Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.618
    Допаѓања:
    35.539
    @Beatris Нема сопирачка. Колку само имам купено работи што ниту еднаш не се облечени, не сум стигнала да му ги облечам. Не само за новороденче, памет не ми иде и уште многу купувам. Ама секогаш велев можеби второ дете ќе ги носи, а ако немам второ, некое друго детенце ќе ги износи.

Ако ти е тешко и не успееш да земеш сè по продавници, онлајн ќе си гледаш, ќе се погоди некако сè.

На Beatris му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.205
    Jas ne kupiv nisto duri ne se porodiv otidov samo izbrav sto sakam da mi se kupi koga ke se porodam i koga se porodiv go kupija toa sto go imav izbrano a i od povojnica mnogu stvari mi donesoa plus

На sweet.woman и Beatris им се допаѓа ова.
  3. GIGI69

GIGI69 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 април 2021
    Пораки:
    357
    Допаѓања:
    414
    Јас за болки во половината имав од почеток на бременоста, дури воопшто не знаев дека сум забременила а болки имав му спомнав на матичниот и ми даде да земам магнезиум цитрат од солгар и презадоволна сум, сега ич немам мака инаку исто сум 36 недела.

На Mart3 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.074
    Допаѓања:
    110.898
    Јас и ти мила у секое време сме на форумов, кога и да пишат. Леле колку ми се спие, ми се плаче, ус тоа и уво ми тишти.
    Абе јас купувам а имам еден куп од батко, за ќутек. И се ми се свиѓа и си викам ај уште ова, ај уште малку, само уште ова...

Туку почнав список, со потребни работи, ќе го споредам со тој од форумов па ќе видиме што ми треба што не и да почнам од плата да пазарам. Ме фаќа веќе еуфорија.

5. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.618
    Допаѓања:
    35.539
    Јас гарант чекам Нифти да помине и кога ќе удрам...
    Ова потсвесно гарант, а свесно си велам не купувам ништо, имам сè.

На ALISA0000, Veki4kaa, fana и 4 други им се допаѓа ова.
  6. DaisyDoo

DaisyDoo Популарен член

Се зачлени на:
    26 октомври 2021
    Пораки:
    2.307
    Допаѓања:
    11.714
    Јас очигледно имам многу нездрав мајндсет околу купувањето. Рано е кај мене 13+6 сум, ама се си велам нема зошто да итам, здравје натаму 30+ недела. А и пол знам и се, Нифти беше ок, еве пред 2-3 дена и за цистична фиброза ми кажаа дека бил во ред резултатот.
    Не можам да се опуштам, многу сум виран, а баш сакам комотно да си скролам по Џорџкидс, Зара,...

Анксиозен ум.

На Starchild, Suze18992 и Iris-1234 им се допаѓа ова.
  7. Konstrakta

Konstrakta Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2022
    Пораки:
    2.349
    Допаѓања:
    3.270
    4500. Имаат ценовник на страната. Е сеа, ако евентуално не им е ажуриран, рачунај за 500 денари сигурно е поскапено

На missswety му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.930
    Допаѓања:
    12.263
    Имај на ум дека после 30та станува многу потешко. Така да ич не му ја мисли, купувај си по нешто, по малце (така и финансиски нема да се оптеретиш). Јас после Нифти и прв скрининг почнав по нешто да си купувам, за мерак:) За Џорџкидс да не зборам, од ум не ги вадам а и не им врви нарачка без мене:lol::D

9. Sienna_MK

Sienna_MK Популарен член

Се зачлени на:
    18 јули 2018
    Пораки:
    1.558
    Допаѓања:
    6.350
    Кај мене веќе почнаа болките во половината.Два дена станувам во 5 и се преместувам на фотеља за да спијам уште малку, инаку спијам само на лева страна и малку на грб колку да се истегнам, на десна не можам воопшто бидејќи ме боли желудникот а и бебето многу се буни така.До сега си бев супер со спиење, но изгледа во некој момент не се издржува и мора менување на локација за спиење.:)

На Bebence29, Mart3 и 0ли им се допаѓа ова.
  10. Nala37

Nala37 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2022
    Пораки:
    876
    Допаѓања:
    1.102
    Која недела си?

11. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.074
    Допаѓања:
    110.898
    Дајбоже да биде се во ред, да не си ко мене, ама јас сум 30та и не можам баш баш да движам, се ме мачи. Може вака се осеќам и дека сум болна, ама ич не ми е арно и ич не ми се шета. За мене треба да купам подарок сега и смрт ми е да акам да шетам сега.

Со спиење, со се, многу тешко ми стана откако влегов во трето тромесечје, се поклопи и со неарноќава, ич не сум арна. До пред 1 недела-две, бев толку ентузијаст што размислував гласно и овде да одам до крај на работа, ама сега само пресметувам кога да останам дома од кој датум.

12. mb2408

mb2408 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 ноември 2018
    Пораки:
    171
    Допаѓања:
    835
    Апдејт од мене..
    Утре царски,плодова вода многу малку само еден џеб до пола..
    29полна утре,се надевам ќе помине се во најдобар ред и ќе си ја видам бебушка здрава и жива.
    Докторите викаат дека има килажа (1.400г) и дека сум покриена со терапија за зреење на белите дробови сега во 13:30 треба да примам втора доза.
    Многу сум исплашена и испаничена ама морам да сум при себе..
    Вие што сте со царски предходно породени која анестезија е подобра целосна или спинална?

На ALISA0000, Starchild, rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr и 16 други им се допаѓа ова.
  13. GIGI69

GIGI69 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 април 2021
    Пораки:
    357
    Допаѓања:
    414
    Со лесно мајка, не се плаши се ќе биде во ред, имаат доволно опрема за бебче таму ич да не се мислиш :l:

На mb2408 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.930
    Допаѓања:
    12.263
    За анестезијата јас немам искуство ама сигурно најдобро докторите ќе одлучат.
    Немој да се плашиш, на ГАК се најдобри за прематурчиња, во сигурни раце си. Биди позитивна и пуштај и позитивни вибрации на бебушка.
    Можам да замислам колку ти е тешко ама верувај дека сите од форумот ти пуштаме среќичка и се молиме за вас:l:
    Те гушкам:hug:

15. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.074
    Допаѓања:
    110.898
    Со лесно мајче! Те чекаме да ни пишеш искуство. Јас имам искуство со целосна, супер ми беше, немам со спинална.

16. juice_

juice_ Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2021
    Пораки:
    501
    Допаѓања:
    990
    Јас имам два царски, во Чаир и Систина, и на двете места беа за спинална. Слушај си доктор, тој најдобро знае, како ќе каже, така.
    Ти посакувам се да помине во најдобар ред и за брзо да си ја гушкаш бебушка :hug:

17. DaisyDoo

DaisyDoo Популарен член

Се зачлени на:
    26 октомври 2021
    Пораки:
    2.307
    Допаѓања:
    11.714
    Абе баш енергична беше ти, те читав. Може настинката те кутнува сега па ти праи такво чувство. А може па и редно е да одмориш.

Да ти кажам јас се штедам, на моменти дури лигава делувам ама имав еден момент ко бев на контрола и ми падна лист на земја, се наведнувам нормално да го земам, докторката: “Полека! Сега се' мораш по нежно да правиш и пополека.“ И си го стаив тоа у глава и по скали се качувам како старица, а неам ни стомак.

Лелеее камо да бев опуштена барем маааалку.
    Имам една блиска другарка, ми пратила цело комплетче, абе од шо ми е стегната душата го стаив таму во позадина во плакар да не го гледам...
    Преубави имаат Џорџкидс, ај Ириске мош ќе се подлажам нешто од плата :wasntme:

@mb2408 Со лесничко да ти е мила, во сигурни раце си, мора се' да биде во ред. :l::hug:

На Sienna_MK, AngelOfArh, Iris-1234 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. mb2408

mb2408 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 ноември 2018
    Пораки:
    171
    Допаѓања:
    835
    Ви благодарам на сите и ве гушкам:l:
    Кога ќе можам ќе пишам да ве известам.
    Држете среќа само за мојата палчица што и се брза да се видиме.:l:

На Eluna, Starchild, Alexandrite и 21 други им се допаѓа ова.
  19. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.930
    Допаѓања:
    12.263
    Верувај дека купувањето нема врска со оние бабини деветини, што треба да биде, ќе биде. Пушти си ја душичката, уживај во овие убави моменти и користи ги до максимум затоа што времето лета, баш вчера со сопругот зборевме како брзо помина времето, а како вчера да беше кога го видовме првиот позитивен тест:l:

На DaisyDoo му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Lavica2602

Lavica2602 Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2017
    Пораки:
    1.873
    Допаѓања:
    3.214
    So lesno majka, se ke bide vo red :hug: