Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Bebce ❤️❤️❤️

Bebce ❤️❤️❤️ Истакнат член

Се зачлени на:
    12 ноември 2021
    Пораки:
    1.099
    Допаѓања:
    1.560
    Јас спијам на десна страна на лева многу ми чука срцето и неможам се гушам разговарав со докторот ми рече спиј слободно на која ти е подобро

На Rtulka и Lavica2602 им се допаѓа ова.
  2. Eluna

Eluna Истакнат член

Се зачлени на:
    27 септември 2019
    Пораки:
    143
    Допаѓања:
    407
    Јас спиев цела бременост почесто на лева а понекогаш на десна страна. Мене гинекологот ми рече на која сакам страна да спијам.

На Rtulka му/ѝ се допаѓа ова.
  3. gothchick

gothchick Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2011
    Пораки:
    1.598
    Допаѓања:
    1.840
    Јас намерно, со сила заспивам на лева страна, со перници меѓу нозе со трудничка околу мене. И цело време дали во текот на ноќта, дали сабајле се будам на грб џабе перници, све буткам:@.Цел живот немирно спијам, сум спиела на стомак од кога памтам за себе за сега на грб да ми е омилено. И преку ден ќе легнам 2-3 минути на грб и мислам дека кичмата ми се препородува и немам грчеви во нозете. И десната страна ми е поубава, најверојатно зошто ја форсирам другата и кога ќе легнам на десна мислам дека за секунда ќе заспијам од убаво што ми е.
    Ех, какви маки:rofl:

4. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.041
    Допаѓања:
    110.733
    Спијте како ви е убаво дур можете. Цела ноќ не сум спиела. На ниско се гушам, ама буквално се гушам, ко некој шлајм да имам заглавено во грло, ме гуши, ме стиска срце дури. Ми се има десено на 2 - 3 пати да ми затропа срце така силно, да мислам блуза ми крева, дури и физичка болка осеќам, онакви отсечни 10ина откуцаи и толку, и од тогаш ми е ова со гушењето, со синко голем сум го немала ова. Се надевам ќе помине, оти како станувам поголема и потешко станува. И да, пак сонот ме јавна, на пладне така ми се приспива, ми се плаче, навечер уште во 9 сум кома. 3 дена сега дома планирам да одмарам, односно денес ќе просмукам и зачистам, чисто ми е уште од генералката со мајка ми, за 3 дена да ги одмарам и по родендени и другарки да се акам во останатото време. Сами сме со дете, лепота.

Љуби га мајка нешто се смири, многу го оговарам дека е немирен, од вчера е помирен. Да видиме до кога, ако се смири стварно па ќе ми недостига неговото лупање и мрдање, бунтовник мајкин.

А да, утрово станав и со грло ко отечено, се надевам од ладниот воздух ќе биде пошто на работа колега мртов ладен кажа дека ќерка му била позитивна а и он поткашлувал ама минатата недела 2 дена само не дошол. Се надевам искрено дека не е ништо. Ќе награбам денес бомбони ментол, па ќе видиме.

Убав ден петочки пред продолжен викенд!

На Ano, Rtulka и Lina-Detelina им се допаѓа ова.
  5. Misskirova

Misskirova Популарен член

Се зачлени на:
    25 октомври 2018
    Пораки:
    3.811
    Допаѓања:
    9.250
    @AngelOfArh и јас се гушам. Око неам склопено. Ке збудалам веке.
    Него дај кажете дали има некаде донесено елки новогодишни и лампиони , Бит пазар?

6. Bebence29

Bebence29 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јануари 2020
    Пораки:
    1.063
    Допаѓања:
    942
    Bev vo elixir vo strumica 10 zemav drugoto enoxaparin bese i mi rekoa deka se deficitar clexanot.naredna kontrola kje i recam da go smeni izvestajot doktorkata

7. ija

ija Популарен член

Се зачлени на:
    21 март 2013
    Пораки:
    1.144
    Допаѓања:
    814
    Знам досадна сум со магнезиумов ама да прашам дали може од 250мг чист да купам без додатоци од витамин б и да пијам од него по 3 или 4 на ден.

8. Tiny Love

Tiny Love Популарен член

Се зачлени на:
    31 март 2021
    Пораки:
    4.211
    Допаѓања:
    5.769
    Можеш.

На ija му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.706
    Допаѓања:
    21.385
    Смееш до 1гр Магнезиум дневно, така да слободно пиј си.

На ija му/ѝ се допаѓа ова.
  10. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.322
    Допаѓања:
    119.221
    Лампиони има во џамбо. Елки не видов.

11. Lina-Detelina

Lina-Detelina Популарен член

Се зачлени на:
    20 мај 2020
    Пораки:
    1.294
    Допаѓања:
    1.151
  12. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.041
    Допаѓања:
    110.733
    Рано е, лани најрано пуштија во Пантер Мис, оди таму, јас земав елка која на друго место беше од 6000 нагоре, ја земав за 3000.

На Misskirova му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Lavender13

Lavender13 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 август 2022
    Пораки:
    1.762
    Допаѓања:
    5.594
    Ова е многу опасна заблуда. Ова е вистина за витамин Ц, витамин Б бидејќи телото го исфрла вишокот.
    Што не е случај за витамин Д на пример, телото го чува вишокот витамин Д и има ризик за појава на калцификати. Исто и со витамин А, телото не го исфрла вишокот и може да доведе до проблеми.
    Исто вишок магнезиум може да предизвика проблеми иако е ретко.

Така да не земајте секакви суплементи без консултација со доктор/нутриционист.

На Grungie, Thinkerbell., elenaklasik и 4 други им се допаѓа ова.
  14. Beatris

Beatris Популарен член

Се зачлени на:
    24 февруари 2011
    Пораки:
    1.048
    Допаѓања:
    2.364
    Секако дека доктор ми има кажано, конкретно за обичната фолна која моето тело не ја прима заради мутации, затоа пијам метилирана и оваа што ја има во магнезиумот не прави никаков проблем. Сите витамини што ги примам ми се одобрени и препорачани од доктор.

15. Lavender13

Lavender13 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 август 2022
    Пораки:
    1.762
    Допаѓања:
    5.594
    Те сфаќам конкретно за твојата ситуација, но пишување вакви работи кои не се точни, посебно во тема за труднички муабети каде секој може да прочита и да почне да го применува мислам дека не е во ред.

16. Beatris

Beatris Популарен член

Се зачлени на:
    24 февруари 2011
    Пораки:
    1.048
    Допаѓања:
    2.364
    Пишав за магнезиумот, за кој бев сигурна дека може да се пие и покрај тоа што содржи Б витамини, зошто јас цело време го пијам, одобрено од доктор. А уствари не знам што е со тоа ќе прочитале на форум и ќе почнале да применуваат, посебно трудница мора да се консултира со доктор, да биде претпазлива, а не да слуша вакви лаици како мене.

17. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    7.393
    Допаѓања:
    23.073
    Пред два дена во локо кроко кога бев , вадеа новогодишно редеа. Баш негде и на фб ми искочи во некоја продавница дека почнале со продажба на елки, ама ич не ми текнува која беше. Јас од хубо ја земав лани, од вицко им беа елките.

18. Lavender13

Lavender13 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 август 2022
    Пораки:
    1.762
    Допаѓања:
    5.594
    Тука не пишува така ама како и да е.

На Emy867 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.706
    Допаѓања:
    21.385
    Пораснало моето бебуле, 15+6 денес. Сѐ е како што треба. Мрда ли мрда, салта прави, крева раце, нозе. :D:inlove:
    Постелка на преден ѕид значи дека покасно ќе почнам да го чувствувам така?

На Zorajde, Ani93, Suze18992 и 26 други им се допаѓа ова.
  20. Beatris

Beatris Популарен член

Се зачлени на:
    24 февруари 2011
    Пораки:
    1.048
    Допаѓања:
    2.364
    Да и имам пишано дека така ми имаат кажано, односно стручно лице доктор, сигурно не мислев на колешка или комшика.