Blazesivi kako naogate kolicki za 10-12000,jas se sto poglednav se bese nad 30000 i niedna ne bendisav. Da ne odime off topic, ako sakas pustimi lp da ja vidam.
Ке ти пуштам. Јас не гледам колички скапи. Ги заобиколувам ,нема потреба толку пари ...барем според мене. Е сега ако сакаш и ти се даваат има колички и од 50.000 гледав...
За количка гледајте да е лесна за манипулирање,да ја собира во гепек,да не е тешка како тенк... Јас имам Аурора на Лорели,некоја средна категорија беше накај 250-300еур, сосе транспортер, ама сега да бирам би купила Ево на Грако. Секако летна со син ми подолго употребував, ја искористивме максимално,сега сум во план нова летна да купам за ова бебе... Имав чиполино од поефтините. Кај нив битно ми е да се склопува компактно и да има лежечка позиција за детето
Се изнервирав, викав, лупав, трескав и бебево го нема баш активно како предходно. Кажете ми дека нема да му биде ништо? Не знам како можеме да бидеме понекогаш олку неодговорни за децава во нас и да се исклучиме скроз. Кажав зборови што не требаше да ги кажам, толку бев лоша, што ми е мака сега колку цел свет. И тоа немаше некоја причина за до толку, што хормони ќе беа, ако е до нив.. Уфф, барем ми поолесна.
Здраво мешиња јас 21ва нед терам но минатиот викенд се отепав од плачење и нервоза 2 дена овој викенд пак со мм за глупост го напаѓам човекот и продолжувам да се нервирам и плачам и сега си викам што сум толку осетлива и будалче но ме фаќа страв може ли нешто да му се случи на бебето немам болки али како што читав бебуш осеќал ве молам хелп
Ме задеси и мене пред еден месец исто. Се случува, јбг. Со тоа што тоа јас што го кажав сум 100% сигурна дека бев во право. И се докажа додуша дека сум во право.
Пробај да се смириш , кога ќе бидеш ти добро и бебето ќе биде добро. Седни , одмори касни нешто благо , гали го мешето , збори му на бебето и сигурно ќе ти се јави.
За комплети не знам баш, ама многу мали ствари најдов во h&m, за 0-1, буквално една педа се и многу слатки. Има неутрални бои и дезени, па ако не најдеш цел комплет сосе сè толку мал, може да искомбинираш од кај нив панталонки, блузички, некое комплетче, а од друго место останатото.
@AngelOfArh abe i mene ne mi se davaat pari za kolicka ama za site sto prasav tolku bea, duri mi naglasuvaa deka ke poskapat. Strasni se so cenive.
Здраво на сите Бев на контрола денеска па на извештајот ми пишува: PVU сакрализирано , долго 2 цм , тврда конзистеција Сакам да ве прашам дали некој знае што е PVU ?
Сите ме советуваат да не земам многу мали, ама имаат искуство со по едно бебе. Не знам зошто ги замислувам малечки и не сакам да ми пропаднат, колку цм се раѓаат близначиња од прилика?
Ja denes za malku ke Me zadrzea od so bev so bolki vika taa dokt epten si. 1 cm otvorena so ne e mnogu za priem pa so dade bev 2,5 Koa si rekov ke ostanam
Дали лажни контракции т.е стврднувања можат да го скратат цервиксот веќе пукнав многу ги имам во денот 28 недела сум.
Нема да ти пропаднат, јас земав 50ки неколку работи и ги износивме, моето беше ситно 2700 а како и да е близначиња горе доле се со слична килажа, на ехо што ти викаат колкави се? Иако на ехо варира големината од +,- 700-800 грама
Утре ќе одам на ехо да ги мериме детално, последно кога бев за брисеви ме гледаше матичниот и ми рече дека се напред една недела. Имам време до крај, што поголеми, толку подобро ќе биде. Мене сите ме советуваат повеќе 56ки да земам, ама за почеток големи ми се тие.