Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Кларчи272

Кларчи272 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 април 2022
    Пораки:
    118
    Допаѓања:
    68
    И да кажам на контрола бев во средата се беше супер

2. Nela_21

Nela_21 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 мај 2021
    Пораки:
    955
    Допаѓања:
    912
    Devojcinja, si imam problem izminative dva tri dena.... Osekam silna bolka vo preponi, i pri stanyvanje pritisok, zateganje vo dolen del na matka....pijam samo magnezium direkt na GAK mi prepisa, na momenti me opusta no nozeve mi sw kako zdrveni, edvaj odam da ne recam lazam, ne mozam cekor da napravam....
    31+5 sum....
    Smee li da se napijam paracetamol vo bremenost, ili nesto sto ke me opusti, osobeno za vakva bolka??

3. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.930
    Допаѓања:
    12.263
    Смееш парацетамол.
    Може и дијазепам за да ја опушти болката ама сепак треба да се консултираш со доктор за ова.

На Rtulka му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Кларчи272

Кларчи272 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 април 2022
    Пораки:
    118
    Допаѓања:
    68
    ???

5. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.068
    Допаѓања:
    110.882
    Колку магнезиум пиеш? Пиј 2, не 1, сабајле и вечер, јас пијам сабајле од 375 и навечер од 400, иначе нема шанси да мрднам од место, цела сум гнила.

6. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.930
    Допаѓања:
    12.263
    Штом сега си била на контрола, немаш простор за грижа. Во ред си е. Сите имаме по некоја болка во бременоста, нормално е.

7. Nela_21

Nela_21 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 мај 2021
    Пораки:
    955
    Допаѓања:
    912
    Od 375 pijam nautro i navecer.
    Ne znam kolku mrdas i koja nedela si, ama jas bukvalno edvaj se vlecam noga za noga do toalet i se mislam samo mene mi se slucuva vaka, duri i se plasam ako ne se opustat muskulite kako ke odam, ni na pregled ne sum sposobna da otidam :(

8. DaisyDoo

DaisyDoo Популарен член

Се зачлени на:
    26 октомври 2021
    Пораки:
    2.307
    Допаѓања:
    11.714
    Женски, на последниот ехо преглед докторот ми кажа дека постелката ми била на преден ѕид и некако како шо можев да сфатам, подолу во близина на бешиката.
    Бар така го разбрав.
    Не изреагира загрижувачки, само кажа со тек на време ќе се качува нагоре.

Сеа ми мати акл, можно ли е некако да се симне уште понадолу? Постои ли и таа опција, освен да се качи?
    13+3 сум инаку.

9. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.158
    Допаѓања:
    40.520
    Постелката се мести до 28 недела. Најчесто се качува, ама понекогаш останува иско или се спушта преку грлото (плацента превиа).
    Мене ми беше ниско и дури во 24 недела се крена. Докторката ми советуваше само повеќе одмор и доколку можам да полежувам со крената карлица кога ќе ми се укаже можност и да избегнувам да кревам тешко. Иако читав дека тешко може да се влијае сепак си практикував повеќе одмор кога можев.

На DaisyDoo му/ѝ се допаѓа ова.
  10. ivance..

ivance.. Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2020
    Пораки:
    2.660
    Допаѓања:
    7.123
    Јас после 10 дена

На H.VAGA му/ѝ се допаѓа ова.
  11. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.068
    Допаѓања:
    110.882
    Па јас сум си подвижна, можела не можела одам, а што да праам. Едвај со мака со мака ама одам некако. Некогаш ми е полесно, некогаш ми е потешко, немам избор баш. Наутро носам дете во школо и пешки на работа, лека полека ама стигам некако, ако порано за 15мин сум стигала, сега одам пола саат ама стигам некако. Не сакам да залегнам. Пиј и трет магнезиум, имаш фора, или смени го за друг. Мене овој на Фарма Витал ми делува најмногу, на Алкалоид не ми делуваше. И пробај со движење, од ден во ден ќе зацврстуваш. Јас одам на работа и немам избор дали ќе се движам или не.

На Nela_21 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Misskirova

Misskirova Популарен член

Се зачлени на:
    25 октомври 2018
    Пораки:
    3.824
    Допаѓања:
    9.273
    Дечки а лошо ли е што не пијам магнезиум? Ич.не можам да го поднесам ради киселиниве, уште повеке мислам ми прави......
    Пред малку си купив ладна мраз кисела вода и се изнаголтав.
    .ауууу ништо боље нема....мераци....:drunk:
    Е толку сум жедна..ама пошто од обична вода ми е лошо киселата ми е закон....

На oblace1, 1209 и Ano им се допаѓа ова.
  13. easterbunny123

easterbunny123 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 април 2022
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    17
    Од денес сум 37ма недела и осеќам некоја болка во кичмата, како предменструална. Контракции немам поима како да препознаам и ме фаќа блага паника дека можеби бебушка доаѓа :) Ако имате повеќе од една бременост, како и дали ги препознавате породилните болки, се разбира пред да станат пресилни? :)

14. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.930
    Допаѓања:
    12.263
    Ако немаш мака, не е лошо што не пиеш магнезиум. Инаку можеш да земеш магнезиум цитрат, тој е во таблетки и нема да ти прави проблем со киселините.

На Misskirova му/ѝ се допаѓа ова.
  15. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.068
    Допаѓања:
    110.882
    Епа пиј си кисела вода. Имаш со магнезиум мислам на Донат, ако ја најдеш. Не е дека е задолжително да пиеш магнезиум, ако не ти е потребно не го пиј. Јас без магнезиум не можам да функционирам, не можам да се движам.

Инаку најдов што ми отвара апетит, омега апчињата, ги прекинав. Од нив многу ми се јаде. И чудно ама на работа цело време ми се јаде, а дома не баш. Значи и работата ми отвара апетит. Друго што ме мачи оваа бременост е дека сум страшно трапава. Не можам да поземам нешто а да не ми падне, обавезно ми паѓа. И дали дека е карлично ама овој пат наведнувањето ми е многу тешко. Дали дека сум настината и лежењето ми е тешко, мачно, не можам да земам воздух убаво. Да не спомнувам пак колку често се будам навечер и одам во вц. Си викам многу вода пијам, а што да правам кога ми бара душата вода. Би пиела 3 пати повеќе да не мочам волку многу.

На sweet.woman му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Lavender13

Lavender13 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 август 2022
    Пораки:
    1.762
    Допаѓања:
    5.594
    Дали нешто ќе ти значи ако знаеш должина и изглед? Не си стварај беспотребно нервози и никако немој на своја рака да почнуваш терапии, ако докторот ти рекол дека е ок значи е ок. Статистички секогаш се зема најлошата естимација за да може да се маневрира доколку има некои проблеми подоцна. Опушти се и следи си ги советите на докторите.

На elenaklasik му/ѝ се допаѓа ова.
  17. easterbunny123

easterbunny123 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 април 2022
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    17
    Нормално е со тек на време цервикисот да се скратува. Ако докторот не гледа проблем и не дава конкретни препораки, тогаш се е во ред. Не се грижи.

На elenaklasik му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Nela_21

Nela_21 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 мај 2021
    Пораки:
    955
    Допаѓања:
    912
    Jas dvizev do cetvrtokot, normalno, i do market i si vrsev domasni obvrski. Nekogas preteruvav so odenje, ama ne osekav teret. I odednas od petokot sum vaka, i me fati panika bev i na dezuren.
    Ti vikam edvaj samo do wc idam. Eve desnata noga mi opusti malku, levava potesko, moze deka dete na levo e so glava. caj me zatopluva i magneziumot mi e natural wealth.
    Si davam fora uste 2-3 dena da mi se opustat muskulite. Kolku da dvizam nekako, kolku moze normalno.
    Sega kako invalid sum :(
    Ti blagodaram za se... Ajde samo so lesno da ni e do kraj. Ke se izdrzi se, samo bebinja da ni se dobro ❤️

На sweet.woman му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Кларчи272

Кларчи272 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 април 2022
    Пораки:
    118
    Допаѓања:
    68
    Да си прашам уште ова 2 дена сум со тврда столица и напнав малку повеќе дали е можно нешто да се случи несакано оти моиве цело време ми трубат сега несмееш да напињаш и ме фати уште повеќе паника што мислите не се препотив ама си напнав онака малку повеќе од нормално и сега ми е страв

20. Lavender13

Lavender13 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 август 2022
    Пораки:
    1.762
    Допаѓања:
    5.594
    Девојко имаш уште цели 9 месеци пред тебе здравје, не може вака да се преокупираш за секоја ситница. Нормална е тврда столица и запек во првото тромесечие, разгледај во прво тромесечие темата имаш совети како да ја омекнеш. Така лесно од едно напнување не се раѓа дете, опушти се.

На Lavica2602 му/ѝ се допаѓа ова.