Од Еурофарм...леле се си викам шубе ми е рано да не е ,а уствари 34та недела сум ....ваљда не е ...пуста автосугестија
Верувај не е рано, јас сум 35 и планирам турбо неделава да спремам торбица со сè што треба. Подобро порано отколку неспремна да си па паника да те фати. Одлучи каде ќе се пораѓаш?
Леле иста сум, цело време се премислувам од кога да почнам да купувам по нешто. 28ма сум јас де, ама ми е страв да не ме изненадат бебињава порано, а и секако многу тешко ми станува, покасно и да сакам нема да можам. А немам ама ништо купено... Сите ми викаат лесно е за купување, ако не можеш ти, овој ќе купел, оној ќе купел, не разбираат дека сакам јас да си купам, долго чекани се овие бебиња, сум сонувала со години да одам да пазарувам за мои деца, цело време купував за други, ама кој да те разбере...
во чаир длободно можете да носите гаки носев мегутос постојат посебни гаки кои се цели како мрежа ако ми е останато некое паковање дома ке сликнам
Дали дур лежите на грб ја гледате буквално формата на бебето? 25 недела сум. Се уплашив како језиво изгледаше без воопшто сало или како да не ја опкружуваше вода, ни постелка која ми е напред. Не верувам да е нешто за паника ама прв пат такво нешто гледам. После 10 минути се смири и нормализира. Немав грч или стегање на стомак. Сега прочитав за намалена плодова вода и одма паметот таму ми е, зошто скоро секој ден еднаш дневно имам водест исцедок и тоа до степен лом да се гаќите, а последните брисеви чисти. И сега одма мислите ми се таму, нема вода затоа го видов цело бебе, а до преглед уште 2 недели
јас те разбирам скроз и да си земеш да си купиш како излегуваш надвор полека полека секој ден по нешто макни си дома колички креветчиња ако не за купување бар оди најди си ги тие што ги сакаш и кажи тие се и точка па и да остане друг да купи да знае што точно треба
Зашто шубе? Јас све си изнакупив во 7ми и 8ми месец. Сега во 9 ти нема шанса да се тегнам по продавници ем ми е малтетирање ем може да изненади
јас со првата бременост бев така незз кога точно ама малечката ке се извртрше и баш се гледаше сега ми е уште рано трк 12та сум и исто се малтене подмочана бев како се зголемуваше беба а немав нит недостаток на вода ни слично
Ма какви рано, јас планирам следна недела плата само да земам. Бар основни работи. Пелени, влажни, влошки, влошки за гради, цуцла, шише, козметика, чај за доилки, баш најосновните работи да ги земам сега, почнав нешто од нешто облека, имам од бато доста... Мене како ме изненади баткото во 35та, арно што бев спремна бар малку. Па од искуство со првото врз царски не би ставила ништо, мене ме режеше, и дома ги сечев гаќите и ми сметаа. А најголема веројатност е дека ќе раѓам пак царски, па обични гаќи не фала. Таман работа. Нормално е, здраво право бебе е, мрда, движи. Ехеее нозе ќе видиш, стапалки цели, главче ќе пипнеш ко топче. Денес цел ден ме бодеше со глава па нема нема ќе ми излезе некое топче на стомакот. На синко голем коленцата му ги пипкав редовно, две како џмучки. Нормално е. Јас влегов во 30та и во двете апликации што ги следам пишува да почнам со спремање на торбицата за во болница. И планирам здравје ноември да спремам се, па во демекври да немам бркање низ продавници, само да го чекам бебе. И да накитам елка нормално. Денес план правев од кога да останам дома, 2 датума се во план 28ми ноември или 6ти декември. Па ќе видиме. Се зависи како ќе бидам месецов пошто како бев засилена планот беше и добар дел од декември да го одам на работа, ама една настинка ме легна на брашно.
Јас сум 22 и им изнакупив еден куп алишта. Не можев никако да дочекам и почнав уште пред месец. И количка и креветчиња, па сега останатото ќе видиме. Веќе ми е тешко да се движам, одма ме фаќаат болки и отекувам во нозе многу и не верувам понатака дека ќе можам многу да одам. А не сакам други да ми бираат пошо стварно сум многу пребирлива, па шубе нешубе бидна веќе, само да сме живи и здрави сите.
Па и јас ќе сум планирана. Бебе е засега карлично а сум 35+0. Неделава треба и на очен лекар да одам заради диоптерот па и тој да даде мислење, нели во случај бебе да се сврти дали би можела да раѓам природно или сепак мора царски. Фала ти инаку, штим може дома, полесно би ми било.
Da ne bevte vie i vashata podrska ne znam so bi pravela sekoj den mi e polesno koga vaka znam deka Iam nekoj pozadi mene so plus minus iskustvo fala vi zenski
Женски дај бе кажете што пиете за болка во желудник, и сабајле ве прашав.. зарем никоја досега немала мала? И нолпаза и кисела вода пиев,од ништо не ми минува. Одвратна болка,само свиткана кога сум ми е добро. Бадемите ли помагаа?
Здраво женски.. јас денес сум 31 + 5 дена, од преглед се вратив и кажа дека е понапредно за 10 дена, тежи 2250 г. Искоментира дека е во ред напреднато секаде скоро исто а само за главата повеќе. И ништо не кажа дали е во ред или не. Ме замисли многу..Се наместило скроз долу дури докторот вика многу е долу па ми мереше цевикс и е 3.61 мм. Рече добро е не е страшно за тоа што е толку долу.. ми рече да појачам магнезиум 3 пати по 500 мг и од наредна недела да појдам на болница да примам системи со магнезиум два три дена оти имам многу контракции во денот. Рече да истерам баррм до 36 недела.. многу ми е страв а треба и да се вратам мкд во недела пат од 5 6 часа.. многу сум загрижена. .. некоја со вакво искуство..
Каква врска има диоптријата со пораѓај или можеби имаш некаква интервенција за вид правено? Јас носам очила за вид и досега ниеднаш не ми споменале дека би требало царски заради тоа или природно. Додуша и рано е. Тек сум 23+ недела.