Ви се случило ли да имате константни болки скроз ниско, како со нож да ве прободува? Почнаа од ноќеска околу 3 саат и не престануваат, не се грчеви, туку само како нешто да ме боде. Едното бебе го осеќав дека клоца таму, сега се смири, ама болките останаа. Пиев и магнезиум и спазмекс и не се смирува, не знам дали е можно да е некоја инфекција, а немам никаков исцедок.
20+ сум, многу е рано. Најчудно е што болката е само на едно место, не менува. Дури во четврток сум на скрининг и мислев конечно првпат нема да имам вонреден преглед меѓу закажани, ама ако профолжи вака ќе морам
Јас имав некаде од 16 недела до 21 22 некогаш повеќе некогаш помалу ама еднаш во 20 ко ме фатија мислев готово ќе се породам ама нормални болки биле така докторот ми објасни па ми поминаја пијав магнезиум по 400 на ден сеа пак имам грчеви и стврднувања и сум 28 недела мир да се нема пукнав веќе незнам како ќе издржам и плус голема паничарка сум незнам што ќе правам.
Мене скоро ми беше така, десната страна не ја осеќав, неможев ни асално да седнам ни да одам, бев на ехо десниот лигамент ми беше истегнат од што бебе си фaтило положба таму. И уште ме боли чат пат ама ете кај мене беше тоа. Гуглај си Ligament pain during Pregnacy може ќе видиш дали баш таму те боли. Ако е тоа , тоа се нормални бодежи. Ако не ди мирна појди си на лекар.
Читав, делумно нешто ми се поклопува, стварно не знам како да ја објаснам болката. Сега се подсмирија малку, фатив некоја положба, почнаа да претаат бебињата пак, па се надевам дека ќе е ок, ако не во понеделник на лекар.
Нема полошо од паникава, ама посилно е од нас. А и како да не паничиш кога секој ден нешто различно се случува и се ти е непознато. И колку и да ти викаат дека се е тоа нормално, не можеш да се однесуваш нормално со константна болка.
Еве ме мене...имав мерак за пешачење,па тргнавме со мм од Ѓорче до Лептокарија....не прашувајте...цела карлицата ме боли! Ама цела...и тоа убаво ме боли.,ама највеке половина..не се трпи незнам что да правам....А си реков ај убаво викаат било да пешачиш на крај а јас ве
Ти до Лептокарија, јас од дома до Галакси, тоа е некои си 800 метра, јес да со попатни застанувања и до Нец и до Степ и во книжара, ама 2 часа одев... Едвај се движевме. Ти па до Лептокарија. Синко ме зезаше дека сум бавна. Смрт ми е одењево ама наутро нерасонета немам гајле, вака откако ќе заседам дома ми е мака. Јас иначе најдов преубаво шпихозниче, новогодишно такво, јер ќе родам нели бебе у очи Нова година, ама само 3-6м има, големко некако. Лани преубави имаше, годинава јок. Ќе барам уште, ептен ме бендиса ова, не е памук, ама нема да го облакам на голо секако, ова за врз алиштата ќе биде, ама пак, сакам да му е таман и поприроден материјал.
И јас денес саат време пешачење,со две паузи за на клупа и неможев карлицата да си ја соберам, дома едвај дојдов и легав три саати да се соземам! Катастрофа... Бебе ми е ниско,стомакот огромен и баш тешко ми беше, а вчера па немав мака - не знам како е можно нон стоп еден ден да сум комплетно крш со болки,а друг ден да сум ок
На ГАК и јас се изненадив даваат чисти и асални спавачи, за првото кога бев иаа едни грозни искинати со дупки и немаа за промена ама се оправиле ( ова од летото )
Чисти беа за чисти, ама испокинати, само големи броеви, тие "прозорците" кај градите кое се врзува кое не, крут материјал. Крш беа, а не дозволуваа да си земеш од дома. Влечките друга приказна.
Сестра ми така, со една партал, цели гради надвор, катастрофа, и однесов од дома и зеле да ја караат. Нејзе па и на крвава спаваќа не и даваа чиста, недела било, не им работела пералната а многу родилки имало. Коа им викнала таму, Ти кога ќе ти протече со гнасни гаќи ли седиш, или кога ќе ти се скине блузата со цицки надвор ли седиш, или дај ми чиста и здрава спаваќа или да не те видам поише овде да ми се издераваш. Демек нивните почисти од оваа од дома, перена на 90 и пеглана. Мало морген.
Kako ste mesina jas eve lezam denes malku se rasetav ama cel den imam bolki vo polovinata I na levata strana Kaj janjikot taka osekam 5 nedeli sum I nekoj den vcera bev na kontrola d dimerite mi se sredija imase pocetok na srceva reakcija se iznenadija i doktorot i sestrata sega za sega e se ok si prodolzuvam so terapija uste dve nedeli
Јас и од дома си носев никој ништо не ми рече, а може мене што ми ги даваа спавачите беа зачувани дека поситна