Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. DaisyDoo

DaisyDoo Популарен член

Се зачлени на:
    26 октомври 2021
    Пораки:
    2.307
    Допаѓања:
    11.714
    Дури се перутам. И онака ми е пресува од пореметената тироидна...
    Џабе Биодерма маслена купка, после ќе се маринирам во кокосово масло, ако одлучи носот дека може да го трпи мирисот.
    @Bella_Stella и ја би рекла нешто дека е од бременоста, онака претпоставка. Може да е нешто и алергиско, еве ја приметив кивам многу почесто од претходно. Го поврзувам со бременоста.
    Ајде иди па ќе кажеш шо акл дал очниот.

На Bella_Stella и Iris-1234 им се допаѓа ова.
  2. Señorita92

Señorita92 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 октомври 2019
    Пораки:
    158
    Допаѓања:
    342
    Мамички скриен шекер од која недела се прави од 25? И каде може да се прави во приватните лаборатории?

3. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.930
    Допаѓања:
    12.263
    Од 24 до 28 недела. Може во приватна лабораторија. Внимавај да е со 3 боцкања и лабораторијата да ти овозможи да седиш таму, затоа што не треба да се движиш.
    Мислам дека Синлаб немаа услови да седиш таму додека трае испитувањето.

На bertold му/ѝ се допаѓа ова.
  4. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.074
    Допаѓања:
    110.897
    Јас правев во Биотек 600ден со 3 боцкања таму седев. Закажи си за да имаш термин.

На bertold му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.158
    Допаѓања:
    40.521
    Честитки мајка:party::party::party:

Убаво ти пишаа, бекутанот и не ти е некој паметна идеа. Јас си имав изградена рутина од бременост и внимавав да си ја запазам, со тоа што само преповерив дали некој продукт не смее да се користи во бременост.
    Ако не ти е проблем буџетот обиди се со продуктите на Novexpert, од аспек на тоа дека кај нив единствено е потенцирано кај секој производ дека е безбеден за трудници, а имаат линија на база на цинк наменета баш за акни.
    Jaс го користам од нив гел за миење и сега си земав гел крема за лице. Има серум баш за акни и други продукти.
    Акните може да се хормонски но може и од дехидрираност на кожата да ти се појавуваат. Затоа не е лошо добро да ја хидрираш ама со соодветни продукти за твојот тип на кожа.

Ај добар ден. На работа во канцеларија е ужасно топло. Овој период кога е изгасено ладење, а надвор е сончево е ужас, дека на јужна страна сме. Од прееска само соблакам по нешто, наредно на ред хулахопките ќе бидат зошто инаку си излегов од кожа.
    Ноќеска прв пат после подолго време сум се наспала убаво. Дете мирно, бебе мирно, температура тамам и за чудо не ме болеше се:drunk:.

За бабските муабети и јас ќе ги побијам. Првото ми е машко па се роди во 36+5. Ама ете си немале работа па си измислувале приказни стриве.

Убав ден

На Sienna_MK, Lina-Detelina и H.VAGA им се допаѓа ова.
  6. Chanell*

Chanell* Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2016
    Пораки:
    4.392
    Допаѓања:
    32.765
    Знам, не очекувам да ги снема ама болни се,ужасно чешаат, па сакам да ги ублажам.
    Дерматологот скроз ми ја утна рутината, прејаки гелови и креми, само проблем плус си направив.
    Секој што ќе ме види прво прашува " што ти е со лицето" :worried:

На Bella_Stella му/ѝ се допаѓа ова.
  7. mb2408

mb2408 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 ноември 2018
    Пораки:
    171
    Допаѓања:
    835
    Д ане ви реплицирам на сите посебно девојки,фала ви за искуствата,мене ми е ептен намалена само 4цм вода сум имала така разбрав,ме примија на Гак и ќе ме следат,правев цтг болки немам,примив сега инекција за зреење на белитњ дробови на бебушка..
    Само Господ нека ми ја чува и да биде се како што треба друго ништо ненми е важно,претешко ми е што дома си го оставив другото ќере ама тоа е морам да издржам..
    И уште нешто мајчиниот инстикт никогаш не лаже,знаев и осеќав дека нешто не е како што треба добро е и што на време се откри се..

На Slonce91, Chanell*, GIGI69 и 8 други им се допаѓа ова.
  8. doubleinfinity

doubleinfinity Популарен член

Се зачлени на:
    23 ноември 2012
    Пораки:
    2.450
    Допаѓања:
    5.221
    Се надевам се ќе биде во ред...кај мене најмалку стигна до 6,8цм некаде 25 недела, ама штом те примиле во сигурни раце си :hug:

На mb2408 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Freckles.

Freckles. Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2020
    Пораки:
    1.870
    Допаѓања:
    4.824
    Некој имаше пишано за намалена плодова вода повеќе течности и јадење желе бонбони.

На Sienna_MK му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.930
    Допаѓања:
    12.263
    Во сигурни раце си и сега те следат. Господ нека ве чува, ќе биде сè во ред!:hug::sun:

На mb2408 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Beatris

Beatris Популарен член

Се зачлени на:
    24 февруари 2011
    Пораки:
    1.048
    Допаѓања:
    2.364
    Имаше ли некакви симптоми? Јас наредна недела сум на преглед, цело време сакам да не мислам на лошо, ама секакви глупости ми идат во глава.

12. Sienna_MK

Sienna_MK Популарен член

Се зачлени на:
    18 јули 2018
    Пораки:
    1.558
    Допаѓања:
    6.350
    Мила, фала ти за деталното објаснување, не ми се познати овие џебови со плодова вода, ама одам кај Петрова во Ремедика и она ќе ми каже следниот пат каква е состојбата, инаку и јас немам никакво истекување, пијам многу вода и мирувам, па ќе видиме како ќе биде. Фала ти уште еднаш.:*

13. mb2408

mb2408 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 ноември 2018
    Пораки:
    171
    Допаѓања:
    835
    Никаков симптом и тоа ме чуди,матичниот мој вика да не си имала инфекција,ниту инфекција ни бутур,брисевите исто чисти,дома да ми протече немам осетено ништо,незнам стварно.
    Чичко ми е тука па рече утре по детално ќе испитаат.

На Freckles., Beatris и Sienna_MK им се допаѓа ова.
  14. Sienna_MK

Sienna_MK Популарен член

Се зачлени на:
    18 јули 2018
    Пораки:
    1.558
    Допаѓања:
    6.350
    Дали имаше некои симптоми или на редовна контрола ти открија намалена вода? Добро што си таму на набљудување, дали ти даваат некакви лекови за водата или само следат?

15. Misskirova

Misskirova Популарен член

Се зачлени на:
    25 октомври 2018
    Пораки:
    3.824
    Допаѓања:
    9.276
    Скроз се зафркнав сама и си играм играчки.
    Непланирано бев до ДМ ,изнакупив работи за беба ,па од таму реков ај до аптека, изнакупив и од таму ,влечкав две големи кеси до дома 10 минути и сега опааа стомак и половина кинење од болки,се надевам ке се смири со лежење |(

16. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.074
    Допаѓања:
    110.897
    Ќе се смири. Повеќе ти е од автосугестија верувај. И јас така вчера се оптеретив со гости цел ден и вечерта мислев ќе излезе низ папок, едвај чекав да легнам, дури и стомакот доле си го осеќав па ете добри сме.

На Misskirova му/ѝ се допаѓа ова.
  17. doubleinfinity

doubleinfinity Популарен член

Се зачлени на:
    23 ноември 2012
    Пораки:
    2.450
    Допаѓања:
    5.221
    Во сигурни раце си, штом те следи Петрова, се ќе биде во ред :hug:

Дали имаш уринокултура испитано? Кај мене после пораѓај испадна дека сум имала Ешерихија, ама дали тоа беше причината за намалената плодова вода никогаш не се дозна..а брисевите ми беа чисти, леукоцитите мирни, ни симптоми ни ништо

18. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.542
    Допаѓања:
    289.081
    Мене(facepalm)
    Јас со притисоков сум катастрофа. Со недели бев со благо покачен. Вчера до 35малиот ми падна:(.
    Буквално пред онесвестување.
    @H.VAGA честитки.
    Вчера нарачав креветче и такво за седење/лежење/нишање (е како се викаше де:tmi:) преку ден.
    Од најголемата дада се доискористуваа работите и беше се веќе испокршено, па сега нови:inlove:

На Ano, AngelOfArh и mal.ecka им се допаѓа ова.
  19. mb2408

mb2408 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 ноември 2018
    Пораки:
    171
    Допаѓања:
    835
    Симптоми никакви,на редовна контрола кај матичниот бев и он виде и директно ми даде упат за на Гак.
    Моментално само инекција за зреење примив друго ништо.

20. Nela_21

Nela_21 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 мај 2021
    Пораки:
    957
    Допаѓања:
    912
    Da. Eve non stop mi ide da spijam. I preku den zaspivam, a prethodno zombi bev. Ama si vikam, otkako pijam magnezium od nego izgleda sum poopustena i mi se spie :)

На AngelOfArh му/ѝ се допаѓа ова.