало потреба да се повтараат брисеви, што ми е многу чудно.
Во која недела се зимаат последни брисеви ? И дали исто со тоа железото? Многу ми е страв да ме чачкаат долу... Ни цервикс више не мерам, колку е толку е ....
А каде го чувствуваш, ти се случува да го чувствуваш ниско? Јас еве пак ниско го чувствувам, дури ме боли на бешика и јајници. Неколку недели си беше горе околу папок, само тука ја чувствував.
Леле апетит на макс, а ми стежнува од 5 залка и после 15 минути пак ми доаѓа желба за ново нешто. Сега па и со скриениов шеќер како за инает повеќе ми се јаде, ама се што не треба За кандида(всушност за било која бактерија и инфекција) мораш течности многу. По можност незасладени. Јогурт исто така и пробиотик. Другото веќе ти кажале да не се повторувам. Не. Рубеола, цитомегаловирус, токсоплазма, херпес симплекс. Ај добар ден. Денес петок убав ден. Се видовме со бебе и се си е супер. 870гр станал и мрда ли мрда. За разлика од оред две недели кога беше карлично, сега беше свртен со глава доле. Лиенцето се гледаше многу убаво, ни го покажа без проблем, уште да се насмееше. Ама денес растур ме направи. Толку удари и клоци незнам дали сум добила до сега. Цело време скока стомакот од некоја страна. Се е под контрола, па добив дозвола наредна недела да одиме малку на планина. Повеќе за детево ми е, ама убаво ќе ми дојде свеж воздух и мене. Имајте убаво попладне и убав викенд.
Има некоја бројка ама преситна е не ја гледам..башка и сертификати не ни дадоа тогаш....ваљда не лажат за толку