Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. Bebce ❤️❤️❤️

Bebce ❤️❤️❤️ Истакнат член

Јас спијам на десна страна на лева многу ми чука срцето и неможам се гушам разговарав со докторот ми рече спиј слободно на која ти е подобро

Rtulka and Lavica2602 like this.
  2. Eluna

Eluna Истакнат член

Јас спиев цела бременост почесто на лева а понекогаш на десна страна. Мене гинекологот ми рече на која сакам страна да спијам.

Rtulka likes this.
  3. gothchick

gothchick Популарен член

Јас намерно, со сила заспивам на лева страна, со перници меѓу нозе со трудничка околу мене. И цело време дали во текот на ноќта, дали сабајле се будам на грб џабе перници, све буткам:@.Цел живот немирно спијам, сум спиела на стомак од кога памтам за себе за сега на грб да ми е омилено. И преку ден ќе легнам 2-3 минути на грб и мислам дека кичмата ми се препородува и немам грчеви во нозете. И десната страна ми е поубава, најверојатно зошто ја форсирам другата и кога ќе легнам на десна мислам дека за секунда ќе заспијам од убаво што ми е.
    Ех, какви маки:rofl:

4. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Спијте како ви е убаво дур можете. Цела ноќ не сум спиела. На ниско се гушам, ама буквално се гушам, ко некој шлајм да имам заглавено во грло, ме гуши, ме стиска срце дури. Ми се има десено на 2 - 3 пати да ми затропа срце така силно, да мислам блуза ми крева, дури и физичка болка осеќам, онакви отсечни 10ина откуцаи и толку, и од тогаш ми е ова со гушењето, со синко голем сум го немала ова. Се надевам ќе помине, оти како станувам поголема и потешко станува. И да, пак сонот ме јавна, на пладне така ми се приспива, ми се плаче, навечер уште во 9 сум кома. 3 дена сега дома планирам да одмарам, односно денес ќе просмукам и зачистам, чисто ми е уште од генералката со мајка ми, за 3 дена да ги одмарам и по родендени и другарки да се акам во останатото време. Сами сме со дете, лепота.

Љуби га мајка нешто се смири, многу го оговарам дека е немирен, од вчера е помирен. Да видиме до кога, ако се смири стварно па ќе ми недостига неговото лупање и мрдање, бунтовник мајкин.

А да, утрово станав и со грло ко отечено, се надевам од ладниот воздух ќе биде пошто на работа колега мртов ладен кажа дека ќерка му била позитивна а и он поткашлувал ама минатата недела 2 дена само не дошол. Се надевам искрено дека не е ништо. Ќе награбам денес бомбони ментол, па ќе видиме.

Убав ден петочки пред продолжен викенд!

Ano, Rtulka and Lina-Detelina like this.
  5. Misskirova

Misskirova Популарен член

@AngelOfArh и јас се гушам. Око неам склопено. Ке збудалам веке.
    Него дај кажете дали има некаде донесено елки новогодишни и лампиони , Бит пазар?

6. Bebence29

Bebence29 Популарен член

Bev vo elixir vo strumica 10 zemav drugoto enoxaparin bese i mi rekoa deka se deficitar clexanot.naredna kontrola kje i recam da go smeni izvestajot doktorkata

7. ija

ija Популарен член

Знам досадна сум со магнезиумов ама да прашам дали може од 250мг чист да купам без додатоци од витамин б и да пијам од него по 3 или 4 на ден.

8. Tiny Love

Tiny Love Популарен член

Можеш.

ija likes this.
  9. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Смееш до 1гр Магнезиум дневно, така да слободно пиј си.

ija likes this.
  10. fana

fana Форумски идол

Лампиони има во џамбо. Елки не видов.

11. Lina-Detelina

Lina-Detelina Популарен член

12. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Рано е, лани најрано пуштија во Пантер Мис, оди таму, јас земав елка која на друго место беше од 6000 нагоре, ја земав за 3000.

Misskirova likes this.
  13. Lavender13

Lavender13 Популарен член

Ова е многу опасна заблуда. Ова е вистина за витамин Ц, витамин Б бидејќи телото го исфрла вишокот.
    Што не е случај за витамин Д на пример, телото го чува вишокот витамин Д и има ризик за појава на калцификати. Исто и со витамин А, телото не го исфрла вишокот и може да доведе до проблеми.
    Исто вишок магнезиум може да предизвика проблеми иако е ретко.

Така да не земајте секакви суплементи без консултација со доктор/нутриционист.

14. Beatris

Beatris Популарен член

Секако дека доктор ми има кажано, конкретно за обичната фолна која моето тело не ја прима заради мутации, затоа пијам метилирана и оваа што ја има во магнезиумот не прави никаков проблем. Сите витамини што ги примам ми се одобрени и препорачани од доктор.

15. Lavender13

Те сфаќам конкретно за твојата ситуација, но пишување вакви работи кои не се точни, посебно во тема за труднички муабети каде секој може да прочита и да почне да го применува мислам дека не е во ред.

16. Beatris

Beatris Популарен член

Пишав за магнезиумот, за кој бев сигурна дека може да се пие и покрај тоа што содржи Б витамини, зошто јас цело време го пијам, одобрено од доктор. А уствари не знам што е со тоа ќе прочитале на форум и ќе почнале да применуваат, посебно трудница мора да се консултира со доктор, да биде претпазлива, а не да слуша вакви лаици како мене.

17. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Пред два дена во локо кроко кога бев , вадеа новогодишно редеа. Баш негде и на фб ми искочи во некоја продавница дека почнале со продажба на елки, ама ич не ми текнува која беше. Јас од хубо ја земав лани, од вицко им беа елките.

18. Lavender13

Тука не пишува така ама како и да е.

Emy867 likes this.
  19. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Пораснало моето бебуле, 15+6 денес. Сѐ е како што треба. Мрда ли мрда, салта прави, крева раце, нозе. :D:inlove:
    Постелка на преден ѕид значи дека покасно ќе почнам да го чувствувам така?

Zorajde, Ani93, Suze18992 and 26 others like this.
  20. Beatris

Beatris Популарен член

Да и имам пишано дека така ми имаат кажано, односно стручно лице доктор, сигурно не мислев на колешка или комшика.