32 недела 1700, не е малку некако? Докторката вика со мешето е назад една недела, и постелката не се знаело до кога ќе издржи ... Некој искуство со ваква ситуација има ? Аман више значи све што можеше да се издеси во бременоста мене ми се дешава Ајде уште 2 недели барем па да бидам раат..да порасне бебе уште малку....
Секој си знае, ама за сликање комплетчиња не ви се скапи Секој различно гледа на работите. И на кој што му е поважно.
Д димери имаш испитано? Протоци како се? Плус рачна изработка се, тој што ги изработува, посветува време, нерви и труд би ги продавал и поскапо да може
Sopred mojava aplikacija super si e. Postelkata takva moze da ti e do 40ta nedela, zatoa kako dosega odmaranje i ne se grizi, ke si bide se vo red.
@Ena0310 Ќе биде сè во ред, не се секирај. Со терапија си, ќе си биде добро. Тежината на бебе мислам дека е ок, ако сакаш да стави повеќе тежина конзумирај секој ден повеќе протеинска храна: јајца, месо, грчки јогурт, протеински пудинг итн. Немој да се грижиш, само позитивно
Фала ти мила на утехата. Ќе пробам да јадам месо јајца, иако последнов месец многу ми се гади и киселини па живеев на двопек и маслинки. Примам терапија и ќе пратиме ситуација. За 2 недели сме на контрола. Рече докторката и да тргне сега као нема страшно, или ако престане да расте ќе мораме да ја вадиме. Останува да се надевам дека све ќе е во ред
@Grungie @AngelOfArh смирете се за мои пари од колку сакам ќе купам цуцла. Стандардот мој не е ваша работа.
Па ако прочита,баш тоа ти го пишав. Најкултурно. Секој со својот стандард и со свои убедувања. Ваква реплика у стил смири се не доликува,сепак кажав дека си пишав мое мислење. За останатите совет. Цуцли и флашички (или делот за цуцање ако се стсклени) секој месец се менуваат.
Мешиња прва бременост ми е, денес сум 39+3, сакав да прашам некој што има искуство знам дека е индивидуално но сепак, пред да ме фатат болки дали ден два три ќе имам некои болки, симптоми?
Да да, костени и тоа како се добри во бременост. Баш читав за што сѐ се корисни. Имаат витамин Ц замислете, малку шеќер, фолна киселина и https://sezahrana.mk/костени-5-добри-причини-за-редовно-да-ги/ Мене ми се многу мило есенско задоволство. Ги обожавам.
Јас немав никакви симптоми, денот кога се породив беше многу мирна беба, само еднаш ја сетив накај 19h а веќе бев спремна паника да кревам зошто ја нема можам да издвојам само дека тој ден ми се лежеше многу и си осеќав некој внатрешен мир, си легнав накај 23h, не ме фаќаше сон и накај 1h ми пукна водењакот ( прва бременост ми беше па мислев се помочав). Со лесно Пред 6м се породив ама уште дремам на темава, преубава ми е
Се осеќам пред настинка. Зедов чешне лук, чај од боровница и витамин Ц 500. Друго нешто да земам во старт да го шиканирам? Има настинати меѓу вас? Како се справувате, симптомс?
Јас бев пред некој ден и тт качив, ама пиев парацетемол, одмарав, чај оф ѓумбир со мед и лимони и ми помина за 2-3 дена.
Моето толку тежеше во 9ти кога влагав. Провери протоци, кај мене тоа беше проблем, јас на 3 мислења отидов, само 1 доктор ми даде клексани за протоците и ми спаси животот. Другите спиеја на тоа уво дека генетски не сум можела да родам големо бебе, сум била ситна, слаба итн итн. Нема врска што сите кај мене и маж ми се високи и крупни (освен јас) и големи родени, они генетика..а бебе не мрда ни грам 2 недели. 3 пати одев да ме породат, демек ај влези во 35та, па ај цтг р мирно ај д 36та, па ај до 37ма ама среќа после 2рата доза клексани, напредна па до крај со го исносив. Баш до крај
Провери протоци докторката, рече ок се. Спомна нешто постелката не знаела дали ќе издржи. Јас сум со клексани од 5та недела ради мутации. Пред недела дена испитував д-димери ми беа покачени и малку скратени времиња. Сега ми покачила доза 0.6 клексан. За 2 недели сум на контрола. Ќе појачам сега протеинска исхрана и се надевам дека све ќе е ок. Инаку од пред 2 недели до сега напреднало бебе 150 грама.Ваљда е ок тоа. Ама стомачето му го мери недела поназад. Идам кај Др Елена Петрова Ремедика. И верувам на докторката, незнам дали да барам и друго мислење... Кај тебе колку тежеше бебе кога се породи ?
И јас одев кај неа, она ми ги даде клексаните. Се ми беше апсолутно во ред и д-димери и времиња, само ради протоците ми ги даде, во консултација со Павлина, трансфузиологот. Со постелката бев ок инаку. Јас би слушнала и второ мислење на ГАК, секако таму ќе треба за пораѓај, ако дојде до тоа пред 36та г.н