Maceto123 значи испитувањата на крвта за д-димери и слично освен на трансфузиологија на клиника може и во воена болница - 8-ми септември, и викаш нема гужва, јас со првата бременост ги правев на клиника ама тогаш трудниците имаа предност, сега дознав дека не важи тоа правило повеќе а секогаш имаше огромна гужва. Ај само потсетиме во која недела се правеа тие испитувања
Нема врска ластикот...Ако ти не осеќаш дека те стега и не ти е неудобно, терај И јас исто си носев хеланки обични до крај, а труднички фармерки и пантолони за на работа, но од 5ти месец, претходно све ме собираше. За свадбата немаш гајле ако се е во ред со бременоста, и јас во 5ти се омажив и буквално не седнав. Мајка ми цело време ја гледав од масата ми мафташе и покажуваше знаци да сум седнела
Јас ги правев во 27 г.н а може и покасно како ќе ти каже докторката и да не оди на клиника пошто викаат дека немало реагенси а и една другарка оној ден чекала 3 саати и пензионерите и викале па што ако си трудна што ми е гајле А јас отидов во ГОБ 8-ми Септември и искрено бев презадоволан веднаш си влегов, докторот коректен супер однос се ми објасни и после на крв отидов и комплет за пола саат бев готова. Испитував д-димери и ф-ри за хемостаза...Позз
Слободно си играј.ако ти стане тешко седни одмори и пак играј.тоа е твој ден...уживај..само нешто ниско си земи на нозе...јас сум во 9 ама тренерките ги носам ниско. Под папок.не можам високо ме фака саклет...сите се различни...
Утре ќе одам на контрола ќе му кажам на гинекологот ама јас мислам дека ми е од апчињата (прегназон комплит) бидејќи откако ќе ги испијам по скоро час почнува многу да ми се лоши и мислам дека ќе повратам во секој момент. Утре ќе му кажам па ако ми е сигурно од нив сакам да ми ги смени. Инаку кога ќе можи да го дознаам полот? Од која недела е најсигурно
Веке од 16 та недела ако е добро наместено може да се види Мада некаде и порано но тоа се зема со доза на резерва.
Vo 18-ta nedela kaj mene ubavo se vide i za kerka mi, i sega za kurto majkin. Denes vlegov vo 20 nedela! Sok me mavna, pola si pomina. Ubavo mi e, si go sakam mesko najmnogu na svet! Bucka obavezno go gali mesko, se ucime deka tamu ima bebe. Malecka e da sfati, ama se trudi na majka najubavata. Ne znam da oddelam koj period e poubav, ovoj koga si gi cuvame bebinjata vo mese, ili onoj drugiot. Ne se sporedlivi, beobjasnivo prekrasni se. Najubavata rabota na svetot za mene se moite deca, da dade Gospod sto da imam.
И јас денес ги добив резултатите од испитувањата на крв. Подобрување нема, ама нема ни влошување на состојбата. Ја започнав бременоста со хемоглобин 14.8, дојдов до 11.8 пред 1.5 месеци. Ама еве осмиот месец го почнувам со истата вредност, 11.8, и покрај тоа што ги прекинав апчињата за железо. Ми испитуваа и скриен шеќер и други некои болести истотака испадна супер. Пред тоа едвај чекав да дојде 32 недела, сега сум фокусирана на 36. За димери и слични испитувања никој не ми спомнал до сега. Тука повеќе се фокусирани на полово пренесливи болести и се проверуваат(хив, хепатит, сифилис...), за останативе само доколку има индикации. Најголема мака ми е во моментов да си најдам фармерки. Во ХМ еден куп модели, ама баш тие јас што ги бендисав нема бројчиња. Свртев може 5-6 дуќани и нема. Сеуште паниката ме нема фатено. Здравје боже 36 недела, за месец дена ќе одам во болницата да се преставам па верувам тогаш ќе почне да ме дрма. Односно се надевам дека уште цел месец ќе додржам без да си снимам филмови.
Јас денес бев на преглед, ме гледаше матичната на ехо, како и секој пат бебето е малку поголемко по сите параметри, ама тоа си е така уште од првиот преглед. Плодова вода вика има доволно и е бистра, нема никакви парталчиња низ неа. Ми ги виде резултатите од крвната слика, и ме искара протеините се малку намалени, ми вика месо да јадеш, а јас ама ич не сум месо јадач. Па ајде денес за ручек таму некои телешки шницли со сила и цел ден вода пијам божем цело теле сум изела . Наредната недела д-димерите да ги направам и да се ведиме пак во 35 недела и тогаш брисеви ќе ми земела. Сега за сега положбата на бебето вика е идеална, доколку се пораѓам нормално. Но поради високиот диоптер и она ми препорачува царски, па сега ќе видиме што ќе биде.
@irena.1 pa ne moras nasila meso, vnesuvaj so drugo proteini: jajca, mlecni proizvodi, riba i od bilno poteklo: zitarki, bademi, orevi, indiski i brazilski orev mislam sodrzat golem procent na proteini.
Драги мои идни мамички/мајкички, стасав до 37 недела, но само имам некоја тапа болка еве денес ми е втор ден и ме плаши. Како да треба да добијам, тапа болка имам во стомакот, јајниците ги осекам....чудно, одамна не сум ги осетила. Бев на доктор во петокот и се беше супер, докторката ми кажа дека спремна е Андреа за надвор веке два пати имав и лажни контракции, односно појаки болки што личеа на менструални......некоја друга женичка да не се осека вака?
Знам sky, млечни производи јадам често, риба еднаш до два пати неделно, јаткасти плодови секој ден. Денот ми почнува со каша од јогурт, мешавина од житарки, хељда, јаткасти плодови, суво овошје како сливи, смокви, грозје или урми и банана или крушка. Ете не е било доволно, месо е месо. Ама нема врска уште малку ќе издржам
Малку сум офф ама морав...Андреа ќе се вика бебушо? и јас така сакам ако биди и моево женско најубаво ми е
Sabajlevo bev za onie poslednite brisevi,i ovoj rektalniot,znaci za onie sto treba da go pravat doprava a se mislat sto kako,kako jas sto si pravev filmovi,da vi kazam voopsto nee strasno ili neptijatno,za 2,3min bese gotova doktorkata,a ona objasnuvanjeto sto bese pisano na forumot od prijatelka na nekoja od feminkite,so dogi stajl i sto ti znam dr,mislam deka scenata ja ima gledano na drugo mesto,objasneto mnogu neprijatno,vsusnost brisot se zema isto so tamponce kako sto si lezis za inakov bris,ne ti brka vnatre nego onaka malku okolu otvortot..nisto strasno nisto bolno,vi posakuvam ubav den..
Јас сум 36+6 мила. И има денови кога чувствувам такви болки. Но траат неколку минути и поминуваат. Ако забележиш дека болките се повторуваат, тогаш изгледа стигнало времето. Докторот ми рече дека е сосем нормално да се имаат такви болки после 36та недела. Со лесно да ни е на сите! Инаку, баш убаво име сте избрале. Ние па уште немаме име за синчето кое е на пат! Ќе смислиме!