Ништо. Зимаат плата за тоа. Не ме разбирај ништо лично , ама неможам да го сфатам тоа дека на доктори треба да им се дава пари. Секој месец место како плата да ги имаме , пари работодавецот дава за да имаме здраство. Зима плата исто како што и секој од нас зима плата. Дали тебе некој доаѓа и ти плаќа плус за тоа што си ја завршила работата , а притоа си зимаш плага од газда? Дали му плаќаме плус пари на возачот на автобус за тоа што декој ден не вози? Дали на касиерката во маркет за љубезноста и даваме пари плус? Никоја лично да не ме сфати, ама неможам со тоа дека мора да се почастар. Работа им е.
Јас би почастила со кафе, сокче, благичко, ама подароци и пари не. Па побогу оставам бакшиш во кафана, можам на овие нешто симболично еве од ќеф, пари не. И келнерот зема плата па му оставаме бакшиш, е овде пари не давам бидејќи е против закон ама можам симболично да ги почастам. И кај нас кога странки завршуваат работа, зимаат одобрение или документ кој им значи многу почаствуваат кафе и благо, ама не пари или подароци. Ако заслужиле нормално, ако се безобразни не добиваат ништо.
Истото го мислам и јас ама сите околу прават муабет во смисла како срамота да е ако не му дадеш пари,јас секако не планирам да му давам пари само ме интересира друго нешто што можам да ги почастам
Искрено во приватните болници носат на докторите ќеси најверојатно со симболични подароци. Јас сум во Систина и многу пати видов пациенти што ја бараат сестрата само за да подадат ќеса за докторот. Секој треба да се води според своите чувства и размислувања.
Кај мене породувањето беше со провокации после неколку недели од паѓањето на чепот. Да не беа провокациите, уште ќе го носев бебето.
Јас појма немав кој доктор ќе ме пораѓа,уствари ме породија акушерките а докторот специјализант ме сечеше и шиеше. Чуварите долу на мм уште ноќта му се закачиле да ги части,им донел кока кола и благо а кога ме зимаа донесоа по една бонбониера за сестрите. Така се носело. Да ми е овој памет ни една бонбона нема да добијат за негата што не ја пружија.
Незнам што да правам...од пред пола саат почнаа некои менструални болки..и тоа 21.54, па во 22.08 ,па во 22.19 . Незнам дали се на точни интервали ама ме плашат...бебе го осекам ме клоца долу во јајници па си викам од тоа да не ме боли...ама па и се плашам зашто надвор од ск сум ..незнам дали има потреба од лекар или да почекам
Не ми пукна, ми го пукнаа пред да ме качат на бокс, а болки имав уште од 8 сабајлето пред да ми падне чепот
Женски од вторник 28ма недела ќе ја почнеме. Последните неколку дена многу често на горниот дел на стомакот ми се прават топчиња, така како испапчување на стомакот и стои тврдо краток период, па се враќа во нормала. Се вртат ли бебињата, што се дешава не знам и јас. Прво ми се правеше така ама ретко, а сега се почесто. Не знам дали е нормално, кај вас се случува ли така?
Сосема нормално, растат. И мене од минатата недела кога бев 28ма почнаа така топчиња тврди, мислев колена се ама докторот ми рече сепак е глава и рамо, карлично е кај мене.