Леле до грлово исто, ете сега ме разбуди од спиење потреба да се искашлам, а не можам штом тргнам да кашлам одма на повраќање. Ужасно чувство. Иначе зборев со бабицата за патолошка, не можам освен ако стварно немам потреба, ако е нешто опасно по живот мој или на дете. Не сум веќе келнерка, нешто како менаџер сум ама пошто како и секогаш, нема доволно вработени и јас работам и служам и се, иако реално не треба, ама и да не служам пак ќе сум на нога. Опција за промена нема, прво никој нема да ме вработи трудна, второ ќе изгубам право на породилно, а се мачев до сега па не сакам да го изгубам. Олеснително е што веќе од 7ми можам да го почнам породилното и да ми биде платено од тогаш, јас имам одмор и 6ти ќе искористам се што имам, па после отворам породилно. Реално уште два месеци е маката и планирам ако не скратат саати д си се јавувавм отсутна колку ми треба, само сега пробам да издржам колку што можам ама мака ми, па си покукувам. Ама најголема грешка у живот ми е што не го испланирав ова, мислев лесно ќе е.
Посакувате ли поскоро да се породите,..секој ден се нешто ново ме боли, мака ми е, тежина ми е.. здравје ај што бебче одвајчекам да си видам ама и веќе ќе пукнам 37+.
Девојки јас се породив. Ви благодарам на сите прво од поддршка за тоа што се боревме со стерилитет и вие тука што ме бодревте и добивав совети од вас. Да се стабилизиран ќе ја напишам мојата породилна приказна. На сите ви посакувам лесен пораѓај.
Ja sum 38+5 Nema aber da iskaca dodeka dada se rodi 39+2 se na nadevam deka Nema da go prenosam bidejki e masko kako sto nekoj me plasAt
Нема што да те плаши овој бабински муабет. Сестра ми се породи после термин, што се вика го преноси, а роди женско дете.
Како не си испланирала, гледаш дека имаш топ план, ќе истуркаш уште малку. Те видов на слика не си голема да ти е мачно, најди некое столче да се потпираш бар, од оние високите, ваљда нема да ти прават проблем. Нека е живо и здраво! О машкото мое што се роди во 35та ич не им ја поддржува теоријата на бабите.
Ехее, муабетите нивни хахаха, машко се надносувало, со женско демек се здебелуваш повеќе, повраќаш, бла бла, машко те разубавувало, абе што нема
Ако носиш женско порано од термин можи да се роди а ако носиш машко можи после термин т.е да се надноси што не верувам дека е вистина ова има разни случаеви секоја жена си е различна за себе и сите имаме различна бременост.
Ко мене сите што ми викаат леле машко носиш? Зашто сум била само напред во стомак...Викам НЕ женско е....ауууу ова многу чудно ,женските не се такви...уфффф како ме нервираат со бабинскиве муабети. Па и чудно им било што сум била разубавема обично со женските се оргднувало....свашта
Devojki tie shto vi e maticna Marija od Lozankovski, imate li nejzin kontakt telefon preku koj komunicirate ili preku sestrata odite?
Девојки,искуство со намалена плодова вода во 29 недела,одам на клиника моментално да ми кажат што понатака ама пусти страв неможам да се сопрам од плачење.. Бебе моментално е 1.300г.
Јас знам дека Алпенкрафт сируп е на природна база и многу помага. Пред да останам бремена фатив ковид и премногу кашлав, и тогаш ми го дадоа пвој сируп да го пијам дека е на природна база. Мене многу ми помогна.