Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.041
    Допаѓања:
    110.735
    Мислам дека нема да работат, државен празник е, ама прашај на информации ќе ти кажат.

На sun995 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Eluna

Eluna Истакнат член

Се зачлени на:
    27 септември 2019
    Пораки:
    143
    Допаѓања:
    407
    Да ми беше гинекологот сагламен немаше толку да се испаничам, не ми е прв пат да паничам признавам. Но тоа е, во ова мало градче во Германија тој е најпознат гинеколог а и немам некој избор. За подалеку немаме уште кола со маж ми, а тешко ми е со возови толку долго да се возам. Јас овој гинеколог сакав уште на почетокот да го сменам, ама другиот ми се виде некако како успорен и незаинтересиран па ај си реков можда е малку луд овој првиов ама некако како да знае повеќе. А луд ми се виде зашто беше подржувач на пушење во бременост и дури и алкохол. Јас сама сакав да оставам цигари и тој наместо да ми биде подршка, викаше поштетни хемикалии и токсини од цигарите сме дишеле, јаделе, пиеле 24/7 и дека сум требела да имам некаква релаксација во бременоста, да не се замарам со тоа. Ама јас сама си ги оставив иако тој ме бодреше да си се опуштам. Уште тогаш реков овој летејка бил во главата. По некое време од нигде никаде за опуштање и подобро спиење предложи да се пиело чаша вино неделно :fubar: А кога имав настинка се дереше корнеше да не земам ниту еден парацетамол, и пред некое време имав уринарна инфекција, на болница ми дадоа антибиотик и за тоа галама направи. Да не спомнувам колку пати се дерел ако нешто го прашам, зарем јас не смеам ништо да прашам ако не ми е јасно? Колку пати со плачење имам отидено дома зашто на брзина ми одговара на прашањата и вика јас сум се плашела многу и многу сум паничела. Но јас не гледам ништо лошо ако ми рече бебето е за неделата 100 грама помало да го прашам зошто, дали е проблем голем, дали можеме нешто да смениме? Или градниот кош на бебето бил понапреден за една недела, зошто да не прашам дали е лошо тоа? Па јас не знам, прва бременост ми е. Не мора да се дери на секое. За плацентата дали е во ред, се дереше ќе кажел тој ако не била во ред. Никако да ми објасни ризици. Плус еднаш ми рече фала Богу што не е женско детето како тебе ќе беше параноично. Мада добро можеби не му носам како другите пациентки најскапи чоколади и поклони па вака ме третира. Цела бременост со страв нешто да го прашаш. И стално мислев да го сменам или не, ама ај си викав ми ја познава бременоста до сега ми ја следеше и така заглавив. Ама ако непто не биде до крај во ред со бебето, никогаш нема да си простам. Како и да е да не ја тупам темава многу, ама единствено тука некако убаво се осеќам, пошто ми е малку луд докторот, па ми е страв да не мисли дека паничам и самиот да направи грешка поради тоа. Пошто тој за секое мое прашање и сомнеж вика паничам, иако нормално си прашувам.

На sweet.woman, elenaklasik и Rtulka им се допаѓа ова.
  3. Nala37

Nala37 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2022
    Пораки:
    876
    Допаѓања:
    1.102
    И со првото и со второто прва недела од 5 ти месец почна да се приметува.

На DaisyDoo му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.151
    Допаѓања:
    40.513
    До таа недела отприлика цело време ниско. Од тогаш наваму кога како, некогаш низа папок мислам ќе излезе, некогаш го осеќам доле ниско мислам тргнал да излезе:worried:

Со вторава во 8 недела кога бев прв пат на конѕрола кај докторката што ме води, кога ме виде мислеше дека сум 13-14 недела. Сега 26 полни како 30 недела во претходната бременост. Меше тежи, бебе се крева до врат.

Ноќеска ич не сум спиена. Полошо не сум спиела одамна. Киселини ме убија, бебе го осеќав многу високо, граден кош ме боли како некој да ме тепал. Бебе во стомак пола ноќ фудбал играше, како да сакапе да излезе. Згора на се мали дојде во спална и спиеше толку немирно што само го проверував, дали дише чисто, дали има тт, зошто обично кога не му е арно е таков, а денес за Банско тргавме. Е така ја пројодв ноќта:drunk:, а денес по патишта, па и тука да прошетаме, се прибравме во хотел пред пола саат и не мрдам. Пратив маж и дете да шетаат во хотел, на флипери и да видат кое до кога работи, нека се вратат и дирек во кревет со мали ќе се инсталирам. Се надевам после вчерашната ноќ дека ноќеска мирно ќе се спие иако малку веројатно имајќи предвид, нов кревет, нови перници:sweat:. Знам јас зошто ич не ми се мрдаше, ама ај ради мали да прошетаме додека служи времево и додек уште "можам".
    Битно каков ручек сме истерале уште лиги ми течат. Значи со мм нема шанси некаде да тргнеме, да не ги има на листа местата со највкусна храна. Јадењето врв. Дури и мали прсти лижеше од ребрата и си мљацкаше. Мф мф :rofl:
    Јадевме и теријаки пилешко (човече што се лигави), а намеркав и некои компири некои шечени во грне со некакви сосови, ама тие за наредно јадење. Со желудников мој како на пиле научив каков ми е капацитетот. Плус и онака само со доручек сме, така да уште еден ручек сигурно ќе се прави таму. А да не раскажувам дека цехот помал од последната кафана во охрид за велигден што ја правевме, а тогаш гладни си останавме. Па и во маркет прееска влеговме за вода абе пола продукти поефтини од Скопје. Мора да сме многу богати штом кај соседиве е поефтина храната во маркет да ја испазариш:@

Имајте убав продолжен викенд кај и да сте, дома или на шетање и искористете ги максимално сончевите зраци:sun::sun::sun:

На juice_, Rtulka, Lina-Detelina и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. Eluna

Eluna Истакнат член

Се зачлени на:
    27 септември 2019
    Пораки:
    143
    Допаѓања:
    407
    Сега гледав на инстаграм имам слика уште од третиот месец ептен малку стомак имав ама некаде после 4 месец почна бајги да се познава.

6. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.041
    Допаѓања:
    110.735
    Сите сме различни, за 100гр полесно или 1 недела напред и јас не прашувам, му верувам на докторот, ако ми е втора бременост и првата не прашував. За алкохолот и мене ми кажа 1 чашка жестоко под 40 степени и 1 чашка вино или пиво, може да се напијам, ама не сакам јас, а за цигари е строго против и јас сум на ист став додуша. Знам дека е тешко така да немаш увид, знам колку ви е мачно здравството таму, обиди се да се опуштиш и почекај го следното цтг или пак оди на итна кај што ќе раѓаш, ваљда од итна нема да те вратат.

На Rtulka и Eluna им се допаѓа ова.
  7. gothchick

gothchick Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2011
    Пораки:
    1.598
    Допаѓања:
    1.840
    Да да, дури некој ден и поретко мрда и до сега дали 2-3 пати ми има одговорено со реакција кога закачам стомакот да врати да удри. Еве изгледа најнормално е, нас ни е чудно дека е толку долу и со паника сме:D

На Lina-Detelina му/ѝ се допаѓа ова.
  8. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.322
    Допаѓања:
    119.223
    Околу 5ти се познаваше дека е трудничко. Пред тоа личев како поправена само.

Меше :inlove: шубаво :l:

На Nala37, Снегулк@23, 0ли и 3 други им се допаѓа ова.
  9. Freckles.

Freckles. Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2020
    Пораки:
    1.870
    Допаѓања:
    4.824
    Прееска си гледав слики од мешето. Некако чудно чувство. Ми фали галење на мешето. А мешето до мене спика и можам да си го погалам и бакнам кога сакам, па уште поубао е. Оди па разбери ме.

На MinnieM, Alexandrite, Nala37 и 7 други им се допаѓа ова.
  10. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.322
    Допаѓања:
    119.223
    Ќути :inlove::inlove::inlove:

На Milobebence, Freckles. и Rtulka им се допаѓа ова.
  11. Konstrakta

Konstrakta Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2022
    Пораки:
    2.349
    Допаѓања:
    3.270
    Во 7ми :D

12. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.618
    Допаѓања:
    35.539
    Фармерки, панталони и облека уз тело нема шанси да носам, ме стегаат кај стомакот, а инаку точни ми се сите работи во нозе, раменици, задник, сè ми е океј. Тренерките ме стегаа :?:
    Маичките и блузите утегнати ми се кај стомакот.
    Особено подуена бев после трансфер, сега сепак малку како да спаднав, но не ми е рамен стомакот.

На Nala37, Ano, Снегулк@23 и 4 други им се допаѓа ова.
  13. Shekjerna

Shekjerna Истакнат член

Се зачлени на:
    7 мај 2019
    Пораки:
    404
    Допаѓања:
    278
    Мене искрено рано, првите 3 месеци бев како подуена, потоа од 5 ти како трудничко, а сум слаба и баш чудно. Градите многу ми нараснаа за два броја

На Rtulka му/ѝ се допаѓа ова.
  14. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.041
    Допаѓања:
    110.735
    Јас баш се гледав денес на апликацијата дека секоја недела се сликам и сфатив дека реално од рано рано ми се познавал стомакот. Ама па некаде 12та спласна и за некаде 16та почна пак да расте нормално. Ама реално расте многу брзо, особено последниве месец дена.

На Снегулк@23 и DaisyDoo им се допаѓа ова.
  15. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.707
    Допаѓања:
    21.386
    Во првата бременост негде 5ти месец мислам веќе си беше апла трудничко, претходно личев како да сум ставила некое кило. :) Во оваа бременост на почеток рипна (подуеност) потоа спласна и до скоро немав, а сега веќе мислам дека може да се каже дека се познава дека сум бремена ама само ако носам тесно.

На Звездичка30 и DaisyDoo им се допаѓа ова.
  16. gothchick

gothchick Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2011
    Пораки:
    1.598
    Допаѓања:
    1.840
    13 недела како поправена, подуена и личеше како да "има нешто" не можеше да се крие веќе.

На Снегулк@23 и DaisyDoo им се допаѓа ова.
  17. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.041
    Допаѓања:
    110.735
    Почетна настинка, што да пијам освен чаеви, супи, лимонада, течности и лути бомбони за грло? Изгледа затоа синоќа не можев да спијам, сум настанувала.

18. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.930
    Допаѓања:
    12.263
    Иста сум и јас. Ептен ако ми стане лошо ќе се напијам парацетамол. Засега само супи, чаеви и цедени сокови. Да се надеваме брзо дека ќе помине.

На AniSk и Снегулк@23 им се допаѓа ова.
  19. elenaklasik

elenaklasik Популарен член

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    4.950
    Допаѓања:
    12.179
    Ај леле душичка. Да си пишиш овде и да прашуваш шо сакаш.
    А ствсрно докторандусот тро подлетнат ццц зарем и во Германија има такви... ама шо велиш мало гратче. Ај уште малку ќе си биде. Со лесно :hug:

На Rtulka, Radost i ocaj и Eluna им се допаѓа ова.
  20. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.990
    Допаѓања:
    45.754
    Дали некој страда од чести главоболки во бременоста? Јас предходно главоболкс во животот добивав многу, многу ретко, да не речам никогаш, сега не можам да речам главата ми е раат. Последниов месец ипол жива мака, тензична главоболка, онаква што стега и што се влошува кога легнуваш. Не знам што да правам, притисокот ми паѓа и мислев од тоа е, ама и кога е нормален исто се дешава.