Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. ljubicicaa

ljubicicaa Популарен член

Се зачлени на:
    14 декември 2010
    Пораки:
    1.540
    Допаѓања:
    560
    аа ве молам без споменување на јадење добро :) зато шо во последно време ептем ме фака мерак за се, дури сега почнувам да се чувствувам како трудница, а до сега ама баш за ништо не ме факаше кеиф...
    се нешто ми се јаде,само да ги затворам очите на секунда гледам нешто за јадење :lol:

На kallias му/ѝ се допаѓа ова.
  2. senjorita.lombardi

senjorita.lombardi Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2011
    Пораки:
    1.207
    Допаѓања:
    755
    јас прв пат слушам за тоа хартија на стомакот, како се изведува?

3. Unique.chick

Unique.chick Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    1.258
    Допаѓања:
    2.391
    и јас сум сеуште тука.. денес пак бев на цтг и покажува некои контракции не сме без ич барем има надеж.. хаха :)
    инаку и мене многу ми се јаде во последно време, многу станувам стрвна..
    Ах калиас калиас ќе ме тераш сега и кифли да си правам хахаха :) :)
    Шала на страна не кифли туку мужево мое решило денес баница да ми сука па ете го таму се туфка со сукалката се надевам ке му успее :) :)

На meU му/ѝ се допаѓа ова.
  4. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    Уник, не мораш да се мачиш да правиш кога веќе се направени , ајде бујрум да се замезиме по една,две,три,четири :lol:

На Unique.chick му/ѝ се допаѓа ова.
  5. ljubicicaa

Се зачлени на:
    14 декември 2010
    Пораки:
    1.540
    Допаѓања:
    560
    мене и да ми се пријаде нешто не го оставам да влезе в кујна, зш цело време ке прашува кај е ова, кај е она, и на крај ке се отепам од чистење по него, се ке биде хаос :D

На Katalea му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Dazey

Dazey Истакнат член

Се зачлени на:
    24 ноември 2011
    Пораки:
    311
    Допаѓања:
    124
    Здраво мамички! Како сте? Дали знаете дали има одреден период кој треба да помине откако ќе почнат лажните болки па се до оние вистинските или не?
    Unique.chick дали инекциите кои ги спомна може да се земат на своја рака и дали знаеш кога најдоцна може да се испијат а да имаат дејство?

7. ljubicicaa

Се зачлени на:
    14 декември 2010
    Пораки:
    1.540
    Допаѓања:
    560
    мешенца морам да ви кажам нешто, ееххех
    прееска си читам на инт за 23 недела и гледам дека бебето сега распознавало звуци и му викам на мажево сега ке испробаме, и пуштам музика на лаптопот до мене, на техно не реагира, на забавно не, пуштам народна музика да видите што е мрдање, еххех ова моево маже некој весељак ке биде :D
    имате вие пробано??? :)

На silk му/ѝ се допаѓа ова.
  8. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    19.044
    Допаѓања:
    108.759

јас кога бев 7ми месец му викам на мм ајде одиме во клуб ,а нормално таму прегласна музика нели абе бебево кога почна да мрда и тоа како да се исплаши од музиката , па потоа цела нок премногу се движеше и искрено се исплашив и повеке не отидовме баш во клуб , изгледа вистина е дека слушаат и бебињата во стомакот :)

9. ljubicicaa

Се зачлени на:
    14 декември 2010
    Пораки:
    1.540
    Допаѓања:
    560
    да ти кажам право мене ми беше многу убаво кога се размрда бебушко, ама и мене ме фати страв си реков дај да ја исклучам музикава да не претерувам :)

10. Unique.chick

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    1.258
    Допаѓања:
    2.391
    Се пијат кога ке почнат болките и мислам дека се мешаат со вода ама колку вода не знам, кога бев таму сите земаа спазмекс на своја рака , јас ке пробам прво со апчињата па ако не делуваат ке испијам една инекција.. Инаку апчињата Спазмекс се 140ден ..
    За земање на своја рака јас би ги земала , а и гледав жени како ги земаат па така да не би требало да има некој проблем :)

Ова со музикава го имам пробано јас и реагира на секаква а баш прееска му викам на мм гледај сега ке ја ставам тука раката и оно ке се помести таму ке дојде и стварно беше така.. :) :) :)
    Сум пишувала за тоа мм кога и збореше ама беше мн близу со устата до стомакот и она се помрдна баш таму се подигна и му ја затвори устата :P :) :)

Последна измена од модератор: 9 април 2017
    На Dazey му/ѝ се допаѓа ова.
  11. AIT

AIT Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2011
    Пораки:
    979
    Допаѓања:
    1.752
    Мамички не знам колку е паметно на своја рака да земате било каков медикамент ,затоа што не дај боже секој може да предизвика алергија или некоја друга не сакана реакција.Вие евентуално носете си ,но пред да испиете било што прашајте го односно кажете му на докторот. Некои лекови и не смеат да се даваат со одредени анестезии.Ова е мој најдобронамерен совет .

На Annath и Bozica1980 им се допаѓа ова.
  12. meU

meU Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    2.633
    Допаѓања:
    3.058
    Еве сум и јас. Конечно седнувам , се исфорсирав квалитетно денес, не сум седнала, но задоволна сум што бев подвижна, убавко ми дојде, конечно си мрдам слободно, иако брзо се заморувам :$
    За слушањето звуци, тоа не е воопшто чудно, па и они се живи суштества, нормално дека слушаат :) Маж ми кога ја бацува звучно, постојано го тепа , се буни што ја вознемирува :lol:
    Мојата многу реагира кога се возиме во кола, како да осеќа па тогаш си мрда, а до тогаш може никаде да ја нема со саати :wasntme:

Уник, и јас знам дека ставаат инекција спазмекс, за да ги ублажат контракциите , но не знаев дека може и апчиња да се пијат. Јас често пиев спазмекс пред бременост, поради болки во желудникот , имав чести силни напади, па ми ставаа венски инекции спазмекс и апчиња.
    Значи да си ги носам со мене јас за секој случај. Ај те молам само уште еднаш да ми ја пишеш инекцијата која беше, да ја земам деновиве.

13. Unique.chick

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    1.258
    Допаѓања:
    2.391
    Аит тоа заборавив да го напоменам секако дека не смеат да се зимаат ако сме алергични на нешто..
    Инаку меу Спазмекс се вика и инекцијата како и апчињата, додека Тродонот е МНОГУ по јак и јас не би се нафатила да го земам на своја рака.. :)
    Инаку јас не сум алергична ни на Спазмекс ниту па на било кој друг медикамент или храна па затоа си земам се . :)
    И не ми е јасно зошто на некои ставаат Спазмекс а на некои не.. зарем можат да седат и да гледаат некој како се мачи и вика , а можат да му помогнат.. ама тоа ти е нашето здравство :)

едит: Инекцијата се сипува во отприлика една чаша вода.. :)

На meU му/ѝ се допаѓа ова.
  14. ancetupance

ancetupance Истакнат член

Се зачлени на:
    27 август 2011
    Пораки:
    239
    Допаѓања:
    165
    Здраво мамички. Еве ме и мене полужива. Мислам дека се ме боли а глуждови= официјално немам повеќе, само маса на оток после која следуваат две ножиња. :^ Од кречење нејкам да слушнам ни к!!! :) Срека денеска и мм е дома па некако ке ја средиме куќичкава после синојкешното бомбардирање. хаха Честитки за новото бебче, живо и здраво да е. Инаку за тоа со хартијата, демек се препорачува за жени кои не се во можност да го сетат бебенцето=некои како јас. ( Аууу..почна параноја да ме фаќа читајки колку порано вие останатите сте можеле да го осетите бебушчето ) Се става на стомакот нешто како тенок картон или подебела хартија и се чека. КОга тоа ке се помрдне се мрда и хартијата.Ако е премногу тенка хартијата постојано ке вибрира и нема да има ефект. Јас пробав со неколку листови од весник заедно завиткани а најуспешно ми беше со далечинското. ;) ;)

15. meU

meU Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    2.633
    Допаѓања:
    3.058
    Мешенца како сте денес???
    Јас мртва уморна, три перални сум испрала и испеглала, за бебето дефинитивно се е спремно, уште маж ми да ги намести фиоките од креветчето, па комплет сме. :inlove:
    Сега почнав со нашите алишта, перење , а утре пеглање, неможам веќе денес, што е многу , мнгоу е.
    Инаку се осеќам добро, нормално уморно, но добро. Некако почнувам полесно да дишам, не се гушам како порано, веројатно бебуш се симнува надоле, а и многу бутка со главата, веќе се чувствува. Од време на време имам некои болки, но не им придавам некое значење. Маж ми вика се по релаксирана сум била, ама што да не бидам кога наредно е тоа, пораѓај, е сеа болело , течело нешто нема друго, се води натаму што е нормално.
    Утре сабајле одиме на цтг, прв пат :$

Уник ако уште не си отидена, со лесно утре. Земи обучи го маж ти како да не извести ваму, зошто ќе те мислиме :*

На NoellePage му/ѝ се допаѓа ова.
  16. NoellePage

NoellePage Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2011
    Пораки:
    910
    Допаѓања:
    1.768
    Ете ја Меу вредна Дана. Јас па во машина ги сушам алиштата и како пеглани се. Инаку на маки да препеглувам, особено здолни маици мм милиони ги има.
    Инаку докупував некои ситници за бебушко. Чувство феноменално секогаш кога ќе земам нешто за бебе. Ама па сега турка ли турка, а место нема, лом бре ме направи лом. Не знам како мојов граден кош ќе се врати во нормала. А и остали органи пуздер ми се. Мм се смее и ми вика има абер човечево мало да излези или како? Не знам му велам, дојди еве ти го на, прашај си го. Деновиве сум на преглед, па ќе видиме како ќе бидне работава.
    Јуник прцлата твоја си уживка, ама нема кај да бега веќе сега тоа е тоа, со лес и со среќа, па после чекајте ме мене на ред.

17. meU

meU Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    2.633
    Допаѓања:
    3.058
    Што да се прави Ноелле , мора да сум вредна, да се спремиме де, да не излезе детево не изненади немаме ништо спремно :lol:
    Јас пеглам, сушам... ја разработувам машината. Во петокот ја купивме, старата ми цркна, па викам сега да видам како ќе се покаже, неделава ако не откаже нема мака :D
    Земавме само за перење, иако сакавме и за сушење, но не сакав да е 2во1 туку посебна. Да ти кажам ич не се каам зошто ги вади алиштата 80% исушени, чудо е , ептен сум задоволна. Па така денес се што исправ ете се ми се исуши, сега ја закачив последната и очекува до вечер да е и таа исушена.

18. fairy88

fairy88 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    1.646
    Допаѓања:
    8.392
    Добро утро мешиња од мене.Да се пофалам фанав некој вирус |( и вчера ми беше ептен лошо.Синусите ми се пуни со секрет, а главата од притисок ќе ми експлодира.Успат ме боле грлото и крајниците и качувам температура за среќа не многу висока.А и некои болки, како јаки грчеви имам во стомакот горе како цревата да ме сечат.А јас вчера со кој мозок ем гледам дека ми е лошо и пак да одам на пастрмалијадата.Отидеме и кога се згужвав на еден стол како кифла ни слушам што свират ни па гледам 2 пред мене.И што да правам виде не виде колата и ај у брзата помош.Таму ми викат ако немаш висока температура издржи ако не само парацетамол можеш да пиеш и тоа од време на време и многу ц витамин да внесуваш.Сакаа да ми стават физиолошка јас не даде викам не можам да седам ќе си одам дома и ќе пиам течности.А маж ми душичка у 12 вечер ме масира со ракија и лимони ми стиска( и тоа 2 наеднаш дупла доза устата ми се собра од кисело), чаеви вари и цело време со мене и сабајле се успа за работа. Сега барем температура немам и ќе почекам до после ако не ќе одам на доктор :worried: .

19. TeaB

TeaB Популарен член

Се зачлени на:
    11 август 2010
    Пораки:
    1.868
    Допаѓања:
    543
    Добро утро мешиња и од мене. Бев сабајлево во ГАК за да направам приска 2 и докторката ми вика нема тестови. Добро, тогаш зошто закажуваат? Ми земаа само мерки и сега не знам што да правам. Има на некое друго место кај што прават приска?

20. AIT

AIT Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2011
    Пораки:
    979
    Допаѓања:
    1.752
    Мислам дека прават во Адриа лаб ,ама не знам дали со плаво картонче или само на приватно (околу 3000 денари)