Парчиња ѓумбир, со ментол свеж, тоа е рецепт на маж ми, он секогаш така се лечи и го вариш заедно да врие, не го ставаш во веќе зовриена вода.
Верувај нит твојот нит туѓ џеб ме интересираат, ама ич, општо за цени збориме. Ти ако сакаш и Тифани цуцла можеш да му купиш на бебе, секој сам си одлучува. За мене се скапи. А не ми се ни нешто убави, што знам, каучук е, лепи многу бргу за разлика од силиконот, ама за вкусови не се дискутира, нели. Верувај ми дека ама ич на памет не ми беше твојот стандард, оти во животот се водам само по 1 девиза, глеј си во твојот двор оти туѓиот не ти ги решава проблемите.
Sakam da prasam dali nekoj ima situacija kade prima kleksani od samiot pocetok na bremenost poradi mutaaccii.Jas sum veke 35+ i doktorkata sto ke me poraga mi rece da gi primam do 36 nedela.Mene mi e strav sto ke se slusci i dali ke bide se vo red dokolku se ostavam bez kleksani,a i vo trkot na bremenosta 2 pati mi bea pokaceni didimerite.Kakov sovet ste dobivale vo 9 mesec za primanje na kleksani?
Јас примам клексани од сам почеток. Д димерите ми се во ред. Јани ми рече да ги прекинам клексаните 18 - 24 часа пред пораѓај. Ќе видам гинекологот какво мислење ќе даде.
Истото ме интересира, се надевам на следната контрола ќе се сетам да прашам. Првата бременост бев на строго мирување од 26та недела заради скратен цервикс, сега пак, иако цело време за него стравував, излезе од 27ма пак да сум на лежење, но заради контракции. Од денес 29+0, последно добар беше цервиксот, па се надевам нема да има едно на друго влијание
Оваа не е за новороденче, има Mustela Newborn како пена. Почна да ја суши кожата на бебе оваа и си се вратив на newborn. Не грешиш воопшто.
Пишува доле From birth on. Ако не одговара секако ќе ја смениме. А пената на Мустела за новороденчиња колку што знам е само шампон (не и купка) кој третира конкретно проблем со теменица.
Заради контракции те ставија да мируваш а ти објаснаја зошто дамируваш и дали на цтг ти ги видоа контракциите?
Ти ја спомнав пред некое време и болницата и докторот Лично искиство немам за пораѓај, на прегледи сим одела, познанички имам задоволни и од болницата и од докторот Нова е, сестрите се одлични, докторот е ептен смирен Опција за во таа болница е и Кипроска, и од неа сим задоволна до сега што сим била После Ремедика, опција би ми била таа болница
Да, само заради нив, друг проблем немав освен стравот со историјата со цервиксот. Е сега пред некој ден ми се јави само еднаш светло розово на тоалет, па само ми потврди да продолжам со лежење. Во последните 20тина дена само 5 дена немав контракции, а првиот ден беа на исти интервали, може за тоа да ме ставија на мирување. А, и премногу ниско го носам, ако има тоа нешто врска. На цтг не сум била, ама втора бременост ми е па сигурна сум дека се тоа. Кажаа од 31ва да одам на цтг, исто може и во моментите кога ќе имам контр, ама како би го натемпирала тоа, не ми е јасно. А ти си била на цтг, на мирување си или, и дали ти дадоа нешто за контракциите?
Со Јегени јас имам искуство, со 2 раце потпишувам, ама да знаеш при породување докторот никогаш не е проблем, ни на клиника ни никаде, со персоналот после е проблемот. Од моето искуство со Санте пак во мала клиника не би отишла, зошто чекав и по 1 час за сестра, никаква нега, недостаток на персонал... Не можам да тврдам како е во Оне хоспитал, имам другарка која работи таму ама не сум имала искуство со болницата. За докторот ќе повторам, прекрасен доктор со прекрасен однос.
Ако е добар, во сосема нормални граници оној дневниот шеќер и тримесечниот, пак задолжително ве упатувале да се провери и скриен шеќер? Или ќе успеам да го избегнам тоа малтретирање?
Да, скриен шеќер нема врска со нив. Секогаш ми се топ тримесечниот и дневниот што го викаш, а имам скриен шеќер. Најдобро е да си провериш за мирна глава.