Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.074
    Допаѓања:
    110.897
    Нема гаќи, ги стискаш со нозе. Од кај ги зема? Да награбам и јас сега, месецов планирам да пазарам.

2. Misskirova

Misskirova Популарен член

Се зачлени на:
    25 октомври 2018
    Пораки:
    3.824
    Допаѓања:
    9.276
    Од Еурофарм...леле се си викам шубе ми е рано да не е ,а уствари 34та недела сум ....ваљда не е ...пуста автосугестија :|

На AngelOfArh му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.930
    Допаѓања:
    12.263
    Во државните клиники, поточно на ГАК пред царски од дома се прочистувате или таму ве прочистуваат?

4. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.930
    Допаѓања:
    12.263
    Верувај не е рано, јас сум 35 и планирам турбо неделава да спремам торбица со сè што треба. Подобро порано отколку неспремна да си па паника да те фати.
    Одлучи каде ќе се пораѓаш?

5. Beatris

Beatris Популарен член

Се зачлени на:
    24 февруари 2011
    Пораки:
    1.048
    Допаѓања:
    2.364
    Леле иста сум, цело време се премислувам од кога да почнам да купувам по нешто. 28ма сум јас де, ама ми е страв да не ме изненадат бебињава порано, а и секако многу тешко ми станува, покасно и да сакам нема да можам. А немам ама ништо купено... Сите ми викаат лесно е за купување, ако не можеш ти, овој ќе купел, оној ќе купел, не разбираат дека сакам јас да си купам, долго чекани се овие бебиња, сум сонувала со години да одам да пазарувам за мои деца, цело време купував за други, ама кој да те разбере... :^):^)

На Misskirova, 1209, Ena0310 и 5 други им се допаѓа ова.
  6. *malenavolena*87

*malenavolena*87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 мај 2019
    Пораки:
    1.699
    Допаѓања:
    3.500
    во чаир длободно можете да носите гаки
    носев
    мегутос постојат посебни гаки кои се цели како мрежа ако ми е останато некое паковање дома ке сликнам

На sun995 и AngelOfArh им се допаѓа ова.
  7. gothchick

gothchick Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2011
    Пораки:
    1.598
    Допаѓања:
    1.840
    Дали дур лежите на грб ја гледате буквално формата на бебето? 25 недела сум. Се уплашив како језиво изгледаше без воопшто сало или како да не ја опкружуваше вода, ни постелка која ми е напред. Не верувам да е нешто за паника ама прв пат такво нешто гледам. После 10 минути се смири и нормализира. Немав грч или стегање на стомак.
    Сега прочитав за намалена плодова вода и одма паметот таму ми е, зошто скоро секој ден еднаш дневно имам водест исцедок и тоа до степен лом да се гаќите, а последните брисеви чисти. И сега одма мислите ми се таму, нема вода затоа го видов цело бебе, а до преглед уште 2 недели(facepalm)(facepalm)(facepalm)

8. *malenavolena*87

Се зачлени на:
    1 мај 2019
    Пораки:
    1.699
    Допаѓања:
    3.500
    јас те разбирам скроз :)
    и да си земеш да си купиш како излегуваш надвор полека полека секој ден по нешто макни си дома
    колички креветчиња ако не за купување бар оди најди си ги тие што ги сакаш и кажи тие се и точка :) па и да остане друг да купи да знае што точно треба

На Beatris му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Grungie

Grungie Популарен член

Се зачлени на:
    6 септември 2013
    Пораки:
    1.160
    Допаѓања:
    2.243
    Зашто шубе?
    Јас све си изнакупив во 7ми и 8ми месец. Сега во 9 ти нема шанса да се тегнам по продавници ем ми е малтетирање ем може да изненади :)

На Misskirova и *malenavolena*87 им се допаѓа ова.
  10. *malenavolena*87

Се зачлени на:
    1 мај 2019
    Пораки:
    1.699
    Допаѓања:
    3.500
    јас со првата бременост бев така незз кога точно ама малечката ке се извртрше и баш се гледаше :) сега ми е уште рано трк 12та сум и исто се малтене подмочана бев како се зголемуваше беба
    а немав нит недостаток на вода ни слично

На gothchick му/ѝ се допаѓа ова.
  11. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.074
    Допаѓања:
    110.897
    Ма какви рано, јас планирам следна недела плата само да земам. Бар основни работи. Пелени, влажни, влошки, влошки за гради, цуцла, шише, козметика, чај за доилки, баш најосновните работи да ги земам сега, почнав нешто од нешто облека, имам од бато доста... Мене како ме изненади баткото во 35та, арно што бев спремна бар малку.
    Па од искуство со првото врз царски не би ставила ништо, мене ме режеше, и дома ги сечев гаќите и ми сметаа. А најголема веројатност е дека ќе раѓам пак царски, па обични гаќи не фала.
    Таман работа. Нормално е, здраво право бебе е, мрда, движи. Ехеее нозе ќе видиш, стапалки цели, главче ќе пипнеш ко топче. Денес цел ден ме бодеше со глава па нема нема ќе ми излезе некое топче на стомакот. На синко голем коленцата му ги пипкав редовно, две како џмучки. Нормално е.

Јас влегов во 30та и во двете апликации што ги следам пишува да почнам со спремање на торбицата за во болница. И планирам здравје ноември да спремам се, па во демекври да немам бркање низ продавници, само да го чекам бебе. И да накитам елка нормално. Денес план правев од кога да останам дома, 2 датума се во план 28ми ноември или 6ти декември. Па ќе видиме. Се зависи како ќе бидам месецов пошто како бев засилена планот беше и добар дел од декември да го одам на работа, ама една настинка ме легна на брашно.

На gothchick му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Tess36

Tess36 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2022
    Пораки:
    923
    Допаѓања:
    1.170
    Јас сум 22 и им изнакупив еден куп алишта. Не можев никако да дочекам и почнав уште пред месец. И количка и креветчиња, па сега останатото ќе видиме. Веќе ми е тешко да се движам, одма ме фаќаат болки и отекувам во нозе многу и не верувам понатака дека ќе можам многу да одам. А не сакам други да ми бираат пошо стварно сум многу пребирлива, па шубе нешубе бидна веќе, само да сме живи и здрави сите.

На Bella_Stella, Beatris и Lavica2602 им се допаѓа ова.
  13. Estella

Estella Истакнат член

Се зачлени на:
    24 февруари 2021
    Пораки:
    399
    Допаѓања:
    536
    Јас затоа што бев планирана за царски од дома се прочистив по договор со докторот.

На Iris-1234 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.930
    Допаѓања:
    12.263
    Па и јас ќе сум планирана. Бебе е засега карлично а сум 35+0. Неделава треба и на очен лекар да одам заради диоптерот па и тој да даде мислење, нели во случај бебе да се сврти дали би можела да раѓам природно или сепак мора царски.

Фала ти инаку, штим може дома, полесно би ми било.

На Estella му/ѝ се допаѓа ова.
  15. sun995

sun995 Популарен член

Се зачлени на:
    12 октомври 2017
    Пораки:
    522
    Допаѓања:
    1.140
    Da ne bevte vie i vashata podrska ne znam so bi pravela sekoj den mi e polesno koga vaka znam deka Iam nekoj pozadi mene so plus minus iskustvo fala vi zenski

На Iris-1234 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Chanell*

Chanell* Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2016
    Пораки:
    4.392
    Допаѓања:
    32.765
    Женски дај бе кажете што пиете за болка во желудник, и сабајле ве прашав.. зарем никоја досега немала мала? И нолпаза и кисела вода пиев,од ништо не ми минува. Одвратна болка,само свиткана кога сум ми е добро.
    Бадемите ли помагаа?

17. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.930
    Допаѓања:
    12.263
    Фамосан да пробаш.

18. Mika.goka

Mika.goka Истакнат член

Се зачлени на:
    19 мај 2021
    Пораки:
    65
    Допаѓања:
    155
    Здраво женски.. јас денес сум 31 + 5 дена, од преглед се вратив и кажа дека е понапредно за 10 дена, тежи 2250 г. Искоментира дека е во ред напреднато секаде скоро исто а само за главата повеќе. И ништо не кажа дали е во ред или не. Ме замисли многу..Се наместило скроз долу дури докторот вика многу е долу па ми мереше цевикс и е 3.61 мм. Рече добро е не е страшно за тоа што е толку долу.. ми рече да појачам магнезиум 3 пати по 500 мг и од наредна недела да појдам на болница да примам системи со магнезиум два три дена оти имам многу контракции во денот. Рече да истерам баррм до 36 недела.. многу ми е страв а треба и да се вратам мкд во недела пат од 5 6 часа.. многу сум загрижена. .. некоја со вакво искуство..

19. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.930
    Допаѓања:
    12.263
    И кај мене главчето е малце понапред. Ми рекоа дека се е ок.

На Mika.goka му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Miss_S

Miss_S Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2022
    Пораки:
    3.658
    Допаѓања:
    7.581
    Каква врска има диоптријата со пораѓај или можеби имаш некаква интервенција за вид правено?

Јас носам очила за вид и досега ниеднаш не ми споменале дека би требало царски заради тоа или природно. Додуша и рано е. Тек сум 23+ недела.