Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. Lina-Detelina

Lina-Detelina Популарен член

Да бе, како ќе им текне нив. Кај сакаат таму си буричкаат. Хаха душички мали:inlove:

gothchick likes this.
  2. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

А што функција ќе има хидрогенот? Не е дека имам ушна маст наталожено, од многу кашлање се има воспалено уствари увото и сега боли, како затнат. Нормално е, вирус е во прашање, ќе помине. Ставив денес чувар куќа и се смири малку, со ракија на крпа, отспав на пладне.

Леле пак почнав секое пладне кома, ако си дојдам подоцна до 5 сум кома, ако си дојдам порано до 3ипол дур земам дете, ме нема. Денес порано си дојдов и отспав убаво. Ама навечер дежурам и тоа ми е голем проблем мене.

3. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Не знам која недела си ама јас сум 35+ и како расти бебето сè покритично станува. Моето е карлично свртено, со главата одамна ме турка в ребра ама секоја недела е се посилно и посилно и десниот ребрен лак ме боли ко да ме има тепано некој, а со ноџињата е доле и некогаш кога ќе се размрда ми се чини готово во моментот ќе се измочам:D Многу е непријатно ама сега веќе не ми ни смета толку, се навикнав, сега се плашам од пораѓај и на ниту еден друг симптом не обрнувам внимание, само како ќе поминам на пораѓај мислам:worried::worried::worried:

Sienna_MK and Lina-Detelina like this.
  4. Lina-Detelina

Lina-Detelina Популарен член

25+ сум јас. До пред некој ден си мислев, леле мал ми е стомакот, ко сеа како наеднаш да ми подрипна и почнаа овие болки горе, ама мачно е стварно, не се постојани, кога се вртам, кога кашлам итн. Само се да е во ред, ќе се трпи некако.
    Ти си при крај, блазеси ти, барем си во безбедна зона. Инаку стравот го имаме низ цела бременост, само е со различни причини. Ќе си биде и пораѓајот како што треба, само со лесно да минува. :)

Sienna_MK and Iris-1234 like this.
  5. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Баш така, во кој период од бременоста да се наоѓаш мислиш дека ти е најтешко. Секогаш има причина за грижа, па кога ќе се роди бебуш мислам дека уште поголеми се грижите ама ајде ќе за убаво е, сè се издржува:l:

H.VAGA and Lina-Detelina like this.
  6. Beatris

Beatris Популарен член

Го прашав докторот, ми рече бебињата се, две се и станува тесно. Магнезиум пијам по еден од 400мг. Мене денес и лошо ми е цел ден, два пати повратив, ми рече само по малку да јадам, а јас не малку, туку јадам минимално како за преживување, ама вода многу пијам и од тоа го полнам желудникот и добивам нагон. А за лажни контракции не знам зошто, ама моја замисла е дека би требало цел стомак да боли, нешто така, нека кажат другите што имаат како изгледа и тоа чудо :D

Belabelinakinder and Sienna_MK like this.
  7. Misskirova

Misskirova Популарен член

Девојки првпат се соочувам со отечена нога ,т.е зглоб....нормално е така? Треба нешо да праам ? Да пијам? Језиво малце изглеа

8. Pipismel

Pipismel Истакнат член

Јас кога бев на гак докторот ми кажа дека е опасно доколку имам контракции (18недела бев). Го прашав што се контракции ми кажа затегање на долните мускули и како нагон за буткање. Така ми ги објасни

Beatris likes this.
  9. Tess36

Tess36 Истакнат член

Или обратно, баш дека со години чекале позитивен тест, одвај чекаат да купат нешто и да си прослават. Купувале, нр купувале, сите се плашиме од прв до последен ден

Proletno likes this.
  10. Proletno

Proletno Истакнат член

Така е, сите се плашиме. Изборот е на секоја трудница што ќе прави и кога ќе прави..После скоро десет години, мојот избор е да се грижам за моето здравје во овој период, за да придонесам за здравјето на бебињата..Шпикозни, новогодишни комплетчиња, лигавчиња...и кој ќе ги купи ми се последна мисла .

Tess36 likes this.
  11. oblace1

oblace1 Популарен член

Што се треба да понесам за породување во Ремедика?

12. fana

fana Форумски идол

Не, не е нормално.
    Со димери како си?

13. Misskirova

Абе не е многу отечена,приметив по чорапите кај што ме затегале...иначе Димери утре ке испитувам....ме замисли сеа...мислев дека отоците се нормални|(

14. fana

fana Форумски идол

Ама само на една нога не.

Misskirova likes this.
  15. Misskirova

Ке видам утре димерите какви ке бидат....

fana likes this.
  16. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

До некаде се нормални, не се нормални да отекуваш многу и често, ама најчесто вакви отоци се случуваат од стоење или одење подолго. Легни крени нозе и ако се среди немаш гајле. Ако не се намалува ќе прашаш доктор. Отоци кои се опасни исто така се кога кожата е толку оптегната да свети и кога ќе притиснеш не се враќа назад стиснатото. А малку отечено околу ластикот не е страшно мислам. Мене кога отеков еднаш минатата бременост ми рекоа да мерам притисок само редовно и така да контролирам, димери не.
    Мислам дека ништо не и е, бебе зависи кај стиснало и отекува. Отоците од димери се како што ги опишав погоре. Знам од татко ми, тој ги имаше

fana and Misskirova like this.
  17. Beatris

Beatris Популарен член

На мене д димерите ми се во ред, а имам оток и на двете нозе, не голем, доле кај зглобовите го заеблежав, исто по чорапите приметив. Не знам сега ако само едната нога ти е така, дали е проблем...

Misskirova likes this.
  18. Saba08

Saba08 Популарен член

Антисептик. Со него до сега сме успевале да не дојдеме до антибиотски капки и ќерка ми и јас. Ама па тебе ти е од настинката сега, ако не користиш веќе, се препорачува капки за нос да се отворат каналите таму до средното уво. Оперил пример, се безбедни во бременост.
    Ајде, ќе помине.

Last edited: Oct 26, 2022
    AngelOfArh likes this.
  19. Tess36

Tess36 Истакнат член

Нека не те паничат, јас знам дека се нормални отоците, и доктор да прашаш нема ништо да ти даде, посебно ако е малку, само ќе каже магнезиум и да мериш притисок. Имам другарки што скроз им се деформираа стапалата, воопшто не можеа никакви обувки да облечат и докторите не им викаа дека е ненормално. Јас отеков во саботата и тоа солидно, а на почеток на шести месец сум, глуждовите скроз ми ги снема, од колена надолу нозете ми се ко диреци. Е сега бидејќи сум болна со ковид и црниот дроб ми го уништи во само 3 дена, матичниот доктор вика може од тоа е, ама ќе чекаме да ти помине вирусов и да видиме дали ќе се смири, ама не ми даде ништо ни да пијам ни да мачкам. Ако не помине, значи од бременоста е и ќе треба да се навикнам. Секако ќе си прашам гинеколог, ама го знам одговорот.

Misskirova likes this.
  20. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Д димери и хемостаза да направиш. Отоци се нормални во бременост ама ако се на двете нозе, не на една.
    Опасни се ако се проследени со болка и ако се на точен временски интервал, во спротивно ако се само непријатни, безболни и повремени (не на точен временски интервал) тогаш се лажни контракции т.е Бракстон хикс и сосема се безопасни и нормални.