1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. makedonkamak

makedonkamak Форумски идол

Се зачлени на:
    17 октомври 2013
    Пораки:
    3.616
    Допаѓања:
    27.002
    Мамички, оваа 9-ва некако ептен тешка ми се виде. Крајов некако тежок ми се гледа. Спиење ноќе никако, на лева страна само казнета :D се укочив цела. На грб не бидува, притиска бебчето многу. Моево е така појќе височко и уште со ножињата си удира по реброто, по желудникот. Спуштено е со главчето веќе, но притиска многу. Некако многу мака имам, дали наеднаш што почнав да лежам по цел ден, а до пред тоа многу активна бев, се движев, пешачев секој ден:(:(:(
    Едвај чекам петок да дојде, да видам како е бебето.:l::l::l::l:

На Maceto123, Eli23, irena.1 и 2 други им се допаѓа ова.
  2. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.454
    Допаѓања:
    61.067
    А зошто мила мора да лежиш? па баш сега ти е потребно повеќе движење, за полесно отварање, бебенце да се спушти?
    Ти веќе си пред крај, немај гајле :)

На SpangeBob, Eli23 и makedonkamak им се допаѓа ова.
  3. makedonkamak

makedonkamak Форумски идол

Се зачлени на:
    17 октомври 2013
    Пораки:
    3.616
    Допаѓања:
    27.002
    На последната контрола ми кажа докторката дека грлото од матката ми е омекнато и да не се породам за брзо време. Ми препорача да лежам барем 1-2 недела уште и да одам до крај со терминот. Инаку 37+2 бев во саботата. Барем уште една недела да одмарам.
    Исто така ми рече и сега да сум се породела бебето ќе бидело се во ред и нема да се сметало за предвремно породување.
    Сега во петок на контрола и ќе видиме што како.

На Sky-butterfly му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Mekuska

Mekuska Популарен член

Се зачлени на:
    21 март 2014
    Пораки:
    398
    Допаѓања:
    2.301
    од сабајле не сум се уклучила ама исчитав цели 2 страни, била активна темава цел ден...на љубави сите сте и пишале да размисли, и да за размислување е,, сепак и јасе ке се приклучам кон вас трудници дека не треба да абортира, е сега она си знае.. ама сепак ако го сака маж и, ке го сака и тоа мало душиче што расте во неа,,,за децата живееме,, тие ни се радоста и во бракот, и во животот,,, но сите луѓе се различни, она ќе знае најубаво што да си направи...
    е сега да си пишам рапорт за тоа како поминав денес на преглед,,ме виде докторот на ехо и оп како што знаев дека бебче е големо, ама оно ептен расте,, епа незнам што ни се случува со овие големи бебиња и моето бебе е 3 кила и 100 грама сега, а сум 35 недела и 5 дена, уште 2 дена и влегувам во 36 недела, јас искрено се плашам за него, не ми е страв ни од болки, ни од напон, ни од ништо, само ми е страв да не го измачам бебчето, да не го задушам несакајки при порагај, затоа што со првото тешко поминав,, не беше голем 3850 ама не сакаше да се спушта надолу, па една бабица со колена врз стомак, друга бутка од левата страна, докторот од десната бутка, и почнаа тонови да му паѓаат и силно бутнав и излезе, и одма кислород, и синчето жално почна да плаче.. и самиот доктор рече ке го следеме ова бебе ако помине над 4000 кила ке одеме царски, не сакам ми вика да ризикуваме, и јас не сакам да ризикувам, се ке истрпам и болки и се, само да се роди живо и здраво,, не сум многу за царски, ама од тој страв како поминав со првото, поарно ми е да сум царски, отколку да испадне нешто лошо.. не дај боже ,,, само да мислемне позитивно,,, еве и марис се породи 4400 со бебчето, ама ја свакам дека се изнамачила во порагајот,,, се се заборава потоа,, ама само се убаво да е..
    само едно не ми е јасно јас не сум ни 8 кила поправена, а бебчето е сега 3000 кила,, како и да е со лесно нека им е на сите,, за 2 недели сум на контрола на цтг кај докторот.. али дотогаш само здравје и со добра мисла на сите и со лесно...
    се извинувам за долгиот пост некако се распишував...поздрав

На awl, SpangeBob, Sky-butterfly и 6 други им се допаѓа ова.
  5. irena.1

irena.1 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 ноември 2012
    Пораки:
    4.363
    Допаѓања:
    21.350
    Знаете ли каква е ситуацијата за испитување на д-димери на трансфузија во државна. Јас имам закажано на 04.05. Па некој овде пиша она кога била немало реагнеси. Се јавив денес прашав во авицена 900 денари се. Е незнам дали за ова работат преку фондот, односно дали важи упад од матичната или само приватно, скроз заборавив да прашам.
    Инаку веќе сум 32 недела, утре сум на преглед кај мојата докторка и уште од сега сум во паника.

На makedonkamak и Eli23 им се допаѓа ова.
  6. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.526
    Допаѓања:
    288.872
    Девојки ај да си прашам и јас за позицииве на бебчево горе/доле...
    Кај ги чуствувате вие што не се спуштени доле, над папок или ?:tmi:

7. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.798
    @irena.1 побарај од матичната упат за во 8 септември, баш вчера пишав снаа ми таму ги направи таму тие испитување за Д-димери и хемостаза, ниту имало гужва.ниту чекала многу на ред со тој приоритетен упат,
    зошто да даваш пари приватно или да дремеш во гужва во државна болница.

@danichap кога се спушта скроз долу, тоа при крај кога си нонстоп чувствуваш притисок кај вагината, главата на бебето доаѓа некако под папокот, ама ти објаснив.(facepalm)

На Maceto123, danichap и irena.1 им се допаѓа ова.
  8. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.526
    Допаѓања:
    288.872
    Мене оти докторов ми рече дека главчето на бебчето е одма над цервиксот и дека е наместено.
    Ради тоа и имам болки кај вагината.
    Ваљда сакал да каже дека е ниско:wasntme:.

На bittersweet му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.454
    Допаѓања:
    61.067
    Јас вчера правев во Авицена, беше 800 денари, со упат од кај матична. Ама не е некоја разлика, 100 денари, ама па не се мачиш. За други места не знам како е.

На irena.1 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.202
    Можеш да земеш упат и за во Чаир. Воопшто нема гужва, завршуваш работа за 10 мин, резултатот го даваат ако добро се сеќавам после 12 часот.

На irena.1 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. bile84

bile84 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 март 2014
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    95
    Фaлa ти мнoгу зa oдгoвoрoт,фaлa и нa другите мaмички! Мнoгу знaчи вaкa кoгa некoј ке те пoтсмири мaлку,пa сегa ке си oфкaме и ќе терaмеСе нaдевaм дoбрo издржувaш ти

На SpangeBob му/ѝ се допаѓа ова.
  12. m.i.g

m.i.g Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.085
    Допаѓања:
    5.798
    Мешина, како се справувавте со киселините?! Јас досега никогаш не сум имала таков проблем дури и не знаев какво е чувството, па му објаснив на мм и заклучив дека имам киселини:puke:уфф одвратно е... некој лек кажувајте :( 12 недела сум инаку

13. SpangeBob

SpangeBob Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2014
    Пораки:
    690
    Допаѓања:
    1.267
    Издржувам, морам. Некој ден подобро, некој полошо, но ми се чини се навикнав. А вечерва, е вечерва ќе биде весело... Толку работев и се движев денес, што ми се чини ќе си плачам. Ама ако, така ми треба...;) Додуша, сакам да сум активна. Си имам замислено дека полесно ќе поминам, а кој знае како ќе биде...:worried:

На Kiflicka05 и bile84 им се допаѓа ова.
  14. SpangeBob

SpangeBob Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2014
    Пораки:
    690
    Допаѓања:
    1.267
    Многу рано некако за киселини... Јади јаболко. Пред да си легнеш ладно млеко една чаша испиј на екс. Избегнувај кафе, цитрусни овошја, многу бел леб и слатки работи. И бидејќи си на почеток може да се рече, јади повеќе пати, никако не останувај гладна. И ако можеш јади по малку. Толку знам! Среќно!!!

15. bile84

bile84 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 март 2014
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    95
    Истa сум и јaс,некaкo пoлеснo ми е скo сум aктивнa,дoсегa и немaв некoјa мaкa aмa изгледa пoчнa интереснoтo Не сум знaелa декa грбoт и oд зaмoр мoже дa ме фaти,сегa бaрем немa дo тoлку дa пaничaм

На SpangeBob му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Mekuska

Mekuska Популарен член

Се зачлени на:
    21 март 2014
    Пораки:
    398
    Допаѓања:
    2.301
    semka od maslinka ke goltnes cela, edna do dve pa i tri goltam jas, i po nekoe vreme mi gi snemuva kiselinite,,, semkata si se rastvara vo zeludnikot ne se sekiraj, ne ja isfrlas cela preku izmet..

На Eli23 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.608
    Допаѓања:
    48.968
    И јас сум истата уште од 12 недела, сега сум14+6. Вчера пробав со семка од маслинка. Некако се намалија киселините. Пробај исто да голтнеш неколку зрна бел ориз. Гинекологот ми одобри само по едно апче Рупурут на ден или пак да лижнеш малку сода бикарбона, колку на врвот на прстот. Јас апчињата ги купив, ама кога можам да издржам не ги пијам.

18. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.608
    Допаѓања:
    48.968
    Две прашања имам јас ( можда се малку смотани ) :D
    14+6 сум, носам труднички фармерки и широка облека. По дома сум се хеланки или пижами, ама ластикот ми доаѓа над папукот. Не ме стега нешто посебно ама пак ми е шубе. Има ли некоја врска? Што носевте вие во 4 месец? Некако ладно ми е за фустанчиња сеуште.
    И второто :D за две недели ќе правам свадба, ќе влезам во 5 месец тогаш. Нормално сакам да си играм, ама колку е безбедно ако се ,,растерам" на пајдушкото? Тргнувам од тоа дека сум бремена, не сум болна. Дајте совети ајде. Ако сум за ќотек тепајте. :D :D :D

На Mekuska му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Maceto123

Maceto123 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    612
    Допаѓања:
    960
    @irena.1 јас си побарав приоритетен упут од матичната за во 8-ми Септември, си отидов таму имаа и реагенси и веднаш бев прва за преглед и боцкање и си завршив за пола саат работа и резултати имав истиот ден после 13h. Секоја чест за докторот и целиот тим таму

На irena.1, Mekuska и mamita83 им се допаѓа ова.
  20. Maceto123

Maceto123 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    612
    Допаѓања:
    960
    Значи и јас сум 7 месец и си носам труднички панталони и фармерки и тоа тесни, а дома исто и јас пижамите си ги ставам на средина на стомак и не ми смета, а и не ми е шубе бидејќи не ми смета и не ми е тесно и не ме стегаат :DЈас во трети месец си бев на свадба и си играв. А за свадбата уживај си, ако имаш нормална бременост, да си играш слободно, да си се забавуваш, да си бидеш весела и насмеана и расположена и запомни, без нервози и стресови, тој е твој ден и само твој, ти си принцезата тој ден и е само еднаш во животот, па ако треба и пајдушко ќе играш :D:D:D

На bile84, Mekuska, awl и 1 друга личност им се допаѓа ова.