Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.984
    Допаѓања:
    45.726
    Ве читам и страв ме фаќа како ќе издржам до крај јас со болки во половина нози, мене уште сега ме убива карлица. Неделава ме убија на работа, никаква емпатија да се немало, 47 саата имам цела недела, е со утре, е утре не одам на работа, болна ќе сум. Кога ме преместија во другиов бар, услов ми беше без дупли смени и 40 часа макс, како да не кажав. На нозе цел ден сум, како демек пауза 10 мин на секои два три часа ама тоа не е одмор. Ако не издржувам во иднина не знам како ќе се снаоѓаме, страв ме фаќа, со помалку работа нема да ни стасаат пари, со повеќе работа ќе ризикувам здравје. Ма ќе пукнам веќе, две години зборам дека сакам да се вратиме дома, сега кога најмногу сакам да се вратам и кога физички ми е потребно, јас не можам. Живот у странство сакав, ако.

Него дојдов друго да прашам, имам многу шлајм, со денови веќе како да ми е заглавен на грлото или градите, не знам што да пробам веќе, лекови, сирупи вајда ништо не смеам. Некоја идеја?

На mal.ecka му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.705
    Допаѓања:
    21.380
    Прашај во аптека да ти дадат некој сируп за искашлување на природна база, безбеден за трудници. Пиј млеко до прегорен шеќер и путер, многу течности, супи, чаеви, лимон. Инхалавија исто можеш. На тоа ми текнува во моментов.

На H.VAGA, mace89, mal.ecka и 2 други им се допаѓа ова.
  3. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.984
    Допаѓања:
    45.726
    Прашав за сируп, не ми дадоа, абе ништо не даваат тука, наводно ништо не е безбедно, ама тука и за антибиотик треба да си пред умирање за да ти дадат. Не пробав уште млеко со шеќер, друго се пробав ништо не помага, ќе пробам и ова. Фала ти

На Bella_Stella и mal.ecka им се допаѓа ова.
  4. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.589
    Допаѓања:
    5.936
    Здраво

дали сте сакале бебе и се случува чудо,и сепак ома некок страв/трема во вас ?
    Помисла како ќе биде,што ќе биде итн. ?

5. Miss_S

Miss_S Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2022
    Пораки:
    3.625
    Допаѓања:
    7.516
    Мислам е сосем нормално. Еве јас со планирана и очекувана бременост и веќе скоро 22ра полна недела сеуште сум со мисли, дали ќе е се во ред. Веќе почнавме некои ситници да купуваме, па со мисла да не е рано. Па зошто толку често мрда или зошто го нема со часови да го осетам и мал милион прашања и сомнежи. Плус дополнително од околината коментари - како зошто би оделе во државна клиника за пораѓај, таму е страшно. Па зошто не посетите ваков или таков доктор или ваков или таков тест. И без тоа доволно си имаме "стравови", вака уште повеќе ама си мислам дека најнормално е тоа.

На Mart3 и SunnyGirl2 им се допаѓа ова.
  6. Enci201

Enci201 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 август 2020
    Пораки:
    470
    Допаѓања:
    1.005
    Охоо, и те како.
    А откако ќе се роди, допрва тоа ти е страв и трема. И недоумици... :))

На H.VAGA, mace89, Rtulka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. DaisyDoo

DaisyDoo Популарен член

Се зачлени на:
    26 октомври 2021
    Пораки:
    2.307
    Допаѓања:
    11.714
    Од мисла не можам да се израдувам како шо треба. Ич, ич не сум опуштена.

Ама покрај стравот, тремата, несигурноста, осеќам и благодарност што сепак се случи.

На Freckles., H.VAGA, Bella_Stella и 3 други им се допаѓа ова.
  8. sun995

sun995 Популарен член

Се зачлени на:
    12 октомври 2017
    Пораки:
    522
    Допаѓања:
    1.140
    Maz mi vcera u siti mol da mozese ke me potepase ama mnogu go zasakav kompletov za iskacanje od bolnica i gore so kjebence ne gi zalam tie 1200 den 9BF8F180-A51D-44B1-BE3C-3BFEBE1E8616.jpeg

На ivance.., Starchild, АнаМаријаД и 6 други им се допаѓа ова.
  9. Rtulka

Rtulka Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2020
    Пораки:
    1.506
    Допаѓања:
    2.917
    Па и не е скап, јас од Тила купив беше 2200 ама си траам, не пријавив!:D:D:D

На sun995 и Suze18992 им се допаѓа ова.
  10. Bebetoo

Bebetoo Популарен член

Се зачлени на:
    7 мај 2020
    Пораки:
    1.347
    Допаѓања:
    3.081
    Најпозитивен во болницата е Владко, незаменлив, немам збор што би го опишала.
    Долго сум кај него имам правено и киретажа и лапараскопија и пораѓај. Кога одам кај него се чуствувам како да сум со некои врски од толку позитива:)

Уф баш ми фали темава, ја нема екипата моја кога ќе влезам повремено и се чувствувам како туѓинка:D
    Со лесно женски:inlove:

На Freckles., Nala37, Rtulka и 5 други им се допаѓа ова.
  11. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.705
    Допаѓања:
    21.380
    Реално ретко кој сирип, па и да е на природна база се тестира на трудници. Мислам генерално за било каков лек е така. Затоа за многу од нив се оградуваат и викаат дека не е докажано дека немаат негативно дејство во бременоста.
    За бел слез баш читав сега, сируп или чај знам помагаат за искашлување. Ама за трудници нема истражувања како влијае, дали смее или не. Млеко со шеќер повеќе е за ако те боли грло, ама немаш штета, се надевам и за кашлицата ќе ти помогне.

На mace89 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.984
    Допаѓања:
    45.726
    Немам кашлица, бев болна, синусите ми беа воспалени и ми се слева од нив во грлото, имав и предходно ваков проблем, особено напролет кога реагирам на алергенси, ама тогаш пиев сируп и ми помагаше, сега не знам дали да пробам. Цимерката е фармацевт, вика да пробам еден што го има тука, вика дека најверојатно е безбеден, ама шубе ми е…утре ќе пробам со инхалација со ментол, може ќе ми помогне.

На Rtulka му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.705
    Допаѓања:
    21.380
    Јас на ‘најверојатно’ не би се возела искрено. Ти си одлучуваш, ама пробај прво други алтернативи што се докажано безбедни.
    Јас си имам мака со алергија и алергиски ринитис, па не си дозволувам антихистаминик да пијам иако некои доктори го даваат ако не можеш да трпиш. 90% од времето сум со затнат и растечен нос, ама ќе издржам.

На АнаМаријаД, H.VAGA, Rtulka и 3 други им се допаѓа ова.
  14. Ив10

Ив10 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 февруари 2022
    Пораки:
    306
    Допаѓања:
    188
    Здраво девојки, имам едно прашање од денес сум 38+1 недела, ама вчера имав многу исцедок со жолто-зелена боја и малку ме фати страв..утре понеделник имам преглед ама некако ми е на мисла да не е опасно за бебето..благодарам за одговорот

15. Misskirova

Misskirova Популарен член

Се зачлени на:
    25 октомври 2018
    Пораки:
    3.805
    Допаѓања:
    9.229
    Хелоу мами.
    Последниве две недели 31ва ,32ва нагло ми порасна стомакот и веќе секое станување и седнување ми е тешко.
    Дека сега веке нема многу прегледи ми е чудно ама ваљда од наредна ке почнам со брисеви и нешто ке се дешава......
    Имам да докупам ствари ама ме фати мрза невидена....
    Имам страшна желба за цигари последниве неколку дена и тоа мислам дека се ближи крајот ме тера.
    .буквално Имам craving за цигара...ке издржам уште малку тоа е.....

16. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.418
    Допаѓања:
    18.659
    Оди на дежурен,не чекај до утре

На Rtulka му/ѝ се допаѓа ова.
  17. mace89

mace89 Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2011
    Пораки:
    2.047
    Допаѓања:
    4.106
    Мислам дека не е ништо страшно, и јас имав па брисевите беа уредни. Може да се работи за настинка, ако немаш чешање или црвенило не би требало да се плашиш, сепак отиди си деновиве на доктор ако ти се повторува

18. Mart3

Mart3 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 септември 2019
    Пораки:
    333
    Допаѓања:
    155
    Kako se spravuvate so iscedikot? posledno mnogu dosaden eee ne se trpi, od gakji menvanje.. 35+ sum brisevite cisti bea se koga bev posledno na kontrola.

19. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.705
    Допаѓања:
    21.380
    Никако за жал. Кога сум дома менувам долна облека, кога сум надвор секојдневни влошки. Друго нема.. :whew:

На H.VAGA, Rtulka, mace89 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. tanna13

tanna13 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 октомври 2013
    Пораки:
    74
    Допаѓања:
    82
    Здраво, како се справувате со болки во желудникот?