Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. DaisyDoo

DaisyDoo Популарен член

Се зачлени на:
    26 октомври 2021
    Пораки:
    2.307
    Допаѓања:
    11.714
    Пробај да си го пресметаш ризикот од чувството на вина после цигарата и потребата, можеби ќе ти ја реши дилемата.

Кога е најмногу забранета е најслатка. Во првите недели без храна и вода можевме, без цигара можеме уште повеќе.

:muscle:

На Suze18992, АнаМаријаД и elenaklasik им се допаѓа ова.
  2. Misskirova

Misskirova Популарен член

Се зачлени на:
    25 октомври 2018
    Пораки:
    3.805
    Допаѓања:
    9.236
    Епа тоа тоа...некни земав два три дима од другарка ми и после жива се изедов....А не па да пушам

3. Lubov199

Lubov199 Активен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2022
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    2
    фала

4. DaisyDoo

DaisyDoo Популарен член

Се зачлени на:
    26 октомври 2021
    Пораки:
    2.307
    Допаѓања:
    11.714
    Батали, ич не ти треба. Да задоволиш некоја моментална желба за после да ти е криво.

Не можам ап за глава да се напијам, трпам мигрени, болки, сеа за цигара ќе потклекнувам... Не, не.
    Знам како е ама се полесно и полесно е натаму, ти ветувам :)

Ако не функционира ништо друго, од инат не пали :D оној женскиот инат.

На АнаМаријаД, Freckles. и Ena0310 им се допаѓа ова.
  5. Звездичка30

Звездичка30 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 февруари 2022
    Пораки:
    677
    Допаѓања:
    914
    Добро ви утро женички ај да споделам и јас нешто што ми се случува во последно време ,буквално од кога останав бремена толку многу сум пре емотивна за син ми не знам значи ама еве некогаш баба му и дедо му го земаат со нив и го носат на викенд и спијат таму, а јас си плачам дома бидејќи не е тука до мене,некогаш ке му викнам па после ми е толку многу жал и ме тера пак на плачење,сабајле го будам за градинка мене ми е жал оти му се спие а јас го будам ,навечер не можам да му се изнагушкам ,можеби за некој е ова лигаво ама ете да си споделам која промена ми се случува...

На mace89, Belabelinakinder, mommy's love и 4 други им се допаѓа ова.
  6. Ena0310

Ena0310 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2020
    Пораки:
    536
    Допаѓања:
    662
    Еве да те утешам и јас коа неможам да идам у вц палам цигара, 2 дима и завршувам работа.Ја гаснам на пола. Не ми е ни убава додуша дека пушев ајкос пред да прекинам. Ама психа...
    Се надевам нема да продужам да пушам после пораѓај... (facepalm)

На Misskirova му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.930
    Допаѓања:
    12.263
    Мислам дека пред крај стресот од пораѓај и дава вакви желби ама знам дека @Misskirova нема да потклекне.

Јас не сум пушач ама како ми се ближи времето за пораѓај од стрес и страв само глупости јадам особено благо, многу благо:(

Ама ќе помине, ќе издржиме:muscle::muscle::muscle:

На Freckles., Ena0310, DaisyDoo и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.705
    Допаѓања:
    21.381
    Правила нема, знаеш и сама. Знам Х трудници што пушеле и пивнувале по некоја чаша па здрави прави деца родија, иако е дискутабилно дали во иднина нема да имаат последици тие деца. Лично за мене можам да ти кажам. Пушач бев повеќе од 10 години, не некој страствен, по 7-8 цигари дневно пушев, ама пушев. Кога останав бремена првиот пат од позитивен тест до крај не запалив ниту една цигара, едноставно не ми се ни пушеше. Исходот го знаете.
    Во оваа бременост само што дознав прво што ми дојде беше да запалам цигара. Дали од стрес, трема, возбуда не знам, ама ми дојде. Испушив неколку цигари во првите недели, некогаш една на ден, некогаш две, некогаш ни една. Не купував нормално, се гребев од маж ми. Брзо после тоа почнаа да ми стануваат гадни. Немам бременост со гадење и повраќање ама моментално не можам да смислам цигара и ми пречи дури и да сум во просторија кај што се пуши.

Не оправдувам пушење и пиење во бременост. Не го оправдувам и тоа што јас испушив неколку на почеток, ама го препишувам на сѐ што преживеав претходно и едноставно барав мир во цигарата иако нема врска тоа ама ај.
    Самиот момент кога решаваме да станеме мајки и да го ‘жртвуваме’ своето тело за сметка на тоа, треба да ни биде мотив и да не пушиме. Во иднина и да ме фати стрв не би запалила од почит спрема животот што расте во мене. Моите ‘потреби’ можат да почекаат.

На Belabelinakinder, sweet.woman, АнаМаријаД и 6 други им се допаѓа ова.
  9. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.008
    Допаѓања:
    110.615
    Jaс на цигарите гледам како на труење, прво себе а после и бебето, се труеме и труеме некој кој е невин и не сакал да дојде до ова. Тоа бебе е тука заради нашата себичност, заради нашиот ќеиф, и сега за наш ќеиф да го труеме... Не знам, не сум пушач и не можам да тврдам, ама сметам дека е себично да пушиш дури имаш бебе во стомакот, свесно го труеш. Дискутираме дали е урми правилно да се јаде, дали чај одреден да се пие, дали спиење на десна или лева или грб, дали стрес му влијае, а цигариве некако се сфаќаат лесно а не се лесни. Шо знам, може и грешка сум, ама јас не би пушела. А дека има бебиња кои и мајки кои пушат ги родиле здрави прави и мајки кои се дрогираат родиле и кои пијат, ехеее, ама ѓаволот ни ора ни копа.

Си го гледам човечето на сличево од ехо, боже какво совршенство... Си мислам бременоста ми помина дури трепнам, за 2 недели ќе бидам 8ми месец...

На Homme, oblace1, Belabelinakinder и 3 други им се допаѓа ова.
  10. Misskirova

Се зачлени на:
    25 октомври 2018
    Пораки:
    3.805
    Допаѓања:
    9.236
    Девојки ајде друго сеа ,хелп
    Цуцли, шишенца и такви ствари-Нук, Бејби Лов што да земам?
    Прашок за перење омекнувач -каков.?
    Козметика -Чико,Бекутан , Бејби лов, што да земам?

На Srcka28 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.930
    Допаѓања:
    12.263
    Јас цуцли на Бибс зедов. Шишиња на Филипс Авент (едно Анти колик, едно Натурал стаклено).
    За перење земав течен детергент Персил сензитив, за почеток нема да користам омекнувач.
    Козметика земав на Мустела.

На H.VAGA му/ѝ се допаѓа ова.
  12. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.008
    Допаѓања:
    110.615
    Козметика ќе земам на Корин де Фарм, решив, ќе перам со било каков на дупло плавење, омекнувач мислев да не ставам ама ќе земам некој за алиштенцата од бате оти се многу крути. Цуцлиња, шишиња уште ги мислам ама се се мислам Томи Типи ќе бидат. Цуцла лажалка ќе земам на Авент тие цели гумени што се најверојатно, за почеток, а после на Бејби лав.

13. sun995

sun995 Популарен член

Се зачлени на:
    12 октомври 2017
    Пораки:
    522
    Допаѓања:
    1.140
    Sisence od merak zemav chiko kozmetika za malava koristev Mustela I sega ja zemav istata na 25% u zegin
    Prasak merix baby omeksivac duel soft sensitive
    Cucli ne zemav od pricina malava nejkese pa za pocetok ako prifati od nea ke zemam ne mi se davaat taka pari a da stojat samo doma

14. Misskirova

Се зачлени на:
    25 октомври 2018
    Пораки:
    3.805
    Допаѓања:
    9.236
    А цуцли реално се користат за новороденчиња?

15. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.008
    Допаѓања:
    110.615
    Мене на баткот уште во болница му ја ставија, и тоа една огромна, а он минијатурен. Ако не му ставаш од почеток немаш потреба и после. Јас планирам да ставам цуцла, не знам искрено, ми помагаше со синко.

На Nala37 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. ija

ija Популарен член

Се зачлени на:
    21 март 2013
    Пораки:
    1.141
    Допаѓања:
    810
    Јас од козметика планирам само од веледа кремата за пеленска регија и друго ништо на почеток греота ми е на мало бебе да му ставам купки лосиони можда не сум во право иначе гледав на youtube некоја акушерка Николина мислам се викаше во водата каде што треба да се бања новороденчето стави една капка маслиново масло и една капка мајчино можело и обично млеко и со тоа го капеше ми се бендиса идејата па можи и јас така ќе правам.

17. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.008
    Допаѓања:
    110.615
    И какано газе нема да бањаш со купка или сапунче?

18. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.930
    Допаѓања:
    12.263
    Да, ако сакаш. Цуцлата е твој избор дали ќе ја дадеш ама и дали бебе ќе ја прифати. Јас планирам да дадам, секако ако сака бебуш. Сметам дека помага.

На AngelOfArh му/ѝ се допаѓа ова.
  19. ija

ija Популарен член

Се зачлени на:
    21 март 2013
    Пораки:
    1.141
    Допаѓања:
    810
    Само со вода би го плакнела што знам прв пат ќе станам мајка можда грешам.

20. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.705
    Допаѓања:
    21.381
    И купка/шампонот од Веледа е исто природен. Баш напротив многу бебиња немаат потреба од креми за пеленска регија, не се склони на вцрвенување. Мене ми е ептен рано, ама здравје планирам сетот од Веледа да го земам. Николина ја имам гледано, и убаво е да се прават бањи со мајчино млеко да, ама според мене газе барем ќе мораш со купка..

На ija му/ѝ се допаѓа ова.