Како господ никој не е имам роднина две инвитра трето си остана природно и пријателка со близначиња инвитро после тоа останува природно бремена...ама што и да е живо и здраво да е...јас не ни прашувам за полот му реков на докторот да не ми кажува...иако имам две момчиња и едно исто така машко починато и сега сакам само да ми се роди живо и здраво
Дека сеуште се мали и имат место во стомакот после ќе видиш како нагло ќе ти порасне кога ќе немат веќе место... обично од 6 ипол месеци е поприметно
Мислам дека нема правила за тоа. И јас носам две, 20+ сум, бебињата се уште мали, ама јас веќе сум со огромен стомак, како што се жени во деветти со едно. Генетика, висина, конструкција, хормони, поставеност, се си влијае. На прегледи беа таман, со ден два назад. И уште од сега имам мака со кичма од тежината на стомакот, не знам уште 4 месеци што ќе се прави.
gardnerella-никако да се искорени,знаете ли некој природен лек? 30-та недела сум,во среда ќе одам на преглед сигурно ќе ми даде нешто докторката,но да прашам има ли некое чудо друго што би помогнало освен антибиотик
И мене на 2 бриса ми ја даде. Прво со амоксицилин не помина, плус 2 вида вагиналети. После ми даде Флажил вагиналети и амоксиклав за сега на контрола да е чисто. Се миев секоја вечер со гел, даската од вц при секое седнување ја бришев дезинфицирав, редовно менување на долен веш, односи немав, јогурт почесто пиев. Не знам што ми помогна, само веќе вагиналети да не видам ми се смачибарав на интернет секаде даваше антибиотик дека се пие.
Девојки дали има некоја од вас што се борела со анксиозност и панични напади? Ми се врати за време на бременост уште појако, па се плашам како ќе биде кога ќе се роди бебето и ќе сме сами, што ќе правам ако ми е лошо
Нешто да препорачате за настинка? Со грлото немам мака, ама носот ми е премногу затнат цела ноќ не сум спиена. Физиолошки раствор и марисол солени капки (спреј и све слично на тоа) не помага. Инхалација пробав и тоа не ми помогна којзнае што. Обично коростам септаназал ама сега знам дека не треба, а пресушив веќе со идеи и нервоза ме фаќа. 16та недела ја терам инаку.
Jas koga bev nastinata so grloto i so nosot isto zatnat koristev septanazal ama za deca mislam deka se so e za deca dozvoleno deka mozat i trudnici da koristat.
Нормални се чувствата што ги имаш. Јас сум сигурна дека сите се чувствуваме така зошто тоа што не чека ни е тотално непознато. Имам и јас такви моменти, пример некни го прашував маж ми ќе знам ли да бидам мајка.. а свесна сум дека сме создадени за таа улога, ама ете.. Најди си механизми што ќе ти помогнат, крени си ја самодовербата, можеш! Види за што е способно твоето тело, создава нов живот! Секако дека ќе знаеш и да се грижиш за него. Можеби баш бебето ќе ти помогне да се намалат па и да ги снема паничните напади. Имај верба во себе!
Јас имав изразена анксиозност за време на бременост. Паничните напади среќа "магично" ми исчезнаа. Да ти кажам од оваа гледна точка со 10 месечно бебе, кои глупости сум ги мислела. Абе нема нешто што ќе те спречи за доброто на бебето. И ќе се снајдеш и сама, ти ветувам. Како што кажа Бела, создаваш нов живот. Со тој живот ќе имаш неизмерна среќа. И сето тоа што сега го мислиш "дали ќе се снајдам, како ќе се снајдам, дали можам" МОЖЕШ! Мирисот на бебе, гушкањето на бебе дава таква сила што ништо друго не е важно