Ве читам и страв ме фаќа како ќе издржам до крај јас со болки во половина нози, мене уште сега ме убива карлица. Неделава ме убија на работа, никаква емпатија да се немало, 47 саата имам цела недела, е со утре, е утре не одам на работа, болна ќе сум. Кога ме преместија во другиов бар, услов ми беше без дупли смени и 40 часа макс, како да не кажав. На нозе цел ден сум, како демек пауза 10 мин на секои два три часа ама тоа не е одмор. Ако не издржувам во иднина не знам како ќе се снаоѓаме, страв ме фаќа, со помалку работа нема да ни стасаат пари, со повеќе работа ќе ризикувам здравје. Ма ќе пукнам веќе, две години зборам дека сакам да се вратиме дома, сега кога најмногу сакам да се вратам и кога физички ми е потребно, јас не можам. Живот у странство сакав, ако. Него дојдов друго да прашам, имам многу шлајм, со денови веќе како да ми е заглавен на грлото или градите, не знам што да пробам веќе, лекови, сирупи вајда ништо не смеам. Некоја идеја?
Прашај во аптека да ти дадат некој сируп за искашлување на природна база, безбеден за трудници. Пиј млеко до прегорен шеќер и путер, многу течности, супи, чаеви, лимон. Инхалавија исто можеш. На тоа ми текнува во моментов.
Прашав за сируп, не ми дадоа, абе ништо не даваат тука, наводно ништо не е безбедно, ама тука и за антибиотик треба да си пред умирање за да ти дадат. Не пробав уште млеко со шеќер, друго се пробав ништо не помага, ќе пробам и ова. Фала ти
Здраво дали сте сакале бебе и се случува чудо,и сепак ома некок страв/трема во вас ? Помисла како ќе биде,што ќе биде итн. ?
Мислам е сосем нормално. Еве јас со планирана и очекувана бременост и веќе скоро 22ра полна недела сеуште сум со мисли, дали ќе е се во ред. Веќе почнавме некои ситници да купуваме, па со мисла да не е рано. Па зошто толку често мрда или зошто го нема со часови да го осетам и мал милион прашања и сомнежи. Плус дополнително од околината коментари - како зошто би оделе во државна клиника за пораѓај, таму е страшно. Па зошто не посетите ваков или таков доктор или ваков или таков тест. И без тоа доволно си имаме "стравови", вака уште повеќе ама си мислам дека најнормално е тоа.
Од мисла не можам да се израдувам како шо треба. Ич, ич не сум опуштена. Ама покрај стравот, тремата, несигурноста, осеќам и благодарност што сепак се случи.
Maz mi vcera u siti mol da mozese ke me potepase ama mnogu go zasakav kompletov za iskacanje od bolnica i gore so kjebence ne gi zalam tie 1200 den
Најпозитивен во болницата е Владко, незаменлив, немам збор што би го опишала. Долго сум кај него имам правено и киретажа и лапараскопија и пораѓај. Кога одам кај него се чуствувам како да сум со некои врски од толку позитива Уф баш ми фали темава, ја нема екипата моја кога ќе влезам повремено и се чувствувам како туѓинка Со лесно женски
Реално ретко кој сирип, па и да е на природна база се тестира на трудници. Мислам генерално за било каков лек е така. Затоа за многу од нив се оградуваат и викаат дека не е докажано дека немаат негативно дејство во бременоста. За бел слез баш читав сега, сируп или чај знам помагаат за искашлување. Ама за трудници нема истражувања како влијае, дали смее или не. Млеко со шеќер повеќе е за ако те боли грло, ама немаш штета, се надевам и за кашлицата ќе ти помогне.
Немам кашлица, бев болна, синусите ми беа воспалени и ми се слева од нив во грлото, имав и предходно ваков проблем, особено напролет кога реагирам на алергенси, ама тогаш пиев сируп и ми помагаше, сега не знам дали да пробам. Цимерката е фармацевт, вика да пробам еден што го има тука, вика дека најверојатно е безбеден, ама шубе ми е…утре ќе пробам со инхалација со ментол, може ќе ми помогне.
Јас на ‘најверојатно’ не би се возела искрено. Ти си одлучуваш, ама пробај прво други алтернативи што се докажано безбедни. Јас си имам мака со алергија и алергиски ринитис, па не си дозволувам антихистаминик да пијам иако некои доктори го даваат ако не можеш да трпиш. 90% од времето сум со затнат и растечен нос, ама ќе издржам.
Здраво девојки, имам едно прашање од денес сум 38+1 недела, ама вчера имав многу исцедок со жолто-зелена боја и малку ме фати страв..утре понеделник имам преглед ама некако ми е на мисла да не е опасно за бебето..благодарам за одговорот
Хелоу мами. Последниве две недели 31ва ,32ва нагло ми порасна стомакот и веќе секое станување и седнување ми е тешко. Дека сега веке нема многу прегледи ми е чудно ама ваљда од наредна ке почнам со брисеви и нешто ке се дешава...... Имам да докупам ствари ама ме фати мрза невидена.... Имам страшна желба за цигари последниве неколку дена и тоа мислам дека се ближи крајот ме тера. .буквално Имам craving за цигара...ке издржам уште малку тоа е.....
Мислам дека не е ништо страшно, и јас имав па брисевите беа уредни. Може да се работи за настинка, ако немаш чешање или црвенило не би требало да се плашиш, сепак отиди си деновиве на доктор ако ти се повторува
Kako se spravuvate so iscedikot? posledno mnogu dosaden eee ne se trpi, od gakji menvanje.. 35+ sum brisevite cisti bea se koga bev posledno na kontrola.