Фарма витал, директ, во ќесичка од 1000ка. Најубав ми е. Каква карбонара кркнав некни, тоа ако не е живо јајце не знам што е. Со првото правев колач еден и матев јајца со шеќер и нели додаваш брашно, се што треба и истурив да се пече, ама на крај со лажица сркав од смесата непечена. Верувам дека храната е свежа таму и немаш потреба од нервози. Енд итс офишл, немом појќе да одам пешки, ниту да врзувам патики, да се наведнувам... апетитот деновиве ме уби, ми се јаде ми се плаче. Еве сега ќе кркнам пак нешто. А да, и прв пат кивнав и пуштив... и тоа се деси. Што да кажам, забавно ми станува
Veke sum osmi, 31+ ovie dva dena osekam od vreme na vreme kako slabi mentualni boli, disega cela bremenost nemav. Gi osekam primer u 2 saati ednas kratko. Bebe mnogu e aktivno i mi se cini ne razlikuvam dvizenja od stvrdnuvanja. Kapak na se me bolat preponi. Normalni li se mentrualnive bolki ili da odam utre na edno exo?
Абе кога ќе размислиш не се баш глупости, пошто салмонела во бременост не е наивна работа, затоа и се исплашив, како и да е бидна веќе нема што да правам, ако осетам нешто ќе одам на доктор и тоа е.
Треба да пијам магнезиум од 400 два пати во денот кој магнезиум го пијате и ми го препорачувате да го земам.
Денес на цтг чукањата на срцето на бебето беа 10 минути само рамна линија, а другите 10 минути убаво нацртано како и секогаш. Гинекологот рече спиело бебето затоа рамна линија потоа се разбудило. Ок но што ако е во грешка? Нормално е вака? Малце сум загрижена. 37 недела плус 3
Нема врска што има и б витамини дан ми се многу дека пијам и пренатални за трудници ама сигурно и вие пијате.
Истото ќе го напишам нема врска што има и б витамини дан ми се многу дека пијам и пренатални затрудници ама сигурно и вие пијате.
Се што е вишок од витамини телото само си го исфрла, така да нема проблем, барем мене така ми имаат кажано.
Паничар сум во суштина, ама не би ме загрижило ова. Јас би рекла да опуштиш и да не те тепа мисла, башка количински многу малку е тоа.
Моментално на Плива, Пливит Ц од 500мг. Не сум редовна со пиење, нит ми е потенцирано да пијам. На своја рака земам.
Јас пијам Магнетранс. Тој е чист магнезиум без додадени Б витамини (бидејќи скоро сите што се со б витамини во составот имаат 600мцг фолна, а јас веќе пијам метил од 1000мцг и плус пренатални).
Da ve prasam nesto za spienje na leva strana, sitee praktikuvate namerno ili kako ke vi dojde taka? Jas mozebi mesec unazad spiev i zaspivav na leva bez problem, e arno ama ovie nekolku veceri mozam samo na desna da spijam i toa bas mi godi, koga ke si ja gusnam pernicava trudnicka i sum koma za brzo. Znam deka ne e stetno, i samo se preporacuva na leva da se spie ama bas sakav da ve slusnam i vas okolu ova.